Acum 11 ani, pe 2 aprilie 2004, drapelul Romaniei se ridica la sediul Cartierului General al NATO din Bruxelles.

Am fost acolo, extrem de emotionat auzind imnul Romaniei, vazand drapelul romanesc fluturand ca semn al libertatii.

Am spus-o de multe ori si simt nevoia sa o repet : in timpul Romaniei comuniste, intre 1947-1989, sute de mii de romani au luptat impotriva ciumei rosii adusa cu tancurile sovietice. In puscariile intesate in primii 15 ani cu profesori, medici, preoti, membri ai partidelor istorice, tarani frumosi si curati – toti oameni credinciosi – au avut loc cele mai mari drame din istoria moderna a Romaniei. In afara inchisorilor, altii luptau in muntii, unii erau deportati, foarte multi anchetati si persecutati.

Sovietizarea Romaniei a insemnat cea mai mare drama pentru un popor ce-si urma cursul firesc al valorilor fundamentale, pina la curmarea brusca, prin forta si crima, a destinului ei european.

La toti acesti martiri ai comunismului, la seniorul Corneliu Coposu si la cei care au luptat ca Romania sa revina acolo unde-i era locul istoric – la ei m-am gandit atunci, la 2 aprilie 2004 Ma gandesc si azi, regretand ca n-au apucat sa vada lupta lor sincera si frumoasa avand sorti de izbanda.

Lor le datoram atat de mult pentru apartenenta Romaniei de azi la lumea libera.

corneliu-coposu-1992Corneliu Coposu :

“Deceniile de comunism au facut mai mult rau Romaniei decat au facut cele doua razboaie mondiale la un loc, intrucat acestea nu i-au denaturat spiritualitatea.”

“Datoria de onoare a fiecărui român conştient este de a contribui la lupta pentru apărarea democraţiei şi pentru instaurarea principiilor generate de spiritul moralei creştine”

 

9 COMMENTS

  1. Drapelul României,alt trofeu în mâinile Noii Ordini Mondiale!Au venit turcaleții spunând că terorismul e pretutindeni.Terorismul e doar în mintea și inima oamenilor iar singurul leac pentru asta vine tot din inimă și dn minte

  2. Drapelul Romaniei flutura alaturi de cele ale Canadei, Belgiei,Islandei, Danemarcei,Norvegiei, Olandei, Italiei,Portugaliei, Greciei, Turciei,Spaniei,Luxemburg,Tarile Baltice,Albaniei.Numai si asocierea acestor tari cu lumea libera trebuie sa ne intareasca convingerea ca Romania e de partea buna a istoriei. Insiruirea am facut-o pentru a umbri cliseul bine insurubat in mentalul colectiv conform caruia NATO echivaleaza doar cu SUA,Franta,Marea Britanie si Germania.
    11 ani de mandrie.
    11 ani de siguranta.

  3. Da, au trecut anii. Acum e lauda de sine a altora, manipularea la cote maxime din toate părţile. Dar întreb: cîţi bani s-au cheltuit pe aceste*afaceri*? Cît a valorat viaţa morţilor pe frontul altora? Se merită moartea unor nevinovaţi pentru ceea ce fac alţii? Şi totul de 20-25 de ani cînd ne-au sărăcit nemernicii de politicieni, perindaţii la guvernare pentru funcţii, bonusuri şi lăfăială în orice!

  4. Petcu LiviaSimpla vedere sau discutie despre drapel este , in orice moment, emotionanta.

    Nu regret comunismul dar nu imi pot nega propria existenta si experienta tineretii ! Dl. Coposu nu a mai apucat sa vada si mizeriile ultimilor 25 de ani. Spiritualitatea poporului roman este oricum deasupra oricaror speculatii de dragul discutiei. Raman optimista si cred in spiritul profund patriotic al romanilor desi se vorbeste ca acest , i-as spune “sentiment “, ar fi o reminiscenta comunista. Pentru mine, si pentru foarte multi altii, simpla vedere sau discutie despre drapel , in orice moment si in orice loc din lume, este emotionanta.

  5. Tot de atunci cine are un ,,nivel de cultura” mediu a stiut ca atata timp cat o sa existe NATO n-o sa ne atace rusii la fel cum o data intrati in UE n-o sa ne ia ungurii Transilvania.
    Restul e propaganda cu pericolele ce ne pasc …

    • Razboaiele sunt de mai multe feluri iar noi, cu ajutorul unor nemernici pe post de conducatori, am pierdut cateva.
      Cat despre Transilvania, consider ca e deja pierduta, pentru ca un teritoriu apartine tarii prin limba, traditie si cultura si nu granita este problema in acest secol, granita care se poate muta intr-o singura zi.
      Cand ai fost ultima data in Transilvania?

  6. Am fost foarte bucuros in acel moment, dar acum imi dau seama ca NATO nu ne-a fost de folos, pentru ca ne-a lasat drept conducatori, niste agenti sovietici, iar eu consider asta o lupta pierduta.
    Acesta a fost razboiul economic, cultural si de identitate nationala iar Romania din aceste puncte de vedere nu prea mai exista.
    Nici nu vreau sa ma gandesc la un eventual conflict armat.

Leave a Reply