Cartea “Iubirea milostivă și mântuitoare”, a lui George Becali, alături de alte trei lucrări scrise de foști deținuți, au fost analizate in luna ianuarie anul acesta la Comisia de Etică a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), unde au fost chemați și cei patru profesori universitari care ar fi coordonat aceste opere, potrivit purtătorului de cuvânt al universității, Teodor Boantă.

“Iubirea milostivă și mântuitoare” ar fi fost realizată cu ajutorul unor călugări de la un schit de la Muntele Athos, au declarat luni, pentru AGERPRES, surse oficiale.

La Comisia de Etică a ULBS a fost chemat și mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, considerat coordonatorul cărții lui Becali.

Mitropolitul Ardealului a trimis deja un document scris, a preciza atunci pentru AGERPRES, Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al ULBS.

Printre cei supuși atenției Comisiei de Etică, se numără Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului și fost decan al Facultății de Teologie, și Valentin Petrescu, prodecanul Facultății de Inginerie din Sibiu.

“Comisia de Etică a ULBS se va reuni pe 26 ianuarie și va analiza cazurile a patru profesori universitari: conferențiar universitar doctor inginer Mirela Stanciu de la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, profesorul universitar doctor inginer Gligor Ciortea, directorul general al Departamentului pentru Învățământ la Distanță și Frecvență Redusă, profesorul universitar doctor inginer Valentin Petrescu, de la Facultatea de Inginerie și profesorul universitar doctor Laurențiu Streza de la Facultatea de Teologie. La Comisia de Etică vor fi prezenți toți cei implicați să își susțină punctul de vedere”, a explicat purtătorul de cuvânt al ULBS atunci pentru Agerpres.

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a solicitat, în urmă cu două săptămâni, Consiliului Național al Rectorilor (CNR) să întreprindă demersurile necesare pentru apărarea integrității academice, în contextul documentului făcut public de Ministerul Justiției, potrivit căruia o serie de profesori universitari și conferențiari au semnat recomandări pentru persoanele aflate în regim de detenție.

Potrivit unui comunicat de presă al MENCȘ, prin adresa nr. 8061/ 11.01.2016, ministrul Adrian Curaj a cerut CNR ca, în baza principiilor statuate de lege cu privire la autonomia și responsabilitatea universităților, să solicite instituțiilor de învățământ superior o analiză punctuală a cazurilor.

”Îmi exprim încrederea că instituțiile de învățământ superior și cercetare vor analiza cu celeritate cazurile, la nivelul consiliilor de etică, pentru a decide și a lua măsurile care se impun”, a declarat ministrul Adrian Curaj, potrivit sursei citate.

Intre timp, Curaj a fost demis de premierul Ciolos din functia de ministru al educatiei.

5 COMMENTS

  1. Tara a luat-o rau la vale, n-avem o autostrada ca lumea, nici cale ferata, in schimb toate mintile luminate se aduna in tot felul de comitete si comisii de “etica si echitate”, sa analizeze ce-au scris unii in penitenciar.
    Chiar s-au terminat toate lucrurile de facut in Romania asta , ca unii pusi de altii sa scurme in tot felul de carti si documente, doar pentru a face rau ?

    • vezi de aceea nu-i bine in tara asta : predomina cei care apreciaza furtul…furtul intelectual este FURT. Pe baza furtului intelectual au iesit din inchisoare foarte multi puscariasi doar pentru ca si-au permis sa plateasca asistenti, calugari , popi sau alti ” intelectuali” care au scris carti pe bani in numele puscariasilor! Daca nu pricepi ce putregai este in zona asta care trebuie curatat din baza , atunci nu te mai baga …taci

Leave a Reply