Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, la România TV, că ancheta DNA privind aspecte publicate în urma investigaţiei jurnalistice a Rise Project nu îl vizează, deoarece el nu are nicio afacere în Brazilia şi nu a trasferat bani în această ţară, totul pornind de la George Soros, care este, în opinia sa, „un personaj malefic”.

„O să o iau inginereşte. Nu am nicio afacere în Brazilia, nu am afaceri într-o altă ţară, n-am dus bani în Brazilia, nu am transferat bani în Brazilia, nu am transferat bani în nicio altă ţară. Declaraţia mea de avere este foarte clară”, a spus Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte raportul publicat de Rise Project şi care a fost atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, liderul PSD a susţinut că sunt doar nişte „hârtii”, în care s-au înşiruit minciuni.

„În ceea ce priveşte acele hârtii, pentru că nu este un document, un document trebuie să fie asumat de către cineva, un document trebuie să aibă un număr de înregistrare, trebuie să aibă o semnătură, o ştampilă. Este vorba de nişte hârtii scrise de, eu spun ce se aude prin Alexandria, pentru că sunt nişte poliţişti care se tot laudă de câteva luni de zile, acest document era fluturat de un individ Niţulescu prin 2012, acelaşi document, şi spunea că este un document de la DGPI sau că e de la Poliţie. Eu am văzut comunicatul MAI care este oficial. Nu exista nicio asumare a DGIPI, nu este un document intern al acestui serviciu secret. Nu există nicio structură a MAI care să spună că acel document este.  Este o înşiruire de minciuni (…). Mare parte din lucrurile scrise acolo au fost cercetate de parchet de-a lungul anilor şi pentru ele s-au dat NUP-uri”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că ancheta DNA care vizează aspecte publicate de Rise Project nu are nicio legătură cu el.

„În ceea ce priveşte comunicatul DNA-ului. Eu am citit comunicatul DNA, nu mi-am văzut numele acolo. (…)  Nu are cum să aibă legătură cu mine nicio anchetă legată de Brazilia, pentru că nu am afaceri în Brazilia, nu am nicăieri vreo afacere şi nu am făcut nicio infracţiune nici acolo, nici aici”, a susţinut liderul social-democraţilor.

Dragnea a arătat că toată această situaţie porneşte de la George Soros, căruia îi transmite că „nu o să cedeze”.

„În ultimele luni de zile, am avut poziţii destul de dure şi le am în continuare vizavi de acest personaj malefic, care este George Soros şi îi transmit şi acum: nu o să cedez. Totul pleacă de acolo, totul pleacă de la George Soros”, a conchis preşedintele PSD.

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat “Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman”, care descrie o “reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept “deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

DNA a anunţat, vineri, că ”o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei. Dosarul a fost constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii dispunând în luna februarie începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis, vineri, un comunicat de presă în care spune că o parte din aspectele conţinute în investigaţia publicată joi de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, iar în acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, în 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei.

Totodată, DNA afirmă că după începerea urmăririi penale au fost solicitate informaţii inclusiv de la autorităţile din Brazilia, scrie news.ro

