Din comunicatul DNA privindu-l pe Gabriel Oprea, reiese un fapt de o gravitate fara precedent in istoria post-decembrista : procuorul general al Romaniei va fi anchetat de subordonatii sai !

Iata pasajul care justifica aceasta afirmatie :

Infracțiunea de abuz în serviciu constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere.

La data de 4 aprilie 2014, la Ministerul Afacerilor Interne s-a înregistrat Protocolul nr. 12 privind cooperarea în domeniul circulației rutiere, încheiat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Ministerul Afacerilor Interne a fost reprezentat la încheierea protocolului de către ministrul Oprea Gabriel, iar obiectul a fost cooperarea dintre cele două instituții, în scopul însoțirii autovehiculului utilizat de către procurorul general cu echipaje ale poliției rutiere.
Temeiurile legale invocate în fundamentarea protocolului au fost Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr. 1.391/2006, deși niciunul din cele două acte normative nu include procurorul general printre persoanele îndreptățite a beneficia de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție beneficiază, la rândul său, de protecție asigurată de Serviciul de Protecție și Pază, deplasările fiind realizate cu un autovehicul al acestei instituții care are un regim de circulație prioritară.
Protocolul a reprezentat temeiul în baza căruia, începând cu luna aprilie 2014, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție i s-a asigurat, cu caracter permanent, însoțirea deplasărilor efectuate pe raza municipiului București.
În condițiile în care procurorul general nu era îndreptățit să beneficieze de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere potrivit prevederilor H.G. nr. 1.391/2006, fapta ministrului a produs o vătămare a intereselor legitime și un prejudiciu material Direcției generale de poliție a municipiului București, precum și un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
La data de 03 iulie 2015, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a adoptat un plan-cadru care cuprinde o prezentare detaliată a modalității în care se desfășura activitatea de însoțirea a demnitarilor pe raza municipiului București.
Din documentul menționat rezultă că singurii demnitari care beneficiau de însoțire permanentă erau președintele României și prim-ministrul dintre categoriile de persoane îndreptățite legal (președinții celor două Camere ale Parlamentului nu au solicitat), precum și ministrul de interne și procurorul general, care au avut acces la acest privilegiu exclusiv ca urmare a modului în care ministrul Oprea Gabriel și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.
Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și un număr de 15 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Cu doar cateva luni inaintea numirii unor noi procurori sefi de catre presedintele Romaniei la propunerea ministrului justitiei si cu avizul premierului, asistam asadar la o veritabila bomba in lumea judiciara : procurorul general al Romaniei este anchetat si acuzat de subordonatii sai ! Fara precedent !

 

28 COMMENTS

 1. Ma gandeam ca nimeni sa nu beneficieze de “foloase necuvenite” respectiv insotire demnitari cu masini sau motociclete ale politiei rutiere si terminam toata povestea, nici macar Premierul si Presedintele. Sa stea cu totii la cozile interminabile de la semafoare iar DNA-ul nu va avea de ce sa se sesizeze.

  • N-ai sa vezi, e pe placul Licuriciului. Doar singur ati spus ca este un munte de moralitate si echidistanta.

 2. hai sa se sfarseasca cu epoca de haur pontista cand ponta era plimbat cu barca de 10 jandarmi si aducerea a sute de mii de aplaudaci pe stadioane, oprea se ducea la buda cu girofar cu tot care moare si in “misiune”, iar socru ajunge fara concurs intr-un post platit cu mii de euro pe luna…hai ca o provocat destula greata

  • Si de ce plimbarea cu barca si apaludacii trebuiesc lichidati de un sistem stalinist jegos, imputit, nemernic, corupt si mafiot la maxim, vandut si anti-romanesc si nu de un sistem democratic decent cu alegeri ne-fraudate de servicii si cu judecatori normali la cap si procurori care nu inventeaza dosare la comanda ?

 3. Da de Codruta nimic MIMENI ? Nu cred ca sunt dumnezei pe pamant ! Toti ar trebui scosi afara si impuscati in cap.. din cauza lor a ajuns Romania unde e azi .

  • Fara impuscat in cap ,ajung violentele teroristilor ,chiar nu mai vreau sa citesc acest gen de postare .Avem legi ,trebuie doar respectate .

