Președintele companiei Romair Consulting, Gheorghe Boeru (foto), reținut de procurorii DNA Ploiești pentru dare de mită, cumpărare de influență și evaziune fiscală, era perceput ca “trimisul special” al lui Călin Popescu Tăriceanu în Prahova, potrivit informațiilor care apar în documentele din dosar citate de Agerpres.

La rândul său, directorul general al SC Hidro Prahova și fost vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova, Adrian Semcu, reținut de asemenea în dosar, ar fi fost “prieten bun” cu Tăriceanu.

“Boeru Gheorghe este trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu, acesta din urmă fiind prieten bun cu Semcu Adrian. Semcu Adrian a afirmat că Boeru Gheorghe are susținerea necesară și acces la factorii de decizie și trebuie să se ocupe de managementul proiectului cu finanțare europeană ce urma să se deruleze în județul Prahova și care viza realizarea instalației de canalizare. Acest lucru se impunea tocmai pentru a nu exista blocaje în acordarea finanțării și implementarea proiectului”, potrivit unei declarații care apare în document.

În acest context, SC Romair Consulting SRL ar fi fost sprijinită, conform acelorași surse, de Adrian Semcu, la acel moment vicepreședinte al CJ Prahova, dar și de Dumitru Pantea, pe atunci director al SC Hidro Prahova, în vederea câștigării procedurii de achiziție a contractului de asistență tehnică pentru managementul proiectului, proiectare și supervizare a lucrărilor vizând ‘Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”.

După câștigarea contractului de consultanță de către SC Romair Consulting ar fi început discuții și în mediul politic cu privire la cine va câștiga contractele de lucrări în cadrul proiectului, astfel încât factorii politici să beneficieze de un comision care s-ar fi ridicat, în medie, la 10% din valoarea fiecărui contract, suma ce putea fi câștigată în acest mod fiind de aproximativ 12.000.000 euro. Discuțiile s-ar fi purtat între Adrian Semcu (din partea PNL) și “o persoană foarte importantă” din interiorul PSD Prahova.

Sprijinul lui Adrian Semcu pentru SC Romair Consulting reiese și dintr-o discuție purtată pe 8 septembrie 2010 Dumitru Pantea, conform documentelor din dosar.

“Pantea: Salut. E necesar să se întâlnească cei trei-patru factori implicați, să stabilească totuși… că aici trebuie cineva care să-i adune așa, știi?
Semcu: Aha, și te-ai… l-ai lămurit să facă el asta?
Pantea: Nu, nu, eu zic că să o faci tu, să o faci tu că…
Semcu: Aha…
Pantea: El a făcut pe partea lui, el a început… intenția spre partea lui, a vorbit cu partea lui și acuma…. știi?
Semcu: Îhîm. Bine.
Pantea: Înțelegi!? Da? Și vedem cum o fi, da?
Semcu: Aha! Tu nu vii mâine, nu?
Pantea: Nu mă, am o problemă și eu personală.
Semcu: Bun. Atunci nu-i transmiți tu lui Boeru ca să vorbească cu ‘Înălțimea Sa’ că ai găsit, știi?
Pantea: Nu cred eu că e bine nu, nu!
Semcu: Nu?
Pantea: Tot prin omul nostru.
Semcu: Da? Bine.
Pantea: Da?
Semcu: Bine, bine, bine. Pa, pa!
Pantea: Bine, bine, sănătate!’

Într-o altă discuție, din 11 octombrie 2010, Semcu îl atenționează pe Pantea că reprezentanții unor firme au acuzat membrii Comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul SC Hidro Prahova că au sustras documente din oferta depusă.
“Pantea: Da domnul vice!.
Semcu: Poți vorbi?
Pantea: Da.
Semcu: Vezi că eu am ieșit de la mine din birou numai ca să te sun, să te atenționez că a venit prietenul ăla al meu de la Buzău și cu ăla căruntul cu care a mai fost la tine…
Pantea: Așa… așa…
Semcu: Care m-au blocat! Vor să vină la tine să copieze pe un stick toate CD-urile, și am zis: ‘Băi vorbiți cu el, nu știu, dar nu…’.
Pantea: Nu se poate așa ceva, n-am… nu se poate…
Semcu: Nu… bă… stai un pic! Eu… eu am spus și d-aia am ieșit să te ajut să-ți spun că ori te chem la mine ori îi trimit la tine, că a ieșit un scandal și că s-a făcut o comisie de cinci și toate dosarele stau închise și când se deschide, se deschide cu toți cinci, și din ăia cinci doi sunt inamici.
Pantea: Îhm, îhm, îhm, îhm…
Semcu: Zici că a ieșit un scandal, că unii au spus, din firmele alea străine că le dispar din hârtii și nu au încredere… Texte, știi?
Pantea: Îhm, îhm.
Semcu: Și de aia te-am sunat să te atenționez.
Pantea: Da, da, bine, bine, bine! Mersi!
Semcu: Hai bine”.

Directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, fost vicepreședinte al CJ Prahova, a fost reținut miercuri de procurorii DNA Ploiești pentru trafic de influență. În dosar a fost reținut și Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting SRL, pentru dare de mită, cumpărare de influență și evaziune fiscală.

Cei doi vor fi prezentați joi la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis AGERPRES, începând cu 2010, anterior și pe parcursul derulării procedurilor de achiziție pentru contractele de servicii și lucrări ce urmau să fie încheiate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ‘Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova” (în valoare totală de peste 162,7 milioane euro având ca autoritate contractantă SC Hidro Prahova), au existat discuții și înțelegeri între mai multe persoane influente și cu importantă susținere politică, privind realizarea intereselor vizând obținerea, în mod ilicit, a unor sume de bani din plățile efectuate de către beneficiarul proiectului.

Procurorii susțin că banii urmau să fie primiți, sub formă de comisioane, de la societățile agreate pe care, fiecare dintre persoanele implicate, urma să le sprijine în atribuirea contractelor prin exercitarea influenței pe care o aveau la conducerea și angajații SC Hidro Prahova, respectiv la reprezentanții Ministerului Mediului și Pădurilor cu atribuții legate de derularea proiectului.

“Concret, în perioada august 2010 — aprilie 2011, în schimbul unei sume de bani, Adrian Semcu, în calitate de vicepreședinte al CJ Prahova, folosindu-se și de influența pe care o avea la reprezentanți ai conducerii SC Hidro Prahova și în înțelegere cu Gheorghe Boeru, reprezentantul SC Romair Consulting SRL București, l-a ajutat pe acesta din urmă ca asocierea din care făcea parte să câștige la licitație un contract de achiziție publică, finanțat în majoritate din fonduri europene. Contractul, în valoare de 25.085.000 lei, intitulat ‘Asistență tehnică pentru managementul proiectului, proiectare, supervizare lucrări” face parte din proiectul european ‘Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova” “, se arată în comunicat.

Anchetatorii au reținut că pentru sprijinul acordat la obținerea contractului, în ianuarie 2012, Adrian Semcu a primit de la Boeru 100.000 euro, din totalul sumei promise de 200.000 euro.

În acest sens, arată procurorii, Semcu, prin intermediul altor persoane, l-a susținut pe Boeru, până la stabilirea finală a câștigătorului, astfel: anterior inițierii procedurilor de evaluare a ofertelor — prin determinarea furnizării unor date tehnice acestuia, necesare adaptării documentației și utile pentru conceperea unei oferte ca să câștige; în timpul derulării procedurilor de atribuire a contractului — prin determinarea desemnării unor persoane obediente în comisia de evaluare a ofertelor; ulterior, după stabilirea câștigătorului până la momentul soluționării definitive a contestațiilor și acțiunilor în instanță — prin crearea posibilității pentru firmă de a gestiona răspunsurile la căile de atac, precum și prin intervenții la CNSC și la instanța competentă, pentru a menține decizia de atribuire a contractului.

“Și o altă persoană din conducerea SC Hidro Prahova a fost cointeresată de inculpatul Boeru pentru sprijin pe parcursul derulării procedurii de achiziție și pentru a acorda susținere pe durata derulării contractului, inclusiv pentru a acorda, în avans, o tranșă din fondurile aferente activității de consultanță. Astfel, în perioada 2011 — 2012, Gheorghe Boeru a remis acelei persoane suma totală de 50.400 lei, disimulată în venit aferent unui contract de muncă”, se spune în document.