15 COMMENTS

 1. O MAI BUNĂ ŞI REALĂ DOVADĂ ! POLITICIENII/TOŢI PERINDAŢII ÎN POLITICĂ ŞI FUNCŢII PRIN NUMIRI POLITIC, MENŢIN SĂRĂCIA ŞI MIZERIA ÎN ŢARĂ ŞI EI NU SE MAI AU LIMITĂ LA LĂCOMIE!
  ”'”Este adevărat că 100 000 de pensii speciale au echivalentul cu patru milioane de pensii ale românilor de rând. Date foarte clare vom putea avea în perioada următoare, după ce le strângem de la instituții. Deocamdată aceste informații au fost date de Institutul Național de Statistică,” a spus Olguța Vasilescu la România TV.”’http://www.stiripesurse.ro/ministrul-muncii–dezvaluiri—ocante-despre-pensiile-speciale_1206826.html
  Şi ăştia ies în stradă doar pentru ‘minunile’ manipulării ln orice, la orice şi nimic concret când e vorba de adevărata temă a societăţii!
  Tineretul are gura acoperită cu burse şi transport gratuit oriunde şi oricând dar totul se compensează cu mizeria în care vor trăi după finalizarea studiilor! Ei nu sunt conştienţi de asta!
  Să vedem obiectiv ceea ce au făcut în ultima lună gurile politicienilor: au promis că măresc salariile şi pensiile destul de mult pentru a trăi decent(eu am scris că scot salariile mici la vedere şi îşi acordă lor caimacul=e realitate), au mărit cu cât au vrut salariile şi pensiile dar au dat mână liberă să crească preţurile la utilităţi şi în comerţ cu cât vor fiecare(ce se alege de mărirea salariilor şi pensiilor= continuă sărăcia), au introdus câteva taxe la preţurile deja mari: zahăr , sare,posibil şi pâine, cafea şi problema cimitir care eşti obligat să plăteşti chiar dacă nu ai nicio legătură cu locurile de veci sau membri ai familiei înmormântaţi ,apa potabilă plus gunoiul menajer la grămadă şi obligatoriu şi pentru cetăţeanul care nu locuieşte de ani de zile în ţară chiar dacă are casa aici! Ce concepţie au ”demenţii” care vor bani de la consumatori: dacă pe ţeavă intră 2 metri cubi apă potabilă, la canalizare trebuie să plăteşti tot 2 metri cubi?! tot ce consumi eşti obligat să elimini tot în casă, nu la wc public!? CE DEMENŢĂ ÎN GÂNDIRE ”PENTRU FURAT”! Cum să obligi cetăţeanul să plătească dacă nu consumă şi nu locuieşte în ţară!? În iarnă şi ianuarie 2018 ne vom trezi cu creşteri de impozite şi taxe de parcă s-a mărit spatiul locativ sau are altă calitate/plasat în altă zonă!
  De ani de zile plătim tot ce se cere prin primării darprimăriile care cer taxe şi impozite…unde investesc aceste acumulări?! Doar în buzunarele proprii?!
  Ceva de genul ”fac prin tine pentru mine”?!

 2. Are dreptate dl. Dragnea toate i se trag de la George Soros, Marele Muftiu al Ierusalimului si Marele Han al Mongoliei.
  Asa cum stau si ma uit la domnia sa parca vad o maicuta de la manastire. O vorba din batrani spune ca niciodata nu iese fum fara foc.

 3. Dragnea nu crede lucrul asta pt ca nu e un intoxicat al propriei propagande,el e chiar beneficiarul…A fost Ponta acum e randul lui… Dragnea transmite un mesaj prin care incearca sa-si pastreze electoratul fidel,cat o sa-i mai mearga,asta nu stim inca.Multi lideri PSD au defilat cu Soros la brat,s-au pozat in ipostaze care mai de care mai prietenoase…Ei si-au dat seama ca au un electorat atat de usor de prostit incat nici nu se mai obosesc sa schimbe “bau-bau-ul” Merg in continuare pe mana lui Soros.

 4. HAHAHA…paranoia unui dictator a ajuns de o penibilitate rara! Erdogan, Orban al Ungariei si acest mameluc teleormanean se sperie de fantome! Piei Satana!

 5. Si nu numai…
  Apreciez A3 ca inca mai are puterea de a infrunta cacarezele oilor romanesti si muscaturile lupilor straini.
  Va asigur ca daca existau in tara vreo 20 000 de oameni precum Liviu Plesoianu, Serban Nicolae, Dan Tanasa, etc. lupta oamenilor pentru dreptate, arata mult mai bine.
  Dupa ultimul pelerinaj al marionetelor la sfintele moaste, am realizat ca sperantele de revenire la normalitate sunt din ce in ce mai mici.
  Nu ramane decat “sa traim bine” in Colonia Romania!

 6. Îmi place poza sugestivă a lu’ soros! Superb mesaj!
  Mai rău vă trebuie dacă sunteţi o cloacă de mediocri,care de 27 ani faceţi legi generalizate şi în scop propriu! Trebuie să performăm declinând verbele ”a fura” şi ”a frauda” cu succes până vor coborâ politicienii cu creierii în lege să fie practică!
  ”’România are o Direcție Generală Antifraudă Fiscală din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, însă până în prezent nu are definită în legislație “frauda”. Această constatare a fost făcută de mai mulți consultanți fiscali în urma acțiunilor pe care ANAF le-a făcut săptămâna trecută la Rise Project și Hotnews, publicații care au scris despre mai multe afaceri pe care le-ar avea șeful PSD, Liviu Dragnea.”’
  http://www.cotidianul.ro/romania-are-antifrauda-dar-nu-a-definit-frauda-in-legislatie-303561/
  Cum mama naibii să nu fure sau să fraudeze dacă celor de la ANAF li se aruncă o lege nedefinită şi impracticabilă? Nu cumva e generalizată frauda şi furăciunile în orice domeniu şi activitate cu bună ştiinţă!?
  Cum sa ai drepturi dacă din start eşti furat?!

