Mircea-Diaconu1

Mircea Diaconu : “O sa-mi port crucea”.

Declaratia maestrului e facuta in urma acestei stiri :

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a contestat la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) calitatea de membru în Parlamentul European a lui Mircea Diaconu, sesizând şi legislativul european că fostul senator a fost în incompatibilitate.
Acţiunea ANI a fost înregistrată la Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a CAB în 11 iunie.
ANI l-a reclamat pe Diaconu, alături de Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central, după ce fostul senator, declarat incompatibil printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), a candidat la alegerile europarlamentare, câştigând un mandat.
Totodată, potrivit unor surse, ANI a trimis şi o sesizare la Parlamentul European, pentru Comisia de validare a candidaturilor, în care atrage atenţia asupra incompatibilităţii stabilite de instanţa supremă.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis, la 19 iunie 2012, o decizie definitivă şi irevocabilă în sensul menţinerii ca legal şi temeinic a raportului de evaluare prin care ANI a constatat starea de incompatibilitate a fostului senator Mircea Diaconu.
Diaconu şi-a depus, în 26 martie, la BEC, dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent, după ce şi-a dat demisia din PNL.
ANI a trimis BEC, tot în 26 martie, o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.
BEC a respins candidatura lui Diaconu, care a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Biroului Electoral Central.
Tribunalul Capitalei a admis, în 5 aprilie, contestaţia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, care, în 9 aprilie, a menţinut decizia tribunalului, decizia fiind definitivă.
Astfel Mircea Diaconu a putut candida, în mai, la europarlamentare şi a câştigat un mandat de europarlamentar.
Potrivit articolului 25 alineatul 2 din Legea 176/2010, persoana care a fost în incompatibilitate “este decăzuta din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectiva sau a încetarii de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibila, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatarii stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdictia de trei ani opereaza potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecatoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese sau a unei stari de incompatibilitate”.
Tribunalul Bucureşti a notat, în motivare, că prin Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), legiuitorul a îngăduit unei persoane faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate să ocupe funcţii alese, între care şi calitatea de membru din partea României în Parlamentul European, pe perioada celor trei ani, nu însă şi funcţii numite.
“În aceste condiţii, întrucât candidatura contestatorului Diaconu Mircea vizează funcţia de europarlamentar, funcţie în mod evident integrată funcţiilor eligibile, nu este incidentă interdicţia invocată de către BEC prin decizie, drept urmare, contestatorul Diaconu Mircea are vocaţia legală incontestabilă de ocupa funcţia de europarlamentar”, a arătat tribunalul.
Instanţa bucureşteană a făcut referire, în motivare, şi la sintagma “aceeaşi funcţie”, folosită în legea ANI, care ar viza totalitatea funcţiilor în care o persoană poate fi aleasă. În acest context, judecătorul tribunalului arată că “ar însemna să se lovească în chiar susbstanţa dispoziţiilor constituţionale ce reglementează dreptul de vot, dreptul de a fi ales, dreptul de a fi ales în Parlamentul European, şi care concură cu exercitarea suveranităţii naţionale”.
Pe de altă parte, a arătat instanţa, Legea 176/2010 nu poate fi supusă, prin analogie, regimului juridic specific dreptului penal şi sancţiunilor penale. Interdicţia de a mai exercita, timp de trei ani, o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, este o sancţiune care apare suplimentar, alături de sancţiunea disciplinară a destituirii sau eliberării din funcţie, a adăugat instanţa, în motivare.

 

48 COMMENTS

 1. Nu se poate asa ceva.Ma uit la TV si nu-mi vine sa cred ca aceasta creatie basista ANI face ce vrea in tara asta,ca si DNA de altfel,si nimeni,absolut nimeni din cei ce controleaza aceste institutii cel putin ciudate,sau conduse de niste ciudati,nu fac nimic,nu cer niste lamuriri asupra actiunilor lor.Sunt platiti din banii publici sa vegheze la normalitate nu sa provoce anormalitati.dati dracului afara toate jigodiile si angajati oameni cinstiti si corecti care sa merite banii aia mult prea multi.

