Realizatorul Antena 3 Oana Stancu pune cateva intrebari esentiale in Jurnalul national :

Care e peseapsa atunci când abuzul în serviciu nu e legat de vreo neglijență în întocmirea unui act, de vreo pagubă, de numirea vreunei rude, de încheierea unui contract, ci de deturnarea unei țări? Care e pedeapsa atunci când îți bați joc de voința a 7,4 milioane de români? Care e pedeapsa când întorci în sens invers această dorință pentru a salva un om (rău)? Care e pedeapsa atunci când ești președintele Curții Constituționale și încalci hotărârile ei, semnând pe furiș documente care anulează votul celorlați judecători? Care e pedeapsa dacă în spatele acestor lucruri se află interesele tale personale sau ale familiei tale? Nu știu răspunsul la toate aceste întrebări. Nu-l caut din perspectivă penală exclusiv. Mă gândesc însă că în această țară un fost premier a fost fost condamnat pentru a fi dat un exemplu. Ce exemplu ar trebui să se dea în privința domnului Zegrean și a abuzului care a deturnat România?

22 COMMENTS

  • Procurorii au sefi care ii pot demite pe cei ce au incalcat legea si au fabricat dosare.
   Sefii procurorilor au un procuror sef care are un MINISTRU care apartine de un GUVERN si care are SEF un popor.
   Deci exista un lant al raspunderii bine definit totul e sa ne pese.

 1. Reintroduceti pedeapsa cu moartea. Parca si Orban o face sau intentioneaza. Oricum in SUA, farul nostru, e la locul ei, asa cum e firesc, pentru fapte grave. Si-asa UE se kk pe noi, putem si noi din cand in cand -ce ne-or face, ne scot din europa lor?

  • Asta mai lipsea in tara asta de mafioti masluitori ai legilor.Astia o puneau pana acum si pe Rarinca la zid.Mai bine vezi de capul tau ca poate superi pe cine nu trebuie si ti-o iei pentru ca ai sau nu ai palarie.

   • Pentru comentatorul @paris, cel care isi da cu presupusa despre economie si finante, el fiind de fapt prostul cu flacari al blogului! Ti-am impins! Mai bine baga un kerosene, ca te-ai trezit din anestezie, gaozare!

