O asteptare tensionata marcheaza clasa politica romaneasca.

Ministerul Apararii Nationale, prin Departamentul Armamente, trebuia sa anunte pana cum optiunea pentru castigatorului licitatiei privind constructia in Romania a 4 corvete militare cu tehnologie de ultima ora.

Politicieni arondati diverselor companii competitoare si-au pierdut rabdarea si au pornit atacuri in media.

Dupa schimbarea lui Mihai Fifor din functia de ministru al apararii, noul ministru Gabriel Les asteapta mesajul din partea secretarului de stat Andrei Ignat, seful Departamentului Armamente.

Miza pentru unii competitori este uriasa, dincolo de valoare financiara a contractului – 1,6 miliarde euro. Existenta partenerilor romani depinde foarte mult de participarea in acest contract. Fara el, companii mari precum Santierul Naval Constanta sau Santierul Naval Mangalia s-ar putea confrunta cu perspectiva falimentului.

Asteptarea creste si mai multe tensiunea.

Din punct de vedere strict militar, Fortele Navale Romane asteapta cu uriasa speranta patru corvete dotate cu tehnica de ultima ora, date fiind repetatele agresiuni ale Rusiei din ultimii ani in bazinul Marii Negre. Ar fi prima achizitie de tehnica noua la SMFN de la caderea comunismului.

 

 

 

6 COMMENTS

 1. Cum spunea un politician greu,nu-i spun numele dar se stie,sa cumpanim,rabdare deci!Faptul ca contractul a intrat pe linie dreapta e de bine,acum sa vedem cu cine executam,pentru ca nu cred ca Constanta si Mangalia nu au fost incluse,sunt multi bani in joc si e firesc sa ne platim si oamenii nostri din ei!Sa vedem,cred ca anuntul va fi facut cand se va intregi Guvernul!

 2. Aveam asteptari mai mari din partea lui Fifor. Trebuia sa anunte deja castigatorul. Si-a dat demisia ca un las, ca sa ce? Daca stie cumva ca lititatia e trucata sa iasa sa spuna, acum ce ar mai avea de pierdut. Daca e barbat sa iasa cu dezvaluiri desi daca a fost o licitatie corecta nu vad de ce nu a desemnat deja un castigator. Ca i-a fost impus un altul, nu vad cum, esti ministru, dai drumul la contracte, sa vedem cine mai are curajul sa te dea afara.

 3. Cred ca Damen va castiga cu promisiunea de a prelua santierul naval din Mangalia …
  Francezii cu oferta lor pentru santierul din Constanta ….
  Mai intai trebuiau sa preia santierul apoi sa participe nu invers …
  Oricum unul din cele 2 santiere Mangalia sau Constanta va fii inchis …

 4. Na-m stiut pana acum ca politicienii sunt arondati diverselor companii competitoare si-au pierdut rabdarea si au pornit atacuri in media.
  Cred ca toata lumea asteapta cu interes adjudecarea catre un furnizor a acestei licitatii “deschise” cu valoare babana.

 5. Domnule Tudor doresc sa va semnalez un aspect. N-as vrea sa fiu in locul d-lui Andrei Ignat a si celorlalti responsabili de contract. Cunosc extrem de bine ce responsabilitate apasa asupra unui “responsabil de contract”(mare gaselnita a unor odihniti), am in familie unul, astazi cand nimeni nu vrea sa-si asume responsabilitatea si o semnatura, responsabilul de contract, de cele mai multe ori prost platit in comparatie cu alti “specialisti” sau “experti” care nu-si asuma vreo responsabilitate, are o misiune extrem de stresanta, de cele mai multe ori fiind singur in bataia vantului.
  Astept cu interes deznodamantul.

Leave a Reply