 7. s-a luptat cu sistemul și l-a învins.
  acum se luptă cu Soroș.
  dl Dragnea ne crede pe toți tâmpiți.
  domnia sa nu realizează că nu are stofă de lider și este incapabil să pună în aplicare programul de guvernare.
  în foarte scurt timp cu toții vom constata micimea acestui domn.

 8. Nu mai pot cu Dragnea. Tot PSD-ul, toata guvernarea, toata tara, tot universul se invarte in jurul lui Dragnea. Chiar daca ar fi adevarat cu Soros, daca n-are dovezi cat de cat devine penibil sa-l tot invoce. Asa o s-o tinem pana la viitoarele alegeri, scandaluri si zbucium zi de zi? 7 luni cu PSDragnea s-au dovedit groaznic de obositoare.

 9. Nu e singurul, mai e si Orban si nici Trump nu-i departe. Atâta doar ca, după câte știm din istoria europeană, marii bancheri care au întors destinele “naționale”: Artevelde, Medici, Frangipane n-au aruncat niciodată bani buni pe afaceri perdante si #rezist e clar o afacere de acest soi. Toti acești mari intriganți, iarăși, cand aveau un dușman personal, rege, cap al bisericii, condottiere in ascensiune, nu-l lichidau prin forță decat daca nu puteau sa-l agate la căruță prin căsătorie sau participarea efectivă la afacerile in curs, vreo alegere de papă, de împărat german, and so on. N-as prea crede ca Dragnea se califică la categoria dușman personal si o stie si el, asa ca aratatul cu degetul spre Soros e o mișcare publicitară, nimic altceva, menită sa-l propulseze in liga mare a politicii globale. Si, dreptu-i, daca ONG-urile johanniste, ostile PSD, vor continua sa faca prostii de genul aplicării de-a valma a unor modele împrumutate (vezi #rezist) pe banii dați de Soros pt proiecte caritabile (ca asta e finanțarea de care se tot vorbește) e vina “ofițerilor”(in sensul de funcționari ai fundațiilor Soros) pe care si i-a ales pentru operațiile sale din România, ofițeri care s-au lăsat păcăliți de cv-urile recruților locali si-au dat bani buni pe mâna unor prosti cu diplomă.(vezi Pralong, Guseth, etc). Deci, Soros e de “vina” in cazul campaniei anti-PSD doar pt mismanagement, ignorarea condițiilor locale, incompetenta agenților, tot chestii care n-au nimic de-a face cu șeful partidului de guvernământ; sfatul meu, daca mi l-ar cere, ceea ce nu e likely, ar fi sa dea afara conducerile filialelor romane, sa taie sponsorizarea cretinilor si sa închidă buticul oriental până la noi oportunități de dezvoltare.

 10. cine dreaq il mai crede pe asta – pana si parintii mei, pesedisti convinsi au inceput sa se indoiasca de dragnea. e pe tobogan si se duce la vale – din pacate trage si tara dupa el

 11. Serios! Uite cozile de topor care apar în timp şi când credeaţi că au dispărut!
  ”’…prin prisma relațiilor apropiate pe care le aveți cu președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care v-a însărcinat să fiți coordonatorul, supraveghetorul și supervizorul noului Executiv…”’
  http://www.cotidianul.ro/intrebari-grele-pentru-vicepremierul-ciolacu-303568/
  Toţi sunteţi complici la porcăriile făcute în 27 ani în România şi vă daţi curaţi ca picătura de rouă!

 12. gata domne, am gasit inamicu din cauza caruia nu merge nimic in tara asta:)))
  A durat ceva dar a meritat!:))
  Pfuiii, pana si la blamarea lui Soros ne-au luat-o ungurii inainte! Asa ceva….

Leave a Reply