    Un guvern isi finanteaza cheltuielile din taxe sau vanzand obligatiuni publicului. Daca guvernul si-ar vinde obligatiunile bancii centrale, care plateste pentru acestea emitand moneda din senin, masura respectiva ar conduce la hiperinflatie, adica situatia in care preturile cresc cu 50% sau mai mult pe luna. Standardul aur este modalitatea prin care o tara fixeaza oferta de bani si eradicheaza inflatia.
    Banca centrala nu tinteste oferta de bani. Ea isi foloseste controlul asupra rezervei de bani doar pentru a se asigura ca bancile au suficienti bani pe care sa ii tina in ATM-uri si pentru a controla ratele de dobanda pe termen scurt. Influenta bancii centrale asupra ofertei extinse de bani este in general indirecta. Daca creste ratele de dobanda, atunci va reduce consumul si, in cele din urma, oferta de bani. Daca economia este cu adevarat muribunda fiindca nimeni nu vrea sa crediteze sau sa imprumute, atunci banca centrala poate genera rate de dobanda zero si tipari teancuri de bani fara a determina cresteri generale ale cantitatii de bani si ale creditului.
    Cresterea economica a unei tari se bazeaza doi factori, populatia si productivitatea. Populatia determina cat muncitori va avea o tara. Productivitatea sau rezultatul obtinut la nivel de muncitor determina cat de mult castiga fiecare lucrator. Productia totala pe care o poate realiza o tara tinand cont de forta sa de munca si de productivitate se numeste productie potentiala, iar rata cu care aceasta capacitate creste in timp este crestere potentiala.
    PIB-ul este valoarea tuturor produselor si serviciilor pe care le realizeaza o tara intr-un an. PIB-ul bazat pe cheltuieli reprezinta cantitatea totala de bani cheltuiti pe lucruri, iar PIB-ul bazat pe venituri reprezinta cantitatea totala de bani castigate prin producerea de lucruri.
    Cele patru motoare ale cresterii economice sunt cheltuielile consumatorilor, investitiile in afaceri, cheltuielile guvernamentale si exporturile.
    Cheltuielile consumatorilor si gospodariilor reprezinta aproximativ 66% pana la 76% din PIB, investitiile in cladiri, echipamente si stocuri 8% pana la 13%, cheltuielile guvernamentale 18% pana la 20%, iar exporturile 8% pana la 12% din PIB. Cheltuielile consumatorilor reprezinta aproape 2/3 din PIB, Consumatorii contribuie de departe cel mai mult la PIB, reprezentand balastul economiei.
    Alti indicatori economici care ofera o perspectiva mai detaliata asupra economiei sunt productia, imobiliarele si cheltuielile consumatorilor.
    Empiric, inflatia inseamna ca prea multi bani urmaresc prea putine bunuri. O crestere a ofertei de bani conduce la cheltuieli mai mici si la inflatie mai mica. Atunci cand cererea pentru toate bunurile si serviciile este superioara ofertei (adica productiei potentiale), inflatia creste. Atunci cand cererea ramane in urma, inflatia scade. Cand somajul se situeaza sub rata naturala, lucratorii au sanse mai mari de cresteri salariale.
    Deflatia este mai rea decat inflatia. Deflatia e generate atunci cand preturile scad, e mai rara si potential mai daunatoare.
    Deflatia buna are loc atunci cand lucratorii si companiile devin mai productivi si invata sa faca lucruri la un cost mai scazut, descoperind materiale sau modalitati noi mai ieftine de producere, fapt care poate conduce la o posibila scadere a preturilor in timp ce veniturile cresc.
    Deflatia rea are loc atunci cand consumul se prabuseste, iar companiile sunt nevoite sa-si reduca preturile pentru a isi sustine vanzarile.
    Deflatia e mai greu de vindecat decat inflatia.
    Indicele preturilor de import urmareste cat cheltuim pe bunurile importate, semnaland astfel presiunile inflationiste sau deflationiste din afara ori generate de valoarea de schimb a dolarului.
    Preturile aurului sau ale marfurilor raspund la puterea economiei globale, la greve si la vremea rea. Ele sunt un bun indicator pentru a descoperi semnalele premature privind inflatia sau deflatia.
    Cea mai buna inflatie e nici prea mare, nici prea mica. Cea mai potrivita e intre 1% si 3%.
    Despre finantele planetare, FMI si Banca Mondiala fac parte din marele proiect numit Guvernul Mondial. FMI si Banca Mondiala au fost infiintate in 1944, la Bretton Woods, New Hampshire, prin participarea totala a U.S. S-a creat un cartel bancar alcatuit din bancile centrale, care treptat si-a luat puterea de a dicta regulile de creditare catre bancile centrale ale tuturor natiunilor. FMI a primit autoritatea de a emite o noua moneda mondiala fiat numita Special Drawing Rights (SDR) – drepturi de retragere speciala. Pana in momentul de fata, FMI a creat un exces de SDR in valoare de 30 miliarde dolari. Natiunile membre au fost obligate sa isi faca moneda interschimbabila cu SRD. In U.S., SDR deja fac parte din banii legali. SDR deja au acoperire partiala in aur, si cu 2/3 din aurul mondial in posesia bancilor centrale, camatarii mondiali pot sa controleze viitorul economic mondial in orice mod pe care il vor considera a fi cel mai profitabil.
    FMI este controlat de consiliul guvernatorilor sai, care sunt fie sefii diferitelor banci centrale, fie sefii ministerelor de finante nationale, dominate de bancile centrale. Prin puterea de vot din FMI, U.S. si U.K., mai exact Fed si Banca Angliei, detin controlul efectiv. BIS, FMI si Banca Mondiala controleaza cantitatea de bani in lume.
    Razboaiele mondiale sau la scara larga (primavara din tarile arabe, protestele din Turcia pentru aderarea la UE, razboiul din Ucraina care isi doreste “independenta”si aderarea la UE, UE fiind un proiect al globalistilor americani care doresc realizarea marelui deziderat numit guvernul mondial), sunt facute pentru a inlatura rezistenta la ideea guvernului mondial. Ele sunt facute si finantate de marii bogatasi ai planetei, printre care si acest nea Rockefeller.
    Razboaiele mondiale sau la scara larga (primavara din tarile arabe, protestele din Turcia pentru aderarea la UE, razboiul din Ucraina care isi doreste “independenta”si aderarea la UE, UE fiind un proiect al globalistilor americani care doresc realizarea marelui deziderat numit guvernul mondial), sunt facute pentru a inlatura rezistenta la ideea guvernului mondial. Ele sunt facute si finantate de marii bogatasi ai planetei, printre care si acest nea Rockefeller.
    Pentru marii profani in economie si finante ai blogului, printre care si cel care isi spune pe aici @paris, problema de economie: De ce pretul la gaze din tara noastra variaza functie de cat petrol consuma China si India?
    P.S. Inca mai astept raspuns de la marele cunoscator in ale economiei si finantelor al blogului, cel care se autointituleaza pe aici @paris, el tinand sa precizeze in mod expres ca nu este nici manelist si nici magrebian etc.