 2. giumbix iar ii pune bete-n roate..dupa ce sa termina.il locul lui as cere despagubiri (nu de la ani) de la giumbix ai lui 100 milioane euro sa se sature

 3. Eu nu sunt de acord cu “imi port crucea”am mare incredere in marele actor Diaconu si sunt convinsa ca ne va reprezenta cu cinste !

 4. Sunt curios ce ar zice Horia Georgescu daca toti care l-am votat pe Mircea Diaconu i-am face o vizita la sediul ANI, in aceeasi zi la aceeasi ora! Ar avea sa ne dea cate un pahar cu apa la fiecare? Ne bazam din nou pe bunul simt si modestia Maestrului care a ales sa lase justitia sa vorbeasca… Stim pe cine am votat si vrem sa mearga la Bruxelles ca reprezentant al nostru.

  • mathei,poti incerca dar mai mult de 100 persoane nu vor fi.in tara numita romania nu protesteaza nici dracu.Nu vezi cate porcarii se petrec zilnic si nu zice nimeni nimic?INDIFERENT CE PROBLEME APAR NU PROTESTEAZA NICI DRACU.

   • condamnarea aia nu mai are nicio treaba cu mandatul castigat de Mircea Diaconu acum. acum este vorba doar de smecherii jegoase si basiste.

 5. …pai d-le draga parlamentar european, matale iti porti crucea, dar cu 7% ce faci???? de aia te-au ales oamenii? ,….sa stai acolo mamuie, statuie???….atunci nu mai bine stateai pe scena?? Ori abia acum iti dai seama ca palaria e prea mare!!! …apropos, stii vreo limba straina????… ca banui ca nu se vb.romaneste pe acolo!!…in concluzie actioneaza ca esti imputernicit, si nu te mai lamenta ca o baba proasta!

  • este ca eba voastra era mai potrivita acolo? si era si experta in limbi straine,stia atat de multe incat uitase limba romana.

 6. In acest moment consider ca h.g.are ceva personal cu Mircea Diaconu.
  Iar se anuleaza/ignora voturile ca in iulie 2012?

  • MIRELA,NU E NICI O PROBLEMA CA SI ATUNCI.AI VAZUT PE CINEVA DIN CEI 7 MILIOANE DE OAMENI PROTESTAND CA VOTUL LOR A FOST ARUNCAT LA GUNOI?

 7. E o imensă porcărie. Dlui. Georgescu îi plătim noi salariul ca să-și ducă el tâmpeniile mai departe. De ce nu închide Primul Ministru această instituție inutilă ?

  • PONTA TOCMAI A LAUDAT ACUM 2 LUNI ANI,DNA,DE ASTEA CARE ZICE CA SUNT NASOALE IN ROMANIA DAR CAND SE DUCE IN EUROPA ,LE LAUDA.ATUNCI CUM DRACU SA LE INCHIDA?

   • pai are pe afara niste “prieteni” care abia asteapta sa sara pe el ca se amesteca in justitie,daca incearca sa zica nasoale despre protejatii lor.

 8. dupa ce a mintit cu gura plina ca sa ajunga la putere victor ponta de peste doi ani de cand a pus labele pe ciolan continua crimele si hotiile basiste pe sest fara sufle un cuvintel acum:

  “Sapte bolnavi de cancer care au dat in judecata statul pentru ca nu le-a asigurat medicamente au castigat, pe fond, procesul.

  Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis, miercuri, ca Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, care au fost chemati ca inculpati la proces, trebuie sa asigure reclamantilor medicamentele de care au nevoie in regim de compensare de 100%, transmite Realitatea TV.

  In acest sens, judecatorii au admis cererea reclamantilor de emitere a unei ordonante prezidentiale care sa prevada decontarea de catre stat a unor tratamente de ultima generatie pentru cei sapte bolnavi.