DNA menționează că o parte din banii încasați de SC Romair Consulting SRL din fonduri publice au fost tranzitați, la dispoziția lui Boeru, fără a avea la bază justificări economice reale, prin conturile mai multor firme paravan, scoși, în numerar, și folosiți în interesul personal al acestuia.

Procurorii au constatat că aceste activități au avut ca rezultat sustragerea de la plata, către stat, a sumei de aproximativ 252.000 lei, reprezentând peste 151.000 lei TVA și aproape 101.000 lei impozit pe profit.

În dosar, se efectuează acte de urmărire penală și față de Iulian Herțanu, Vladimir Ciorbă, Mihail Coman, Liviu Munteanu, Mircea Cosma, Vlad Cosma, Sebastian Ghiță, Ilie Drăgan, Iuliu Roman și Cristian Ionuț Ionescu, pentru infracțiuni de corupție și asimilate corupției.

http://www.agerpres.ro/justitie/2015/06/10/numele-crin-si-ponta-pomenite-in-interceptarile-cu-directorul-hidro-prahova-adrian-semcu-document–19-47-58

19 COMMENTS

 1. In mod normal TOTI cei vinovati trebuie sa plateasca. Problema mare apare atunci cand ii inlaturi doar pe unii (hoti) timp in care ii promovezi pe ceilalti (hoti). In acest caz nu mai vorbim de justitie ci de o rafuiala in stil mafiot.

  Si eu asa vad situatia in sistemul de justitie construit de Basescu: o rafuiala in stil mafiot a unui segment al justitiei (cel al procurorilor in cardasie cu sefii institutiilor judiciare). Printre acestia or fi si procurori/judecatori onesti dar toata munca acestora este eclipsata de cazurile strigatoare la cer pe care le tot vedem de 10ani incoace.

 2. “Cunoscătorii consultaţi de Bursa Zvonurilor susţin teoria că Rovana Plumb e de fapt omul cupolei securisto-pesediste, care tocmai a fost pusă numărul doi în PSD, pe locul lui Năstase. Mai spun cunoscătorii că cucoana era împinsă în sus încă de la sfârşitul anilor 1980. Mai mult, cică Planul B al PSD e Rovana Plumb prim-ministru – prima femeie premier.Ca un amănunt, ea i-a plătit cei 600.000 de euro lui Adrian Năstase în procesul cu Inspectoratul de Stat în Construcţii. E timpul să-şi primească toată recompensa.”
  Hai ca ai noroc Raducule, e altceva sa lingi codita de Plumb!

 3. Preventiv in caz de e adevărat titlul articolul – ca am văzut ca se afla în eroare dl Tariceanu cu privire la competenta DNA și l-a bulversat cunoștințele și dl Razvan Dumitrescu – potrivit legii de funcționare DNA e competent cu privire la toate infractiunile săvârșite de funcționarii publici. Apoi Art. 175 Cod Penal Funcționar public
  (1) Funcționar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remunerație:
  a) exercită atribuții și responsabilități, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative – aici PARLAMENTARII, executive – AICI INTRA PONTA sau judecătorești – aici intra judecatorii și procurorii; iccj răspunderea penală.

 4. Ştii ce, Radu? Poate să-i ia pe toţi nici nu mai vreau să aud! A fost o perioadă cînd începuse să inspire încredere şi seriozitate, că vor începe să facă ceva pentru propriul popor şi ce să vezi, a fost doar ceaţă aruncată spre noi, după care iar colcăiala! Vor doar să manipuleze tot ce mişcă şi în rest, praful şi pulberea spre popor! De ani de zile tot clămpănesc că schimbă ceva în bine şi ce să vezi, una bună pentru popor şi 100 pentru ei!
  Să nu uităm: la puşcărie, toţi spurcaţii care sunt pe funcţii sau sunt aleşi! Nu merită niciun scuipat să-l dau pe mulţi dintre ei!

 5. azi aţi avut o emisie pe site de toată jena, în seara asta după tăriceanu nu aţi mai avut emisie pe site live, posibil să fie bine pentru că m-au enervat cam toţi în seara asta. Poate totuşi reglaţi emisia să-l văd măcar pe badea. Şansa de a ”mă culca cu badea şi de mă trezi cu badea” este sortit eşecului din cîte se înţelege.