 2. Toate in trebarile duc catre subminarea ordinii de drept, iar pedeapsa trebuie sa fie una exemplara, in alte vremuri putea sa coste si viata.

 3. Nu stiu care va fi pedeapsa, sau care ar trebui sa fie, dar stiu cum i-ar fi pedepsit Vlad Tepes.
  In anul 2015 insa, ar fi considerat barbarism sa fie trasi in teapa.
  O pedeapsa justa pe masura vremurilor cred ca ar fi inchisoare pe viata fara drept de eliberare conditionata, atingerea de nulitate a tuturor deciziilor luate de acesti oameni in ultimii ani, condamnarea la plata unor reparatii morale catre cetatenii tarii, retragerea tuturor drepturilor de care beneficiaza fostul presedinte, intrucat a fost suspendat pe drept.
  Pedeapsa asta e prea blanda, dar e conforma vremurilor.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/06/13/raspunderea-patrimoniala-a-magistratilor-deputatii-incapabili-sa-ia-o-decizie-corecta/

 4. Pentru unii inchisoarea pentru altii promovarea sau cel putin mentinerea in functie. Totul depinde de dulapul national.

 5. Intrebari cu o greutate si legitime. Probabil, in opinia mea de simplu cetatean ar fi inchisoare pe viata si dupa viata. Chiar asa!!?? Tara asta a fost condusa de asemenea monstrii!!?? Este noaptea mintii, cred ca si cel mai nebun de la nebuni ar fi analizat mai cumpatat decat acest Zegrean si altii. Fabulos

 6. despre care abuz este vorba? Este abuz cand judecatorii respecta constitutia Romaniei? Daca au respectat legea atunci nu exista nici un abuz

 7. Eu zic sa fie propus de guvernul “din umbra” la functia de ministru al justitie. Merita micutul.

 8. Hai ma ce draqu o tinetii langa de 3ani, trebuia sa fiti 9mil si dictatoru erea praf. Restul sunt vrajeli, 9mil daca ereati erea legal si gata. Ce vreti voi nu se poate sa faci din 8.5, 9. Abia atunci se lasa cu Jilava Vally::)).

 9. Pedeapsa este urmatoarea: salariu a la long, cumulat cu pensia, de peste 100.000.000 lunar!!!
  Ce daca ai funduri de sifoane pe nas?
  Ce daca esti respins cu succes la o candidatura internationala bazata pe competenta?
  Ce daca te hlizesti prosteste la toate intrebarile jurnalistilor?
  Vorba lui Mircea Basescu: “Morman!” si vorba lui Basica (Bercea): “La fix!”

 10. Nu va fi pedepsit nimeni de la CCR. Ramanem noi PEDEPSITI, cei 7,4 milioane de votanti antibasescu, ca exemplu pentru ISTORIA ROMANIEI.
  Va mai amintiti de urmatoarele nume : Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton ???
  Care a venit la Bucuresti……, insotit de Mark Gitenstein,… “pentru a discuta despre ingrijorarea Statelor Unite in legatura cu ultimele actiuni guvernamentale care ameninta separarea democratica a puterilor in stat si slabesc independenta institutiilor statului”.
  Cum dracului sa-i PEDEPSIM PE ASTIA ?

 11. Daca Parlamentul cu 700 de trantori si tradatori ai neamului nu sunt capabili sa produca legi care sa conduca spre o adevarata democratie si nu una originala -romaneasca care a produs numai monstrii , atunci singura solutie ramane ca poporul sa ceara in strada sa se faca dreptate , poate vocea inalta a strazii ii va speria pe toti , inclusiv pe Iohanescu cel neamt care s-a asezat foarte comod pe sitemul ticalosit lasat de nenorocitul ala kior caruia imi este sila sa-i pronunt numele !

