Nicolae s-a prezentat la Spitalul Clinic SANADOR cu două afecțiuni cardiace severe: stenoză coronariană de trunchi comun, cu risc de infarct masiv, și stenoză aortică strânsă, având și insuficiență renală și risc operator crescut pentru chirurgia cardiacă clasică.

„Eu am tot amânat această intervenție și deja fiecare efort făcut mă obosea peste măsură. Evitam să mai ies din casă, chiar și până în fața blocului. Apoi, și să traversez o încăpere din casă îmi părea un efort mare. Medicul meu mi-a recomandat să vin la SANADOR, mi-a spus că doar aici găsesc aparatură performantă și medici care să mă ajute să trec cu bine peste o astfel de operație. Auzisem de echipa medicală de la SANADOR, așa că m-am programat la consult și am venit fără emoții. Pe Dr. Andrada Bogdan am cunoscut-o aici, înainte de intervenție. Mi-a dat încredere din primul moment. Intervenția a decurs foarte bine, când m-am trezit la terapie intensivă deja simțeam o energie demult pierdută. Aproape că îmi venea să plec acasă de acolo, atât de bine mă simțeam. Și acum, la 3 zile după intervenție, abia aștept să mă externez, să ies la plimbare”, povestește Nicolae.

Echipa de cardiologie intervențională din Spitalul Clinic SANADOR a tratat stenoza coronariană prin implantare de stent și, ulterior, în cadrul aceleași intervenții, a fost rezolvată stenoza aortică prin implantare percutană. După procedura din blocul operator, pacientul a fost detubat și, în mai puțin de 24 de ore, a trecut din ATI în salon, sub supraveghere medicală.

„Am găsit aici profesioniști, așa cum mi se spusese, dar sunt și oameni de o calitate rară. Sunt foarte politicoși, atenți la nevoile mele, empatici, zâmbitori. Doamnei Dr. Andrada Bogdan îi doresc să facă oamenii bine în continuare, așa cum a reușit cu mine! Simt că am renăscut cu această energie de după intervenție!”

Pentru cazuri precum cel al lui Nicolae, Spitalul Clinic SANADOR dispune de un Departament de Cardiologie Intervențională cu echipamente de ultimă generație și o echipă medicală de elită, cu înaltă pregătire profesională și experiență vastă, conectată în permanență la cele mai recente protocoale terapeutice internaționale. Astfel, poate fi abordată cu succes o gamă complexă de proceduri minim invazive pentru diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cardiovasculare: coronarografii, angioplastii cu balon și stent, cateterism cardiac, arteriografii periferice, proceduri electrofiziologice, implantarea de dispozitive antiaritmice cardiace. P

Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu cele mai moderne echipamente, care dispun de tehnologii medicale ultraperformante, multe introduse în România în premieră la SANADOR. Departamentul de Cardiologie Intervențională beneficiază de dotarea cu două angiografe Philips Azurion 7, de ultimă generație, echipate cu cele mai moderne tehnologii medicale. Angiografele Philips Azurion 7 permit medicului stabilirea precisă a diagnosticului și realizarea de proceduri terapeutice minim invazive de înaltă complexitate în cardiologia intervențională, electrofiziologie, radiologia intervențională, oncologia intervențională.

Leave a Reply