 4. Eu astept sa fie judecat pentru ca a tras in oameni la revolutie si a inchis dosarul revolutiei. O sluga pontista pusa doar sa deschida dosare adversarilor lu’ ponta. Demisia !

  • o basista notorie da citate din baselu. normal. poate nu ai auzit ( e normal ca nu vine de la baselu) dar dosarul revolutiei a fost inchis definitiv saptamana trecute de iccj. mai citeste si altceva in afara de spusele baselului ca devii ridicola.

  • In baza a ce afirmi tu ca a tras Nitu in oameni la Revolutie? Te iei dupa infractorul ala de securist spurcat pe nume Basescu, dar habar nu ai pe ce lume traiesti.Nitu nu avea cum sa traga in oameni la Revolutie pentru ca apara Televiziunea, fiind soldat in termen la aceea data,iar oamenii erau in Televiziune impreuna cu Nitu si ceilalti soldati in termen care aparau Televiziunea de teroristii care trageau din casele din vecinatate asupra Televiziunii.Si uite asa iar arati ce PANARAMA BASISTA esti si cum gandesti cu Maduva Codala.Acum prin atacurile voastre referitoare la momentul Revolutiei cand chiar si Nitu asta era doar un amarat de soldat in termen care a avut ghinionul sa faca armata in acele momente dure cand se tragea cu gloante adevarate si nu cu vorbe de cumatra beata,iar soldatii nu erau nici pontisti, nici basisto iohanisti,defapt voi atacati memoria celor care au trecut prin momente crancene in care multi nevinovati printre care si multi soldati si cadre militare au platit cu viata.Si uite asa tu iar arunci cu rahat in ventilator si apoi iar tipi la Radu Tudor ca esti jignita.

 5. Da,fara precedent,in traducere cred ca s-a intrat pe un fagas al normalitatii intr-un Stat de Drept.Fara precedent ca multe alte lovituri date in ultimul an.Au trecut 24-25 de ani fara sa se intample nimic in domeniul Justitiei doar razbunari politice si alea fara perdea de tip mafiot.E normal ca multe lucruri care se intampla acum sa nu aiba precedent.Poate ca acesta este al 12-lea ceas.

 6. Daca n-ar fi de plans am rade…O situatie hilara daca nu chiar caraghioasa de-a binelea.Ce subaltern isi ancheteaza “la sange” seful !!!

 7. Daca vrei starpesti jaful,hotia ,coruptia,nepotismul din ROMANIA (si din R.MOLDOVA) atunci nu trebuie sa te porti deloc cu manusi si necesita sa intreprinzi multe actiuni (unele chiar fara precedent) dure si permanente.

 8. Nimic nou sub soare.Trinomul face in continuare jocurile si isi arata muschii sa nu uite nimeni cine e mai mare si mai tare.Pana nu ii vedem condamnati pe cei ce fac dreptate dupa prognoza vremii suntem ca popor copiii ploii.

 9. Oare,este singurul abuz la PICCJ???Referinta dosar penal nr.260/P/2014,obiectul fiind executare incompleta a obligatiilor prevazute in dispozitivul hot.CEDO 17034/03,de 1 an si 9 luni,nu s a dat nici o solutie in speta,procurorul de caz avand obligatia legala in urma verificarilor,sa constate si in final sa dea o solutie intr-un termen rezonabil.In calitatea de persoana vatamata(parte civila)am apelat la forta coercitiva a statului Roman, unitatea PICCJ,tocmai pentru a constrange autoritatile in materie sa puna in aplicare executarea hot.CEDO 17034/03.De 6 ani statul Roman nu a dus la indeplinire integral obligatiile internationale CEDO,tolerand astfel neachitarea soldului final inregistrat in extrasul de cont al trezoreriei operative centrale,banca platitorului MFP.Fiind vorba de un caz sensibil,forta coercitiva a statului Roman,PICCJ,tergiverseaza luarea masurilor de constrangere fata de autoritatile statului in materie.Am introdus la ICCJ, dosar 3718/1/2015 Data inregistrarii 13.10.2015 Sectie Sectia Penala contestatie privind durata procesului penal,care a fost respinsa.desi conf.art.406 si art.407 NCPP,hotararea se redacteaza in termen de 30 de zile si se comunica in totul partilor,eu de aproape 4 luni nu am primit incheierile de sedinta si hotararea.
  Introducerea contestaţiei
  (1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii.
  (2) Contestaţia poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă şi partea responsabilă civilmente. În cursul judecăţii, contestaţia poate fi introdusă şi de către procuror.
  (3) Contestaţia poate fi formulată după cum urmează:
  a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;
  b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă;
  Aceste aspecte semnalate nu sunt abuzuri facute de unii magistrati ai Justitiei independente a statului de drept,democratic si membru al UE.???????????????
  Aplicati legea domnilor magistrati,NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE!!!Doar JUSTITIA DIVINA!!!Felicitari si mult respect domnului RADU TUDOR si antenei 3,pentru ca feceti cunoscute opiniei publice toate abuzurile din aceasta tara!!!