  “Statul roman, motivand ca nu sunt bani, lasa sa moara oameni an de an. Noi ne tratam cu medicamente de 6 – 7 ani vechime. Statul roman, prin Guvern si prin clasa politica, a omorat oameni”, a declarat Vasile Barbu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor, adaugand ca mai sunt si alte cazuri de bolnavi care vor ajunge in instanta.

  Decizia magistratilor Curtii de Apel Bucuresti nu este una definitiva, ea putand fi contestata la instanta superioara. Totusi, pana la incheierea procesului, bolnavii vor putea beneficia de decontarea medicamentelor de care au nevoie, gratie ordonantei prezidentiale care ar urma sa fie emisa in cel mai scurt timp.”

  HOTIA DOVEDITA la facturile de curent electric continua iar conducerea PSD din fruntea ANRE merge struna fara sa-i bage nimeni in seama.

 9. a fost apreciat de electorat si a fost votat mai ceva ca un partid semn ca lumea e satula de falsii politicieni din partide care se gandesc doar la invartelile lor fara sa mai tina seama de cei care i-au trimis acolo .este o victorie a d-lui asupra celor care i-au cautat nod in papura doar de l-ar indeparta .asa este a fost crucea lui sa fie tarat prin tribunale si totusi spre disperarea unora sa si reuseasca sa ajunga acolo unde si-a propus .ma intreb oare si-o fi inchipuit Antonescu atunci cand d-l Diaconu a plecat din PNL ca va pleca si el din functiile alea multe de sef de partid si de al doilea om in stat si ca va fi un neica nimeni?greu de crezut si totusi si el isi va duce crucea lui .

 10. FESTINUL PARVENITILOR

  Cum ar putea tolera niste necrofage cu pliscurile pline de matze aburinde, ca un simplu reprezentant al “turmei” sa le dea tarcoale?
  Diaconu nu “cadreaza”, nu stie sa traga cu ghearele, nu plescaie, nu sare la beregata pe la spate, nu rage, nu ragaie satisfacut, deci nu e lider.

  Nu e impostor ca Georgescu, nu e suficient cum e Kovesi, nu e nesimtit ca Danilet, nu are privirea piezisa a lui Basescu, nu are sprancene moraliste ca Stanciu, sprancene care par sa-si intinda aripile intr-un picaj napraznic de la inaltimea Curtii de Casatie catre inculpatul – vinovat.

  Pentru ca Diaconu e ca noi.
  E vinovat!

 11. Toata stima pt Mircea Diaconu ! Draga Radu , am scris si am sters de cateva ori …..nu stiu cum sa ma exprim de atata greata fata de alti ” alesi” , mai puti vreo 2-3 , incluzand pe Dinu C. Giurescu …. Daca mai trebuie mai semnez , DIN NOU

 12. Ce e cu atitudinea asta? Ce inseamna “imi port crucea”? Noi n-am trimis in PE vreun milog care sa zica “asta e”. Din ce in ce mai mult omul asta dovedeste neputinta si pare ca ne joaca pe toti pe degete. Acum asteapta sa-l scape tot Antena 3 din rahat?

 13. Nu e de vina nici ANI,NICI DNA,NICI PARCHETELE NICI BASESCU. Vinovati sunt cei care accepta aceste anomalii ale democratiei.In fruntea acestor institutii sunt oameni ACCEPTATI SI PROTEJATI DE ALTI OAMENI. E ASA GREU DE PRICEPUT?Basescu a fost acceptat si protejat de ccr si de parlament,ani,dna,parchete,la fel .CATA VREME LUMEA ,CA NU E POPOR,SAU POPULATIA ACCEPTA ACESTE PORCARII FARA SA AIBA NICI O REACTIE DE RESPINGERE ,NU SE VA SCHIMBA NIMIC NICI PESTE 2000 DE ANI. CU INDIGNARI SI DAT OCHII PESTE CAP LA TELEVIZOR NU SE FACE NIMIC. TINETI MINTE CATI OAMENI PROTESTAU IMPREUNA CU GHISE IN JURUL COTROCENIULUI,ATUNCI DUPA FURACIUNEA LA REFERENDUM? MAI MULTI DE 1500-2000 NU AU FOST .A TINUT 3-4 ZILE SI GATA ,LA SOMN CA DEJA ERA PREA MULT.