 12. Poate ca schema este doar sa se intimideze pe cine trebuie la ccr in vederea unor marlanii viitoare,iar pentru noi toti o diversiune cu care sa ne tina ocupati si astfel sa nu vedem marlaniile actuale ale Sistemului iohannist:atac la parlament,atac la paduri,atac la banul public prin pretentii nemasurate si “institutia primei neveste”,lovitura de stat contra lui Ponta.Si sa nu vedem cum toti sunt intimidati cu kovesi ,”la plecare” si Stanciu ,”la primire”asfel ca sa nu sufle nimeni in fata magariilor si abuzurilor pe care le face Sistemul si noul dictator Ciorditorul de case. sa nu raspunda nimeni pentru abuzurile si crimele lor.

  • Gaozare, esti logout! Habar nu ai de capul tau, esti idiotul cu flacari al blogului! Baga un kerosen nebotezat, ca te-ai trezit din anestezie! Ti-am impins! Pa, pa.

   Un guvern isi finanteaza cheltuielile din taxe sau vanzand obligatiuni publicului. Daca guvernul si-ar vinde obligatiunile bancii centrale, care plateste pentru acestea emitand moneda din senin, masura respectiva ar conduce la hiperinflatie, adica situatia in care preturile cresc cu 50% sau mai mult pe luna. Standardul aur este modalitatea prin care o tara fixeaza oferta de bani si eradicheaza inflatia.
   Banca centrala nu tinteste oferta de bani. Ea isi foloseste controlul asupra rezervei de bani doar pentru a se asigura ca bancile au suficienti bani pe care sa ii tina in ATM-uri si pentru a controla ratele de dobanda pe termen scurt. Influenta bancii centrale asupra ofertei extinse de bani este in general indirecta. Daca creste ratele de dobanda, atunci va reduce consumul si, in cele din urma, oferta de bani. Daca economia este cu adevarat muribunda fiindca nimeni nu vrea sa crediteze sau sa imprumute, atunci banca centrala poate genera rate de dobanda zero si tipari teancuri de bani fara a determina cresteri generale ale cantitatii de bani si ale creditului.
   Cresterea economica a unei tari se bazeaza doi factori, populatia si productivitatea. Populatia determina cat muncitori va avea o tara. Productivitatea sau rezultatul obtinut la nivel de muncitor determina cat de mult castiga fiecare lucrator. Productia totala pe care o poate realiza o tara tinand cont de forta sa de munca si de productivitate se numeste productie potentiala, iar rata cu care aceasta capacitate creste in timp este crestere potentiala.
   PIB-ul este valoarea tuturor produselor si serviciilor pe care le realizeaza o tara intr-un an. PIB-ul bazat pe cheltuieli reprezinta cantitatea totala de bani cheltuiti pe lucruri, iar PIB-ul bazat pe venituri reprezinta cantitatea totala de bani castigate prin producerea de lucruri.
   Cele patru motoare ale cresterii economice sunt cheltuielile consumatorilor, investitiile in afaceri, cheltuielile guvernamentale si exporturile.
   Cheltuielile consumatorilor si gospodariilor reprezinta aproximativ 66% pana la 76% din PIB, investitiile in cladiri, echipamente si stocuri 8% pana la 13%, cheltuielile guvernamentale 18% pana la 20%, iar exporturile 8% pana la 12% din PIB. Cheltuielile consumatorilor reprezinta aproape 2/3 din PIB, Consumatorii contribuie de departe cel mai mult la PIB, reprezentand balastul economiei.
   Alti indicatori economici care ofera o perspectiva mai detaliata asupra economiei sunt productia, imobiliarele si cheltuielile consumatorilor.
   Empiric, inflatia inseamna ca prea multi bani urmaresc prea putine bunuri. O crestere a ofertei de bani conduce la cheltuieli mai mici si la inflatie mai mica. Atunci cand cererea pentru toate bunurile si serviciile este superioara ofertei (adica productiei potentiale), inflatia creste. Atunci cand cererea ramane in urma, inflatia scade. Cand somajul se situeaza sub rata naturala, lucratorii au sanse mai mari de cresteri salariale.
   Deflatia este mai rea decat inflatia. Deflatia e generate atunci cand preturile scad, e mai rara si potential mai daunatoare.
