Consiliul Superior al Magistraturii a votat în plenul de joi pentru menținerea controversatei secții de anchetare a magistraților. Astfel, CSM a avizat negativ proiectul de lege depus de USR la Camera Deputaţilor privind desfiinţarea Secției speciale. Au existat 10 voturi împotriva desființării Secției, 8 pentru, iar un vot a fost nul, au declarat surse din CSM pentru HotNews.ro.
Proiectul a fost depus la Camera Deputaților la începutul lunii mai și este semnat de 40 de deputaţi şi senatori de la USR, dar şi de deputatul neafiliat Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei.

 

CSM a trebuit să dea un aviz pe acest proiect deoarece are legătură cu justiţia şi cariera magistraţilor, iar avizul dat în plenul de joi a fost negativ. În ședință s-a votat de 3 ori: pentru aviz negativ, pentru aviz pozitiv și pentru aviz pozitiv cu observații.
Zece membri au votat “împotrivă”, 8 “pentru”, iar un vot a fost nul, au declarat surse din CSM pentru HotNews.ro.

Conform surselor citate, votul nul a fost al procurorului general Gabriela Scutea atunci când s-a supus la vot acordarea avizului pozitiv al CSM pentru acest proiect. Parchetul General a trimis către CSM un raport cu observații semnat de Gabriela Scutea, care se declară pentru desființarea acestei secții, dar contestă forma proiectului de lege.

1 COMMENT

  1. USR nu e in stare sa elaboreze un proiect de lege?
    Domn Predoiu nici atat !
    Si.apoi se plang ca CCR le desfiinteaza articolele !
    Cea mai interesanta e pozitia dnei Bitchall …Si.inca mai e membru PSD !
    Dormiti linistiti pesedistilor….PNL-USR vegheaza pt voi…

Leave a Reply