Kaufland Romania, cel mai mare angajator din tara noastra, a reusit sa dea o lovitura de imagine cu un angajament financiar foarte redus.

Pe fondul tensiunilor mari legate de ordonanta de urgenta adoptata de Guvern pentru modificarea Codului Fiscal, Kaufland a facut aseara anuntul ca mareste, nu scade salariile :

„Astfel, fiecare angajat Kaufland România va avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%”, precizează compania. „Compania înţelege astfel să liniştească îngrijorările salariaţilor şi familiilor acestora şi îi asigură că, dincolo de schimbările legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranţa lor salarială”, declară Laura Iancu, Director Resurse Umane, Kaufland România.

Avand in vedere cifra de afaceri uriasa a Kaufland Romania, de peste 2 miliarde de euro, efortul financiar pentru impactul politic al anuntului facut este minim.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/topul-retailerilor-kaufland-ramane-lider-in-comertul-romanesc-cu-afaceri-de-2-1-miliarde-euro-in-2016-17026341

De ce spun asta? Pentru ca, potrivit unor surse din compania germana, salariul mediu platit pentru angajatii romani este de 2000 ron net. O marire de 1,5% inseamna 30 de lei in plus.

Pentru 16.400 de angajati, 30 lei in plus inseamna efort total al companiei de aprox. 100.000 euro. La o cifra de afaceri de peste 2 miliarde de euro, pare un mizilic. Si este.

Asadar, cu doar 30 lei in plus pentru fiecare angajat, Kaufland a castigat ceva imagine.

 

20 COMMENTS

  1. E adevarat. A fost o decizie inteligenta a conducerii companiei. Mai important este insa, faptul ca cel mai mare angajator din romania stabileste un trend. Kaufland anunta ca muta contributiile in salariul brut al angajatilor si prin asta va rezulta o crestere minima a netului de 1,5 %.
    Cu aceeasi chetuiala pentru firma (angajator), singurii care pierd la salariul net sunt cei care in prezent nu platesc impozit pe venit (IT, etc. – dar bucata pierduta merge in contributia propriei pensii) si salariatii care lucreaza pentru firme evazioniste care le vor spune: “eu dau faliment daca ma apuc sa iti platesc toate contributiile. Vrei un net mai mic, sau nu mai lucrezi pt firma noastra”.

    • Daca tu crezi ca cei din IT vor accepta sa piarda la salar te inseli. Vom pleca din tara pur si simplu. Scurt si la obiect. Si asa se plang stimabilii din guvern de lipsa specialistilor din tara, eh acuma vor ramane cu si mai putini.

      • La cum merg programele IT de furat la alegeri, sanatate, banci romanesti si nu numai, ANAF, sa plecati sa vina indienii. Voi ati uitat de coada vacii romanesti, ei nu.

      • Te sustin in asta. In ce priveste pe cei care ne ureaza drum bun, va dorim o viata “buna” si nu ne pasa cat de mult ne veti simti lipsa, noi nu o sa va simtim deloc lipsa. Sunt ferm convins ca o sa va gasim la fel ca atunci cand v-am parasit.

        • hai, Rod-ule, c-o dadusi in aia a lu’ Brancusi… Mi-au dat lacrimile; si de nostalgie (dupa tine, ca banuiesc c-o sa pleci… ma ia, asa, anticipat:)), si de grija, c-o sa folosesc excelu’ in locul unui soft pe care mi l-ai fi oferit tu, gratis (ca tot aveai scutire de impozit, iar eu n-aveam !).
          M-am saturat, la dracu’, de d-astia de au cate “3” !

      • L-aduc inapoi pe Ghita, si se rezolva problema:))) Pai nu e la Bill Gates de Romania ?! A “inventat” Revisalul, mai “inventeaza” cateva, si gata, cade “bunastarea” pe noi, compenseaza exodul de “aitisti” !
        Auzi, d-le Muntean (altfel, dupa “salar” banuiesc “ardielian” batzos; gresesc ?), da’ de ce sa fim unii mai egali decat altii ?! De ce sa fie IT-istu’ mai cu motz ?! Colegii lor din Silicon Valley sunt la fel de “scutiti” ?!
        Deci, ca recomandare (daca tot ne amenintati ca ramanem sa ne facem singuri softuri) : sa-ncerce Irlanda, p-acolo e paradis fiscal pentru aia cu IT-ul…
        Au plecat ei medici, ingineri de prin toate categoriile profesionale. N-or face astia bariere la Nadlag, pentru It-isti… vorba unui antevorbitor : “Drum bun !” (la altii, la fel de protejati, in vremea lu’ ceasca, era cu “Noroc bun”).

    • Sau va fii la fel ca pana acum , angajatorul tot nu va plati taxele angajatului …
      Ce risca ?
      Sunt asa cum a spus ministrul finantelor mii de patroni care nu platesc
      Atentie , multi sunt de stat gen CET-uri , Complexele energetice …
      Ce risca acei directori pusi chiar de partid ?
      Iti spun eu , nimic …
      PS … Bonus PSD Bucuresti are datorii la bugetul asigurarilor
      Ce patesc ? Nimic ..

  2. Numai inflatia e peste marirea de 1,5%. Daca unii dintre ei au credite, se deplaseaza pe distante mari la munca, se incalzesc cu gaz, etc marirea nu ii “incalzeste” cu nimic. Si practic e valabil pt toata populatia “pălmașă”.

  3. jucăm într-un film prost / trebuie să negociem cu angajatorii creșterea venitului brut pentru ca să fim siguri că venitul net nu o să fie diminuat de marea inginerie contabilă promovatâ de mai
    marii “specialiști” ai țării.
    asta au votat oamenii în decembrie?
    sau PSD și ALDE au promis marea cu sarea.
    stați să vedeți când intră legea salarizării în vigoare – foarte multe categorii de bugetari vor avea de suferit.
    citiți cu atenție “șopârlele” din legea salarizării.

  4. Asta imi aminteste de o gluma a bugetarilor de pe vremea cand tot erau amenintati ca primesc majorari salariaqle de 15-20% si mereu primeau 3% adica rata medie a inflatiei. (Scuze) Guvernul promite marire 50% adica o linie pana la cot, ministerul aproba 25% adica o linie pana la palma si in final bugetarul primeste 3% adica degetul mare pozitionat intre aratator si median (ciuciu) Kaufland se inscrie pe linia de oferte guvernamentale (a la Olguta si Misa) si ofera 1,5% adica o unghie dinpozitia degetului mare restul fiind impozabil si interpretabil.Asta a mai ramas, sa facem haz de necaz ca sa nu ne stricam sarbatorile. La spitalul Obregia bolnavii au solicitat sa se intoarca firma de la intrare cu partea scrisa la interior( bolnavii sunt in exterior)

Leave a Reply