 6. Uite cum ies la iveala smenarii contractelor pe baza de parandarat ! .Pe mine m-ar interesa afacerile lui Tariceanu cu Popoviciu la Baneasa,cu privire la preluarea vanzarilor Ford in Romania imediat dupa deschiderea fabricii de la Craiova si nu in ultimul rand Afacerea Sterling care a fost frumos ingropata.

 7. Din cate stiu Boeru are o firma de top,nu ca altii care iau contracte de sute de milioane dintr-o firma de apartament si inca ceva,are o echipa de ingineri de superclasa,am si eu un prieten acolo,e unul dintre cei mai buni din Bucuresti pe segmentul sau.Cu asa o firma nici nu e greu sa castigi licitatii dar uite ca politicienii se baga in seama prin telefon care cum sa apuce si el o bucata de placinta stiind ca si fara aportul lor pe o licitatie corecta firma ar avea oricum sanse mari sa ia contractul si sa-i lase pe dinafara.Cu alte cuvinte “hai sa-i spunem sa iasa pe interval altfel il blocam” Pana aici s-a ajuns cu nemernicia.

 8. Dnule Tudor,

  Mi s-a parut mie sau a aparut Raluca Turcan la Gadea? E POSIBIL ASA CEVA, BASISTA ASTA LA Sinteza zilei? Nasol. Cat tupeu la mincinosii astia??????????

 9. Klaus = Basescu 2
  PNL=PDL
  si istoria se repeta…
  acelasi popor voteza in entuziasm prostesc un fariseu,
  aceiasi rasturnare la vot in ultimile trei ore
  aceleasi lozinci si propganda falsa cu justitia
  acelasi mesaj impotriva parlamentului
  aceiasi impostura in mimarea luptei anti-coruptie
  aceiasi lupta de a lua puterea desi nu au majoritate
  aceleasi acuzatii aberante de abuz in serviciu si conflict de interese
  aceiasi Kodrutza Kovesi si Florian Coldea si Livia Stanciu si Zegrean
  acelasi Blaga, Predoiu, MRU
  si in final….
  ACELASI IMUN ABSOLUT cu cinism si tupeu FANTASTIC ne predica despre cum au altii imunitate, desi nu au !

 10. Tariceanu nu te lasa !
  Tot respectul pentru ultimile luari pozitii ale presedintelui Senatului.

  Parlament si nu DNA abuziv si politic vrem intr-o tara democratica.
  Nu uitati Rarinca !

 11. titlu spectaculos dar continutul? interesanta mentionarea lui ponta si tariceanu in titlu dar in alte stenograme apare si numele lui antonescu pe care radu tudor nu-l mentioneaza in articol. cele 3 nume importante, in ordinea “aruncarii” in stenograme este: x a vorbit cu y, care a vorbit cu antonescu, care a vorbit cu ponta si l-a desemnat pe tariceanu sa se ocupe de problema. acum problema: cine va ocupa funtiile de conducere pe plan local-ploiesti si judetean( de la psd cosma + badescu sau pnl semcu+buzoianu) si sa nu uitam de mentionarea lui ghita cel care ar fi facut jocurile la numire. deci mentionarea asta din titlu care-l omite asa intamplator pe “tovarasul crin” antonescu e cel putin ciudata. daca radu tudor posteaza stenograma in care se face referire la ponta si tovarasul crin se va vedea clar ca totul e in legatura cu numirea pe functii fie de la penele fie de la pesede. daca nu o dau eu: ” Semcu: L-am sunat, nu mi-a raspuns si in 2 minute ma suna inapoi. Lejer, foarte asa… Stie de toate dedesubturile lui GHITA, dar el a vorbit cu PONTA. Si i-a zis Bai, e problema voastra, la Prahova nu cedez, unul e al nostru. Nu conteaza care. Si el… tot el zice…: Bai ADI, sa fiu sincer si drept, eu cred ca ar fi mai important judetul, ca la Ploiesti e Catalina, e organizatia, avem fieful totusi de nivel… nu-mi fac probleme. Dar in judet… Exact gandirea mea. Stii?
  Bozianu: Da”

  deci care e implicarea lui ponta sau tariceanu sau chiar antonescu intr-un dosar al penelistului semcu legat de hidro prahova? pai la tampeniile din capul celor de la dna se poate ca doar d’aia apar zilnic cazuri de oameni care au stat luni de zile nevinovati in arest.