   Deflatia buna are loc atunci cand lucratorii si companiile devin mai productivi si invata sa faca lucruri la un cost mai scazut, descoperind materiale sau modalitati noi mai ieftine de producere, fapt care poate conduce la o posibila scadere a preturilor in timp ce veniturile cresc.
   Deflatia rea are loc atunci cand consumul se prabuseste, iar companiile sunt nevoite sa-si reduca preturile pentru a isi sustine vanzarile.
   Deflatia e mai greu de vindecat decat inflatia.
   Indicele preturilor de import urmareste cat cheltuim pe bunurile importate, semnaland astfel presiunile inflationiste sau deflationiste din afara ori generate de valoarea de schimb a dolarului.
   Preturile aurului sau ale marfurilor raspund la puterea economiei globale, la greve si la vremea rea. Ele sunt un bun indicator pentru a descoperi semnalele premature privind inflatia sau deflatia.
   Cea mai buna inflatie e nici prea mare, nici prea mica. Cea mai potrivita e intre 1% si 3%.
   Despre finantele planetare, FMI si Banca Mondiala fac parte din marele proiect numit Guvernul Mondial. FMI si Banca Mondiala au fost infiintate in 1944, la Bretton Woods, New Hampshire, prin participarea totala a U.S. S-a creat un cartel bancar alcatuit din bancile centrale, care treptat si-a luat puterea de a dicta regulile de creditare catre bancile centrale ale tuturor natiunilor. FMI a primit autoritatea de a emite o noua moneda mondiala fiat numita Special Drawing Rights (SDR) – drepturi de retragere speciala. Pana in momentul de fata, FMI a creat un exces de SDR in valoare de 30 miliarde dolari. Natiunile membre au fost obligate sa isi faca moneda interschimbabila cu SRD. In U.S., SDR deja fac parte din banii legali. SDR deja au acoperire partiala in aur, si cu 2/3 din aurul mondial in posesia bancilor centrale, camatarii mondiali pot sa controleze viitorul economic mondial in orice mod pe care il vor considera a fi cel mai profitabil.
   FMI este controlat de consiliul guvernatorilor sai, care sunt fie sefii diferitelor banci centrale, fie sefii ministerelor de finante nationale, dominate de bancile centrale. Prin puterea de vot din FMI, U.S. si U.K., mai exact Fed si Banca Angliei, detin controlul efectiv. BIS, FMI si Banca Mondiala controleaza cantitatea de bani in lume.
   Razboaiele mondiale sau la scara larga (primavara din tarile arabe, protestele din Turcia pentru aderarea la UE, razboiul din Ucraina care isi doreste “independenta”si aderarea la UE, UE fiind un proiect al globalistilor americani care doresc realizarea marelui deziderat numit guvernul mondial), sunt facute pentru a inlatura rezistenta la ideea guvernului mondial. Ele sunt facute si finantate de marii bogatasi ai planetei, printre care si acest nea Rockefeller.
   Razboaiele mondiale sau la scara larga (primavara din tarile arabe, protestele din Turcia pentru aderarea la UE, razboiul din Ucraina care isi doreste “independenta”si aderarea la UE, UE fiind un proiect al globalistilor americani care doresc realizarea marelui deziderat numit guvernul mondial), sunt facute pentru a inlatura rezistenta la ideea guvernului mondial. Ele sunt facute si finantate de marii bogatasi ai planetei, printre care si acest nea Rockefeller.
   Pentru marii profani in economie si finante ai blogului, printre care si cel care isi spune pe aici @paris, problema de economie: De ce pretul la gaze din tara noastra variaza functie de cat petrol consuma China si India?
   P.S. Inca mai astept raspuns de la marele cunoscator in ale economiei si finantelor al blogului, cel care se autointituleaza pe aici @paris, el tinand sa precizeze in mod expres ca nu este nici manelist si nici magrebian etc.

 13. pedeapsa ????? hai sa fim seriosi !!!! pedeapsa este ca inca avem in institutii toti sau aproape toti penalii lui Basescu si stau bine mersi !!! nu stiu cat timp vor mai sta dar simt ca noi suntem pedepsiti sa-i tinem in continuare in functii !!!! pana nu se va face o curatenie adevarata , cam asta este pedeapsa : sa ne intrebam daca vreodata vor fi pedepsiti cum trebuie golanii astia ?????

Leave a Reply