Şedinţa coaliţiei de guvernare, la care participă premierul Mihai Tudose, alături de mai mulţi miniştri, a început luni, la ora transmiterii acestei ştiri, liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, urmând să analizeze raportul de activitate al primei săptămâni de guvernare al Cabinetului Tudose, scrie news.ro.

La şedinţă au ajuns mai mulţi miniştri PSD, între care cel al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, cel al Economiei, Mihai Fifor, cel delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

Călin Popescu Tăriceanu a venit însoţit de o parte dintre miniştrii ALDE, şi anume Graţiela Gavrilescu – vicepremier şi ministrul Mediului şi Toma Petcu – ministrul Energiei.

La întrunire mai participă primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, şi mai mulţi lideri ALDE, printre care Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian şi Andrei Gerea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat duminică seara, la România TV, că a convenit cu premierul Mihai Tudose ca în fiecare zi de luni acesta să participe la şedinţa coaliţiei de guvernare, pentru a prezenta săptămânal raportul de activitate, în condiţiile în care prim-ministrul îşi doreşte să îl ”simtă aproape” şi să existe o comunicare foarte strânsă cu liderii coaliţiei.

„Se va întâmpla ceea ce speram să se întâmple, ceea ce vorbisem să se întâmple şi cu primul Guvern. Eu am spus în mai multe rânduri, numai că fiecare prelua ce voia şi rostogolea ceea ce voia la televizor. Ideea nu e să faci o evaluare la partid, nu partidul trebuie să facă evaluarea, evaluarea şi-o face Guvernul. Şi Mihai Tudose e un om pe care eu îl apreciez foarte mult ca şi pragmatism, ca şi viziune economică şi care munceşte foarte mult. În fiecare luni – poate că în această vacanţă de vară n-o să fie chiar în fiecare luni -, Guvernul vine şi prezintă coaliţiei ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Aşa se va întâmpla”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că este firesc să existe o discuţie în coaliţie cu privire la activitatea Guvernului, astfel încât Executivul să poată fi sprijinit.

„Nu suntem ca o comisie, ca nişte inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere si cu testul grilă,  nu se face aşa. Suntem aceiaşi oameni, suntem aceiaşi colegi, împreună am câştigat alegerile, împreună muncim şi depunem eforturi ca acest act de guvernare să meargă înainte. Ei ne spun ce au făcut, e nevoie de decizii politice sau de aprobări politice pentru nişte decizii care ţin de actul de guvernare, este firesc să fie o discuţie în coaliţie şi coaliţia în ansamblul ei să sprijine, poate să-şi spună şi un punct de vedere”, a completat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a susţinut că „regula” va fi că „în fiecare zi de vineri va fi transmis liderilor coaliţiei materialul pentru luni, ca să aibă timp să se uite şi să fie o discuţie aplicată”.

viewscnt

3 COMMENTS

Leave a Reply