Un comunicat al Administratiei Prezidentiale vorbeste despre “Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, privind strategia de dezvoltare economică a României”.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut marți, 31 mai a.c., la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu Prim-ministrul Guvernului României, domnul Dacian Cioloș, cu Președintele Academiei Române, domnul Academician Ionel Valentin Vlad, și cu Guvernatorul Băncii Naționale a României, domnul Mugur Isărescu.

Întâlnirea a avut drept scop prezentarea contribuției Guvernului în materie de politici și reforme economice, pe termen scurt și mediu, în contextul Strategiei de dezvoltare durabilă a României, care se elaborează în cadrul Academiei Române și sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Obiectivul principal al strategiei de dezvoltare este definirea unei viziuni și a anumitor direcții de acțiune în privința domeniilor care pot susține dezvoltarea sustenabilă a României, precum creșterea competitivității economice, stimularea productivității (agricultura, industria și sectoarele creative), a capitalului (investițiile și exporturile, fondurile europene, piața de capital) și alte elemente care creează condiții propice dezvoltării capitalului românesc și a economiei, cu impact pozitiv asupra forței de muncă și a calității vieții (educația, sănătatea, infrastructura și debirocratizarea administrației publice).

În cadrul discuțiilor, s-a convenit ca proiectul propus de Guvern să fie supus dezbaterii, pe agenda Academiei Române. Prin implicarea institutelor economice și a cercetătorilor de specialitate în analiza și dezbaterea proiectului de Strategie, Academia Română va avea rolul de facilitator. În acest sens, s-a agreat lansarea acestei inițiative, în vederea consultării și dezbaterii publice, cu participarea partidelor politice și a societății civile, proces în urma căruia vor rezulta direcțiile de dezvoltare durabilă ale României.

La întrevedere au mai participat, din partea Guvernului, domnul Costin Borc, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, și șeful Cancelariei Prim-ministrului, domnul Dragoș Tudorache. Din partea Administrației Prezidențiale, a participat domnul Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial — Departamentul Politici Economice și Sociale.

 

3 COMMENTS

  1. sa traducem: s-au intilnit reprezentantii puterilor suzerane din UE (Franta, Germania) cu reprezentantul FMI si al BCE. Sigur, se consulta si cu un reprezentant al masoneriei locale, ca sa nu apara discutii dupa…. Nasol ca nu a fost si Klemm, ar fi fost garnitura completa dar se vede treaba ca era inutil ca doar Ciolos tocmai fuse la Washington. Iar printul Charlie tocmai zilele astea s-a plimbat pe dealurile lui de aici.
    Cu timpul vom afla si ce au stabilit, cam ca la Yalta, cam ca la Malta…. altfel, urez naivilor succes la vot!

Leave a Reply