Document exclusiv : cererea prin care Santierul Naval Constanta renunta la plangerea in justitie formulata impotriva Ministerului Apararii Nationale, in privinta licitatiei de 1,4 miliarde de euro pentru 4 corvete.

Santierul Naval Constanta, detinut de miliardarul Gheorghe Bosanceanu prin intermediul unui offshore cipriot, este asociatul gigantului francez Naval Group pentru aceasta licitatie.Potrivit unor surse militare, licitatia ar fi fost castigata de asocierea Naval Group Franta – Santierul Naval Constanta. Pe locul 2 s-ar fi clasat olandezii de la Damen si pe 3 italienii de la Fincantieri.

Ministrul apararii Gabriel Les a declarat luna trecuta ca procedura de atribuire a licitatiei pentru corvetele destinate Fortelor Navale Romane a fost suspendata pana la solutionarea plangerii facute chiar de MApN catre procurorii militari cu suspiciuni privind ilegalitati savarsite, dar si a plangerii Santierului Naval Constanta. Aceasta din urma a fost retrasa azi (vezi fascimil), iar procurorii militari au considerat atat de slaba plangerea MApN contra MApN incat au directionat-o la “diverse”.

In acest nou context, se asteapta o decizie a procurorilor militari si apoi a conducerii MApN pentru finalizarea licitatiei.

Leave a Reply