Canalul CNN a anunţat marţi că a atacat în justiţie Casa Albă după ce aceasta a retras săptămâna trecută acreditarea reporterului CNN Jim Acosta după un schimb de replici cu preşedintele Donald Trump, relatează AFP.
“CNN a dat în judecată administraţia Trump la un tribunal federal din Washington’, a spus canalul. ‘Canalul de televiziune cere reacordarea acreditării corespondentului său la Casa Albă, Jim Acosta’, a spus CNN.
‘Este foarte clar că decizia (retragerii acreditării lui Jim Acosta) încalcă Primul amendament privind libertatea de exprimare’, a declarat avocatul CNN, Ted Boutrous.
   Donald Trump ‘a atacat în repetate rânduri CNN şi pe Jim Acosta (…) Nu putem accepta faptul că  Casa Albă aruncă oamenii afară doar pentru că nu îi plac subiectele relatate de aceştia’, a mai spus el.
   Casa Albă a anunţat joi că îi retrage acreditarea lui Jim Acosta, o sancţiune inedită, după un schimb de replici între jurnalist şi preşedinte în timpul unei conferinţe de presă de o oră şi jumătate la Casa Albă.
   Agenţiile internaţionale de presă au relatat un episod din timpul conferinţei, în care Acosta l-a enervat pe preşedinte insistând asupra subiectului ‘invaziei’ – termenul cu care Trump s-a referit la caravana de potenţiali imigranţi din America Centrală, care se îndreaptă spre frontiera Mexicului cu Statele Unite. Deşi preşedintele i-a cerut jurnalistului să cedeze microfonul, acesta a refuzat să îl lase din mână.
   ‘Să-ţi spun ceva. Celor de la CNN ar trebui să le fie ruşine că lucrezi pentru ei. Eşti o persoană necioplită, îngrozitoare’, i-a răspuns Trump lui Acosta, iar în încheiere l-a acuzat: ‘Când transmiţi ştiri false, ceea ce CNN face, chiar foarte des, eşti duşmanul poporului’, scrie Agerpres.

3 COMMENTS

  1. Bun,libertatea de expresie dar sa impui prin hotarare judecatoreasca reacreditarea asta suna aiurea,Casa Alba e libera sa acrediteze sau sa ridice pe cine vrea!CNN e un post serios si vom vedea ce va iesi din asta dar si Acosta a sarit calul! Trump e in castig,a scapat de un om incomod!

  2. bune comentarii, n-am ce zice. pe pariu ca niciunul nu a urmarit video adevarat, ci tweet de la white house doctored by a former info wars writer….
    se naste o cohorta de aplaudaci fara frontiere. proletari din toate tarile varianta secolului XXI.

Leave a Reply