 14. Grea cruce ! Director de teatru, ministru culturii, senator… Greu, greu… Si magarii astia de la Inalta Curte, ce magari !

 15. D-le Radu Tudor,initiati o petitie publica pentru demiterea lui Horea Georgescu.Poate Senatul va putea fi sensibilizat cu o astfel de petitie sa-l demita.O astfel de persoana nu are ce cauta in fruntea unei importante institutii a statului.

 16. FOARTE BINE FAC JIGODIILE ASTEA .ATATA TIMP CAT E PERMISA BATAIA DE JOC SI SCLAVIA,DE CE S-AR OPRI?POPULATIA ROMANIEI E CA NEGRII DE PE PLANTATIILE AMERICANE.DACA AU UN COTET UNDE SA DOARMA SI MANCARE SA NU MOARA DE FOAME ,RESTUL NU MAI CONTEAZA.SUNT CEL PUTIN 10 ANI DE CAND TOATE PORCARIILE ASTEA AU AJUNS LA MAXIM,TOTUL E PE FATA,NU SE MAI FERESTE NIMENI.ABUZURILE FACUTE DE STATUL ROMAN INTREC ORICE IMAGINATIA.MAINE IAR DISCUTAM DESPRE SPITALE,SCOLI,ANI,DNA,CRIME,SPAGI,TRAFIC DE INFLUENTA,SPALARE DE BANI,CA SI AZI,CA SI IERI.BRAVO LOR,BINE FAC.TOATA ADMIRATIA.ASA CEVA POATE DOAR IN COREEA DE NORD SA GASESTI O POPULATIE MAI SPERIATA SI MAI ANALFABETA DACA SE POATE SPUNE ASA SI CRED CA IN CAZUL ROMANIEI SE POATE. E O VORBA,AVEM O TARA FOARTE FRUMOASA SI BOGATA,PACAT CA E LOCUITA.

 17. Radu(proprietarul acestui blog), din toţi care au fost anchetaţi, arestaţi, pedepsiţi, majoritatea au fost pe liste la alegeri, că au fost sau nu votaţi, este altceva, deşi, din cîte ştiu, foştii penali ocupă aceleaşi funcţii, sau, sunt numiţi în alte funcţii după ce îşi termină pedeapsa(vezi, avocatul PDL-ist din Galaţi şi nu numai.). Este normal aşa ceva??? Pentru Mircea Diaconu, se aplică altă lege ???

   • @Radu, tocmai, nu se face dreptate, pe unii îi pun sau îi menţn în funcţii deşi au coadă, şi, pe dl.Diaconu îl împedică pe orice cale să progreseze, deşi, noi, poporul l-am vtat legal, să ne reprezinte. De ce ??? se vrea iar ieşirea în stradă ??? nu şi-au făcut planul privind ruperea oaselor la oameni !!!

 18. Poate-ar trebui ca cei care l-am votat pe dl. Mircea Diaconu sa dam in judecata ani. Cum pentru ce? Pentru terorism!

 19. Fiul unui fost securist urmareste abuziv unul din revolutionari autentici din 1989. Vieti si idealuri pierdute,,,,,,,,,,,, vad ca tot ei sunt la putere.

 20. Deci Antonescu a avut dreptate in privinta lui Mircea Diaconu. Sa inteleg ca Atena3 o sa-i ceara scuze lui Antonescu?! de fapt e prea tarziu sa-ti mai ceri scuze dupa ce ai omorat un om!

 21. Este normal sa nu mai poti dormii noaptea cand un singur om care a fost haituit contnuu de animalele de prada basiste ia un procent mai mare in alegeri decat un partidul lu udrea si basescu.Slujilor lui basescu atat le spun: “vine in curand vremea cand ne vom ocupa de voi”

 22. @caloian. După câte ştiu, afară plouă, deci caloianul, scaloianul sunt de prisos. Aşa că … cacă-ţi gura! Şi, pentru cultura ta generală: scuzele se prezintă, nu se cer. Aşa că rămâne cum am stabilit: cacă-ţi gura!

