Iata ce a declarat fostul ministru de interne Gabriel Oprea in legatura cu acuzatiile ce i le aduce DNA :

“Am aflat din presă despre solicitarea DNA referitoare la formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în ceea ce mă privește. Prin urmare, vreau să transmit câteva lucruri care sunt importante pentru mine, dar și pentru opinia publică.

În primul rând, am respectat legile României în toată activitatea mea și le respect în continuare. Mă consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu.

Consider, de asemenea, că este obligația profesională a procurorilor să verifice orice suspiciuni privind posibile încălcări ale legii. Şi, aşa cum preciza DNA, în comunicatul de presă, „persoana faţă de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”.

În al doilea rând, am sprijinit Justiția și am sprijinit activitatea DNA pe tot parcursul activităţii mele politice. Chiar dacă astăzi eu sunt cel vizat de demersurile DNA, voi sprijini în continuare aceste instituții ale statului roman.

În al treilea rând, consider că am aceleași drepturi și libertăți în fața Justiției ca orice alt român. Prin urmare, voi susține demersurile pentru aflarea adevărului, voi pune la dispoziția instituțiilor toate informațiile necesare, la fel cum am făcut și până acum, și nu voi îngreuna mersul anchetei.

În egală măsură, îmi voi apăra drepturile uzând de toate pârghiile și mecanismele aflate la dispoziția oricărui cetățean roman.

Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc tuturor celor care în aceste luni mi-au transmis susținerea și încrederea lor. Știu că viața politică presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv acela de a deveni o victimă colaterală în luptele pentru putere purtate de alții. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat și nu îmi voi schimba principiile niciodată.

Uniunea Naţională pentru Progresul României este un partid puternic, în ciuda loviturilor primite din partea adversarilor politici, mergem mai departe – ne aşteaptă un an plin de provocări, urmează campanii electorale şi alegeri în care ne vom demonstra seriozitatea şi ne vom lupta cu toate armele pentru a aduce românilor siguranţă şi progress.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Citesc cu atentie comunicatele DNA si UNPR si ma intreb : An electoral. Dosare. Lupta pentru putere. Democratie?!

 

12 COMMENTS

 1. Sa ai aproape 1700 de coloane oficiale cand legea spune ca poti folosi coloana oficiala doar la urgente, sa moara oameni cand tu abuzezi de functie si sa te mai si consideri nevinovat denota joasa speta a acestui om.

  • Accidentul(de aceea ii spune ,,accident”, pentru ca nu este un eveniment asteptat) putea avea loc si la o singura deplasare in intreg mandatul de ministru, nu numarul acestora au determinat moartea politistului.

    • O fi valabil si la moaste, nene !? Sau acolo se supara Doamne-Doamne (sau, si mai rau, doamna-doamna-doamna…la solicitare, spun si cine sunt cele 3 “doamne”:))

  • Esti jegos… penibil, naiv, dar jegos !
   (daca presedintele ala cu “ex-” in fata are gorile cand ranjeste pe la de-ne-a, e de necomentat ticalosia d-acu’… mi-aminteste c-am fost “lovitor de stat” in 2012, impreuna cu vreo sapte milioane juma’te)
   (alea 1.700 de coloane oficiale, lache, in zilele de mandat Oprea ies cu zecimale, neica; si, fara coloana oficiala, daca Oprea venea spre dimineata la Colectiv, iesea ingurgutat odiviu, cum ca nu e bun, ca n-a venit ! sunt oficiali, bre, au niste privilegii.. c-a avut – si are – si demisu’… nu le-ar mai fi avut, daca nu se baga Europa in 2012)
   Aud, pe d-alta parte, ca la moaste e bine cu antemergatori… acolo o fi cu har de la D-zeu, n-are cum sa cada in groapa nimeni, ca-i apara moastele…
   Penibili suntem, si Balcanilor le-ar fi rusine de noi… doar Carpatii ne mai suporta…din ce in ce mai putin, ca, de la despaduriri, o iau si aia la vale !

  • sa-i aleaga doar p-aia frumosi si destepti, “ailalti”:))
   mielule (banuiesc, nume, nu ? sau renume ?), alege-i tu p-aia destepti si frumosi, eu m-am convins ca nu sunt nici… si nu sunt nici…

 2. UNPR partid puternic? :)) ce gluma buna! Hai mai sa va vedem la alegeri, de unii singuri, nu ascusi sub fustele lu Dragnea!

  Curaj gaina ca te tai! :)))

 3. Ma uit acum la a3. L-au trimis pe nicolicea sa explice ce si cum, mai exact sa se faca de kko. Dati-l afara, va rog. Nu mai suport asa ceva. D-le Tudor va rog sa interveniti.

  • Deocamndata o “qncheteqza”… si pe prima doamna, si pe ex-u’ domn… in curand, o s-o “qncheteqze” si pe prima doamna a ex-ului domn… ca nu face exu’ domn vizite degeaba, si nu iese pe sticla doar sa-i straluceasca chelia bine !
   (misto neologismul cu “qncheteqza”; si de-ai vrut, si de n-ai vrut, ti-a iesit:))

 4. Serios? Lupta pentru putere? Credeam ca ne aflam in era consensului generalizat, se vede ca habar n-am de ce se-ntampla in sferele inalte. Oricum, asta cu premisa de nevinovatie s-a “varsat” demult, nici americanii nu mai tin seama de asemenea afectari democratice, Darren White a spus-o pe sleau: Europa de Est? Toate lumea ia spaga pe-acolo, in special in Romania, la beci cu totii si va aducem noi niste baieti special antrenati sa faca ordine! Deocamdata, sunt niste fetite care promit (copila Kovesi cea de ‘trei dosare ” si fatuca Gorghiu, boxera sau boxerita?come to mind) dar, daca nu-i de-ajuns ca sa i se dea o sansa baiatului din capul statului sa se tina pe picioarele lui,avem de unde scoate si niste masculi pregatiti (pt Trump, dar ala se descurca si singur ) sa ia vinovatii la palme pana le iese democratia si alte tampenii similare din capete!

Leave a Reply