 10. Daca nu o cerceteaza pe K….. pentru protejarea infractorilor din dosarul ANRP ? Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.

 11. Spectacol pentru UE si SUA. Luluta se crede intangibila. Pentru DNA, anticoruptie inseamna biciul pe numele mari din PSD, PNL si oamenii de afaceri romani, fara a se atinge de Basescu, liderii PDL si multinationale. Poate fraierii pun boticul.
  Stai si te crucesti de ce DNA nu ancheteaza marile dosare de coruptie cu prejudicii de zeci de miliarde de euro ?!

  • Pai nu are timp.Se ocupa neincetat de lucruri mult mai importante cum ar fi controlul la struti si capre,cantarirea de caltabosi sau numararea de “oua negre”,dar,mai ales,spectacole cu punere in scena a unor basme noi contemporane cu balauri precum Oprescu,Sova,Ponta,Voiculescu,Mazare,etc. in timp ce bunele Scufite si Albe ca zapada stau linistite,prin locuri exotice,unde isi toaca agoniseala “din greu muncita”.Acum ca nu rezulta nici din cele mai frumoase basme ale lor, puse gramada,miliardele alea furate de la romani, cui ii mai pasa? Important este sa avem telenovela zilnica:KOVESI,FA-TE CA LUCREZI!!!

 12. la un moment dat pe antena 3 se comenta faptul ca seful dna, luluta, nu poate fi cercetata decat de un procuror care are un grad mai mare decat ea, adica de procurorul general. pe aceasta baza se pune intrebarea cine il cerceteaza pe procurorul general? luluta? nu! in comunicate se vede ca e vorba de un oarecare procuror de caz care evident are un grad inferior procurorului general. are sau nu dreptate antena 3?

 13. Bravo! Intre Basescu si baba Vanga nu mai e decat o deosebire, cea care implica transformarea in realitate a prezicerilor; la primul, “viziunile ” se concretizeaza in maximum 1 an de la emitere, si-acum ca dosarele coanei Bica stau sa se evapore, madam Kovesi trebuie sa-si refaca imaginea. Deci ura si la beci (care in cazul asta nu e pivnita de vinuri!) cu Nitu! Iar daca Tariceanu refuza sa convoace sesiune extraordinara cu-atat mai bine tzarii si PNL-ului–pretextul debarcarii de la sefia Senatului e gata facut. Ma-ntreb ce fraza mesianica va mai scoate Johannis cu prilejul caderii lui Nitu; “a fost nevoie de-o groapa in asfalt ca sa dam afara putreziciunea din parchete?’ Sau si mai bine: a trebuit sa moara un politist ca sa dam afara acoperitii din justitie?”

 14. Acum știm ce căuta no-land pe aici.
  E verde la PNL. Poate să treacă. Pe la stânga, pe la dreapta, ce mai contează?
  Luluța este în mare formă. Eu zic să ne predăm toți la Parchete. Să ne dea casă și masă.
  Așa o să ne fie bine și poate că fiind cu toții la ei nu mai cheltuie banii aiurea în lupte politice. Unde sunt Coană Luluța banii noștrii?
  Ai dosare de miliarde, ce faci cu ele?

 15. Se pare că DNA a ajuns cu anchetele în 2015. Înseamnă că au rezolvat cazurile de corupţie de până atunci şi nu mai sunt de cercetat fapte din 2006 sau 2008 sau 2010.

Leave a Reply