 12. Asta înseamnă că ăștia din noul PNL nu trebui e să-și piardă speranțele. Sunt și vești bune, deci, și pentru ei. 😀 . Vrem o spălare mai accentuată a pdl-iștilor pentru a accentua această independența.
  În altă ordine de idei constat că, după spălarea în aceeași troacă cu PNL-ul, a foștilor PDL-iști nu s-a considerat că este suficient și asta se vede , de aseară când am asistat la o spălare a ălora din PDL și la Antena 3. Spălarea cu ”dușul” și cu ”peria de sârmă”, în direct, la Sinteza Zilei de aseară, a doamnei Turcan este benefică, cam ceea ce se întâmplă de mult timp cu pesediștii la realitatea, b1 și LOZ. Tot ”benefice” și astea. Scor 1-1.

 13. Vreau doar sa spun un lucru: DNA nu vede BARNA din ochii unora dar cauta PAIUL din ochii altora!!!

  Pe Ponta si altii care sunt in actualul guvern ii “pureca” la sange cautandule orice defect iar pe Basescu si clanul lui nu ii intreaba nimeni nimic. De exemplu cazul Sova-Ponta si conflictul de interese e un pai FOARTE subtire in timp de cazul Basescu-Nana este o BARNA foarte groasa fiind implicati angajati de la presedintie, de la CEC si chiar propria fiica a lui Basescu.
  E inutil sa mai cautati justificari, cat timp nu se aseaza lucrurile nu va exista justitie IMPARTIALA. Daca o “purecati” pe Kovesi SIGUR

 14. Vreau doar sa spun un lucru: DNA nu vede BARNA din ochii unora dar cauta PAIUL din ochii altora!!!

  Pe Ponta si altii care sunt in actualul guvern ii “pureca” la sange cautandule orice defect iar pe Basescu si clanul lui nu ii intreaba nimeni nimic. De exemplu cazul Sova-Ponta si conflictul de interese e un pai FOARTE subtire in timp de cazul Basescu-Nana este o BARNA foarte groasa fiind implicati angajati de la presedintie, de la CEC si chiar propria fiica a lui Basescu.
  E inutil sa mai cautati justificari, cat timp nu se aseaza lucrurile nu va exista justitie IMPARTIALA. Daca o “purecati” pe Kovesi SIGUR ii gasiti mai multe BARNE care insa sunt bine ascunse pentru a da o imagine buna.
  Si astea fiind spuse, ma retrag pentru ca nu-mi consum energia pe lucruri inutile precum abuzul de putere, santajul si alte lucruri folosite de ANUMITE persoane de conducere din fruntea justitiei.

  Ponta va pati precum Voiculescu, ii vor gasi niste judecatori santajabili care vor ceda si vor face cei spune procurorul asa cum a facut si Aspazia Cojocaru.

 15. pentru ca nu mi-a aparut postarea repet pe scurt:
  1. care e legatura cu ponta in fragmentul prezentat?
  2. in alt fragment din stenograme aparut in mass media in care e mentionat numele lui ponta se face referire la o interventie pe traseul semcu-alt penelist-antonescu-ponta. asa cum a confirmat si antonescu si se observa si din stenograma era vorba de numirile din administratia locala si judeteana din prahova.
  3. ce treaba avea tariceanu?
  4. titlul interesant dar fara legatura cu restul doar daca vrei neaparat sa incerci sa faci legatura cu cumnatul lui ponta intr-un fina dar si aia e o legatura gen acuzatiile idioate aduse acum lui ponta

  • Și doar ce încasase Nițu niște figurative palme peste față în CSM pentru propunerea lui ca PC-urile și laptop-urile procurorilor să nu mai aibă suport USB astfel încât să nu mai existe scurgeri de informații din dosare în presă…
   .
   Nu că nu ar găsi procurorii băsisto-iohanniști alte variante, dar ar fi fost un început.
   .
   Din nou, coincidențele astea…

 16. DNA > noua politie politica, cu procurori slabi profesional ce trec la abuzuri din lipsa de pregatire , vad in jurul lor numai corupti cum s-ar zice boala profesionala ,nu gasesc fapta o inventeaza sau o amplifica.

Leave a Reply