 23. Citesc şi mă minunez: ce dracu, toţi au votat cu Mircea Diaconu, de vin acum şi-i cer socoteală?! “Care cruce?!” “Câte limbi străine ştii?!” şi alte nemernicii băsiste. Mi-a plăcut replica lui @paris. Ne-a adus tuturor aminte de “succesurile” EBA, această fiinţă cu nume prescurtat ca un număr de maşină.
  Când au fost aduse atâtea dovezi privind rapacitatea şi ilegalităţile comise de acest giumbix de doi lei, pe nume Horia Georgescu, de ce nu se autosesizează baschetbalista?! Acest nemernic trebuie demis imediat şi cercetat sub toate aspectele privind uriaşa sa avere. Te pomeneşti că şi ăsta o avea imunitate. Poate protecţie băsistă, care nu mai trebuie să sperie pe nimeni, şi aşa famiglia matechiorului este într-un rahat care pute de la o poştă. Cred că Bercea Mondial îi păstrează un loc cald la pârnaie. Cred că băseştii nu şi-au dat seama cu cine au de-a face, de şi-au pus în cârd cu baragladinele. Poate pe alţii au păcălit, dar pe mine nu. Au ştiut ce fac, vrăjeala cu creştinarea să i-o spună lu’ Daniel-Trafalet. O fi crezut că dacă ţiganii i-au dat salbă Mariei Băsescu, flori şi alte cele Elenei Udrea, mai încape. Ia să le luăm noi şi niscaiva eruoi, că doar n-o fi foc. Îi băgăm la “mititica” ş’apoi mai vedem.
  Numai că ţiganii au fost mai mult decât prevăzători, aşa că neamul de escroci şi golani profitori trebuie să sfârşească lângă cei de după gratii. Haideţi să-i ajutăm, oameni buni! E FRUMOS, E CALD, E VARĂ/LA PÂRNAIE, JAVRĂ ORIDINARĂ!!!

 24. Poarta-ti crucea Diaconu , ca ANI , NU am infintat-o eu , au infintat-o vechii securisti , trebuie sa stie lumea ca in ultimii 10 ani au fost reactivate , toate tipurile de comportament securest , vechii securisti alaturi de cei din Justitie si-au cedat vechile obiceiuri , odraslelor lor , pt aceste functii multe din ele se lasa mai departe neamurilor lor, acest system este cel tipic pt MAFIE. Lumea tot timpul zice ca, ca in Romania nu este in nici o tara. Suntem cu toti Prabusiti la Pamant datorita acestor fapte de tip Mafiot , coruptie Trafic de influenta de sus pana jos. Da Domnule Diaconu suntem in METASTAZA , un Cancer care nu cred ca mai poate fi Tratat din Interiorul nostru.

 25. Da’ ăştia nu se pot autosesiza?! Ce, nu se vede din înaltul funcţiei lor?!
  Ce avocat al poporului?! Credeţi că ăsta apără poporul?! Haida, de, nu fiţi creduli. Să-mi daţi un exemplu de om din popor apărat de acest avocat împotriva
  abuzurilor statului şi Justiţiei din ţara lui.

 26. Esti urmas al dacilor.A spus dl.prof.dr.col.(in ce ordine ?)Dogaru Mircea calauza tarii catre dl.prof. si mai ce
  o fi Dugin-han al Eurasiei de la ei pana la marginea lumii dau macar a Europei
  Asa ca pui de dac pleci la UE sa razbuni pe Decebal.Ti-o spune Dacia Rumunia etc. cunosti mai departe de
  la doamnele si domnii prof. alabalaportocala haipocpoloboc.
  Cum razbuni pe Decebal ? Ocupi Roma opresti apa si ne chemi pe noi sa caram aurul furat de romani.
  Apoi pleci la UE cu dl. Savescu si proclami,cumperi,vezi tu nu te invat eu,Uniunea Pelasgo-Daco-Rumunia.

Leave a Reply