“Români care dezvoltă România” este cea mai nouă campanie Intact Media Group, care îşi propune să vă prezinte acele afaceri care sunt 100% româneşti.

Sunt români care Dezvoltă România. Sunt oameni care pun umărul ca România să meargă mai departe. Îi putem cunoaște printr-un proiect al Intact Media Group.

De miercuri dimineață, 20 aprilie, primul catalog „Români care Dezvoltă România” este la toate punctele de difuzare a presei.

Campania cu același nume va începe imediat după sărbătorile pascale și va prezenta poveștile acestor oameni.

Vei afla cum au pornit de la zero, ce greutăți au întâmpinat și care e relația lor cu statul român, a dezvăluit Alessandra Stoicescu.

“Mulţi preferă discreţia. Ambiţia noastră este să îi scoatem la lumină, să îşi spună povestea. Aşa poate vor fi încurajaţi şi alţi antreprenori. O să vedeţi nişte poveşti fabuloase. Noi la Intact Media Group credem că sunt poveşti extraordinare în România. O să le cunoaştem” a spus Alessandra Stoicescu, marţi, la “Ediţie Specială” la Antena 3.

Iata cateva date din acest catalog ce prezinta oameni de afaceri si companii 100% romanesti :

ECONOMIA : RAPORTUL STRAINI/ROMANI
44.000 firme : 39.000 capital strain, 5000 capital romanesc
Angajati : firme romanesti 2.441.353, firme straine 1.183.400

Primul ministru Dacian Ciolos : “Nu Guvernul creeaza locuri de munca, ci afacerile ; este insa rolul Guvernului sa asigure un cadru in care acestea sa prospere”
Guvernatorul BNR Mugur Isarescu : “Castigurile din munca, in Romania, sunt inca intre cele mai mici din Uniunea Europeana. Cresterea lor e o cerinta stringenta”
Analistul economic Ilie Serbanescu : “Antreprenorii romani nu se pot baza pe nimeni, decat pe ei si pe Dumnezeu. Capitalul strain le este un adversar dur, redutabil, dar natural. Marea problema o constituie statul roman, care le este un adversar impotriva firii !”

5 COMMENTS

  1. Ar fi frumos ca intre acestea sa fie un echilibru, numai ca dupa anii ’90 se acreditase ideea ca tot ce era romanesc nu era bun. Mai grav este, ca toti specialistii din toate intreprinderile romanesti au luat calea celor patru zari iar, astazi ca sa mai faci ceva pur romanesc este extrem de dificil dar nu imposibil.

    • Apropos de subiectul asta prezentat si in Sinteza Zilei a lui Radu Tudor de marti.
      Inca o emisiune foarte buna la obiect, ne-lalaita fara discursuri plictisitoare. Jurnalism de mare clasa.
      Apuc rar sa-i zic o vorba buna lui Radu de regula am gura rea…:-)

  2. Imediat dupa 1990 a fost strecurat foarte abil sloganul ,, nu ne vindem tara”. A urmat isteria ca romanii sunt potrivnici privatizarilor, simultan cu vanzarea pe nimic a principalelor unitati economice. Acum statul mai detine doar 7%, iar patronatul roman gafaie fiind sufocat de multinationale. Vinovati sunt toti demnitarii romani postdecembristi, care, fie prin coruptie, fie din lasitate criminala au instrainat aproape pe nimic capacitatile romanesti de productie. Capacul a fost pus in perioada de preaderare la UE cand marile puteri si-au dat votul doar dupa ce le-am cedat la preturi derizorii marile companii romanesti : Sidex Galati, Petrom, distributia de gaze si electricitate, Romtelecom, BCR, Banca Agricola, s.a. Culmea este ca o mare parte dintre acestea au fost preluate nu de firme private, ci de catre state : Franta, Germania, Austria, Italia. Emblematic este cazul cu Austria, ultimul stat care nu voia sa-si dea votul pentru aderare. A facut-o imediat ce am cedat Petrom si BCR. Comparativ cu noi, polonezii au negociat la sange conditiile de aderare si chiar au batut cu pumnul in masa.

  3. Groparii unui vis frumos: “Cetatenii Uniunii abandoneaza tot mai mult proiectul european pentru ca UE a interferat prea mult cu vietile lor, a avertizat marti presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, potrivit The Guardian.”
    Des imbeciles…

Leave a Reply