Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, primeşte distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare de la statul francez, ceremonia urmând să aibă loc joi la sediul Ambasadei Franţei în Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Senat, Călin Popescu-Tăriceanu “a primit înalta distincţie a Republicii Franceze, Ordinul naţional al Legiunii de Onoare, în grad de Cavaler”, distincţia fiind acordată pentru recunoaşterea importanţei contribuţiei acestuia “în dezvoltarea excelentelor relaţii dintre Franţa şi România, în diferitele funcţii publice pe care le-a ocupat până în prezent”.

“La propunerea ministrului Afacerilor Externe si Dezvoltării Internationale, prin decretul MAEP 15500-80D, preşedintele Franţei l-a nominalizat pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu, în data de 15 ianuarie 2015, pentru acordarea Ordinului naţional al Legiunii de Onoare, în grad de Cavaler”, se menţionează în comunicat.

Ceremonia înmânării Ordinului Legiunii de Onoare are loc la sediul Ambasadei Franţei în Bucureşti, în data de 5 martie. Alături de Călin Popescu-Tăriceanu, la ceremonia decernării distincţiei şi-au anunţat prezenţa mai multe personalităţi din mediul politic sau de afaceri din România, precizează sursa citată.

 

19 COMMENTS

 1. Bine că ne-a mai ținut cineva pe lângă aliatul tradițional după ce ne-a dezaxat dezaxatu’!

  • Auzi, felicitari, felicitari, dar ti-ai pus vreodata intrebarea ce se intampla daca nu pui si un link dupa comentariu?! Banuiesc ca nu te-ai intrebat niciodata asta, nu?!

   P.S.: Ti-am zis, daca ai multe pe suflet de exprimat si simti ca nu te-asculta nimeni, deschide-ti un fisier word pe desktop-ul propriului pc-u si scrie acolo cand te apuca strafulgerarea, ca tot aia e. Intelegi, sau iti trebuie un desen? E complicat rau, crede-ma.

 2. Felicitari pentru dl Tariceanu. M-ar fi bucurat si mai mult ca aceasta recunoastere externa sa fi fost dublata de una chiar din interiorul tarii pentru verticalitatea lui ca politician.

  • Numai vechiul PDL, actualul PNL, considera altceva. Printre care si inlaturarea lui de la conducerea Senatului. Si eu ii adresez felicitari.

 3. Nu pot sa am decat vorbe frumoase la adresa d-lui Tariceanu. Felicitari.
  Constat ca injuratura si rautatea e mai usoara decat sa feliciti.

 4. Apropo de medicamente/tratamente- a cui e firma SANDOZ? nu cumva e tot a lui Cocoş? (tratamentru cardoi dă halucinaţii-trezindu-te din somn treci prin geam direct la aer pe pămînt fără să conteze etajul) este realitate! Personal i-am dat tratamentul medicului de familie să-l înghită/este înscris în lista de medicamente compensate/ îţi compensează decesul spontan!

 5. Scrisoare deschisă cetățenilor români și a procurorilor,magistraților și judecătorilor din România:
  Români!Justiția nu e băsistă ci a fost folosită în scopuri proprii într-o anume măsură de către oamenii aleși de Băsescu!
  Procurori!Nu fiecare politician e hoț,șpăgar,mituitor,ticălos care încalcă legea,iar prevenirea faptelor de corupție nu înseamnă să fie băgați toți la pușcărie preventiv cu motivări ce depășesc limitele bunului simț și a ridicolului.
  Nu Nicolae Ceaușescu a fost primul tiran,ci doar un ticălos care și-a făcut un plan.Ceea ce a pus în mișcare posibilitatea de a se face dictator,votat de popor fără pușca în mână și folosind mijloace juridice,mă tem că este o combinație între faptul că Regele Mihai a părăsit fie și forțat România,lăsându-ne vulnerabili ca țară,plus dictatura armată străină barbară plus inginiozitatea lui hitler cum a pus în lanțuri toată lumea aproape.Astea schimbă un om.
  Într-un final,scopul oricărui dictator este unul:Singura metodă de a guverna eficient și a asigura o loialitate absolută a oamenilor este prin dictatură iar după ce regimul nu va mai fi,nu trebuie să mai fie nici o justiție justă și sănătoasă la cap ce nu provine din dictatură.
  Moștenirea lui Băsescu pentru și împotriva poporului român pentru a se asigura că nu va fi uitat,este o justiție cu oameni care se tem în ultimul hal de un alt dictator încât toți trebuie considerați vinovați până la proba contrarie iar oți trebuie arestați preventiv.
  Procurori,magistrați,judecători,toate astea vrea Băsescu,chiar dacă va fi arestat sau nu.El nu vrea să fie arestat dar va accepta asta numai să știe că și-a atins scopul.Toate aceste acțiuni,aceste arestări preventive bagă spaima în cetățenii simplii iar asta îi dă dreptate lui Băsescu când crede că doar prin dictatură se poate guverna eficient.
  Procurori,magistrați,judecători,să nu vă fie frică să aplicați legea dar pentru numele lui Dumnezeu,să nu vă fie frică nici de presumția de nevinovăție.Până la urmă,la sfârșitul zile când vă dezbrăcați de roba de judecător,magistrat și procuror,sunteți ceea ce sunteți,cetățeni ai României care respectă legea.
  Respectați legea fără să o impuneți cu răutate,cu frică și cu forță,căci asta faceți acum,și asta vrea orice dictator să faceți

 6. doar aducetiva aminte cine a citit MIZERABILI! UN OCNAS SALVEAZA SI GAVROCHE UN COPIL REVOLUTIONAR MOARE !

Leave a Reply