Preşedintele SUA Joe Biden a acordat un interviu revistei TIME în care face afirmaţii explozive despre Rusia :

Despre invadarea Ucrainei şi război

Întrebare : Deci, înțelegând scopurile lui Putin, lumea, Occidentul, Statele Unite și vă aflați în fața unei situații dificile în Ucraina. Războiul este blocat în fiecare zi, o medie de 42 de civili ucraineni sunt uciși sau răniți. Este propunerea Rusiei de a pune capăt războiului din Ucraina cea mai bună la care poate spera Ucraina în acest moment?

Răspuns : “Nu, nu este. Și apropo, nu știu de ce săriţi peste tot ce s-a întâmplat între timp.

Armata rusă a fost decimată. Nu scrieţi despre asta. A fost complet decimată. Numărul unu.

Numărul doi, NATO este considerabil mai puternică decât era când am preluat mandatul. I-am pus împreună. Nu numai că am restabilit faptul că era cea mai puternică alianță din istoria lumii, ci am putut să o extind. În timp ce eram la una dintre întâlnirile G7 din Europa.

Când m-am întors, l-am sunat pe președintele Finlandei pentru că, la întâlnirea la începutul anului cu Putin, el a spus că vrea să vadă finlandizarea NATO.

I-am spus, nu va primi Finlandizarea NATO ci NATO-izarea Finlandei.

Întrebare : Deci, care este finalul în Ucraina și cum arată pacea acolo?

Răspuns : Pacea înseamnă să ne asigurăm că Rusia niciodată, niciodată, niciodată, niciodată nu va mai ocupa Ucraina. Așa arată pacea.

Și nu înseamnă NATO, ei fac parte din NATO. Înseamnă că avem o relație cu ei, așa cum o facem cu alte țări, unde furnizăm arme, pentru ca ei să se poată apăra în viitor.

Dar nu eu am fost cel care spunea – și voi ați raportat-o ​​la TIME – că nu sunt pregătit să susțin NATO-izarea Ucrainei.

Am petrecut o lună în Ucraina când eram senator și vicepreședinte. A existat acolo o corupție semnificativă. A fost o împrejurare care a fost cu adevărat dificilă.

Ideea este, totuși, că dacă vom lăsa vreodată Ucraina să cadă, ține cont de cuvintele mele: vei vedea Polonia ducându-se și vei vedea toate acele națiuni de-a lungul graniței actuale a Rusiei, din Balcani și Belarus, toate acestea, își vor face propriile aranjamente-acomodări”.

 

 

#Biden
#SUA
#Ucraina
#NATO
#Rusia

Leave a Reply