Stăpânul câinelui polițist care a murit în timpul asaltului de la Saint-Denis, fapt intens mediatizat care i-a emoționat pe mulți internauți, a povestit evenimentele la postul de radio francez RMC. Polițistul, care a preferat să rămână anonim, a explicat împrejurările care au dus la moartea câinelui său, Diesel, o femelă de ciobănesc belgian aparținând RAID, unitatea de interventie rapida antiterorista a Politiei Franceze.

După schimburi de focuri și grenade aruncate asupra apartamentului, în spațiul vizat s-au instalat liniștea și calmul. Polițiștii au decis să trimită câinele în recunoaștere, să verifice terenul. “După intensitatea atacului, ne-am gândit că teroriștii sunt zdruncinați și am hotărât să o trimitem pe Diesel să se asigure că zona este liberă”, a spus stăpânul ei, citat luni de 7sur7.be preluat de Agerpres.

După ce a trecut cu bine de prima cameră, ciobănescul belgian a intrat în a doua. “Am văzut-o sărind, am pierdut-o din vedere și atunci am auzit împușcături. Din nefericire, nu s-a mai întors”, a spus el.

Polițistul a ținut să sublinieze importanța muncii desfășurate de colegii lor canini. “Câinele deschide calea restului coloanei, își folosește toate simțurile pentru a detecta prezența oamenilor — auzul, vederea, mirosul. Este o activitate care nu poate fi încredințată unui robot sau unei drone”, a subliniat el rolul acestor animale în reușita misiunilor.

 

10 COMMENTS

 1. Ar fi emotionant daca sarim peste esential: cainele pe care il “regreta”acum chiar el l-a instruit pentru genul asta de misiuni sinucigase.cu alte cuvinte odata si odata asta era soarta lui.din pacate o alta poveste cu care incearca sa deturneze atentia opiniei publice de la adevarul dureros: sute de oameni antrenati si platiti cu salarii grase din banii contribuabililor reusesc cu greu sa gaseasca si sa neutralizeze niste vagabonzi,amatori in genul asta de actiuni(se “antrenau” pe campuri cu arme second hand).in comparatie vajnicii luptatori din serviciile speciale au armament de ultima ora de zeci si sute de mii de euro si se antreneaza in conditii care i-ar face invidiosi pe componentii loturilor olimpice de judo,tir,samd.

 2. Ia să vedem recepţia la Cotroceni a turistului vizitator în România ca român ales preşedinte al României!
  🙂 🙂 🙂 cică pleacă la plajă în ţările calde pînă la 1 martie 2016! 🙂 🙂
  🙂 cîte zile sînt libere?

 3. Felicitari pentru premiul APTR.PS.Felicitari pentru emisiunea de duminica ,a ANTENEI 3, cu tema JAFUL/DISTRUGEREA PADURILOR ROMANIEI.Va asteptam si pe dvs la PUNCTUL DE INTALNIRE cu o emisiune aplicata/aplecata asupra acestui subiect de …INTERES NATIONAL.Poate asa(uniti /impreuna ) vom putea determina oamenii de decizie(Iohannis,Ciolos…) sa puna capat acestui … JAF LA DRUMUL MARE (facut cu acordul si complicitatea unor indivizi pusi pe imbogatire facila, fara a tine cont de urmarile dezastruoase pentru noi si mai ales pentru generatiile viitoare !).

 4. Nu am auzit interviul lui cioloş dar adevărul din spatele acestei harababuri este exact descrierea făcută de mine pe acest blog la momentul respectiv. Tot ce se dă înregistrat online şi live online, nu e decît denigrarea instituţiei ”prim ministru al ţării”, parcă dau cu zarurile la barbut, acest actual prim scăunar iniţial spune ceva după care uită ce a spus şi spune altceva! Minte de cad frunzele soarelui. E incredibil cum a sunat destui numiţi şi cam 40 l-a refuzat dar a fost deacord cu numiţii direct!
  – Cum e cu tehnocraţia?
  – Cum e cu domeniu tehnocrat?
  – Pentru ei ce înseamnă aceşti 2 termeni?
  – Cum să-ţi îngheţi sau concediu fără plată de la fostul loc de muncă şi vii ca angajat acasă în ţară? ceva cumva ilegal sau incompatibil?- Cum îşi bat joc şi denigrează cu bună ştiinţă România şi absolut tot ce mai înseamnă instituţii demn de încredere!!!
  Să fiu judecător, i-aş băga cu succes pe toţi aterizaţii la bulău pe motiv de securitate naţională ani destui!

 5. After this last month,in stead of rebuilding and restoring hope,picking ourselves up,we are living the Freddy Kroger effect,or the Boogie Man effect (Don t get out of bed,or out in the streets!The boogie man is out there to get you) and it s at a global scale that makes it unfunny,sad,and counter productive!
  Romania planed every year,this dinner with selected important people to celebrate the Independence Day for our country
  But an accident with lots of dead and the Terrorist Attacks in France canceled this plans.It is Independence Day,for Gods sake!It s a reason to celebrate and throw dinners to celebrate and spite the terrorists!
  FEAR is NOT the Answer!

  Forgetting

  Everything

  Associated with

  Reality

  Living means:

  Learning to

  Isolate

  Violence in order to

  Evolve
  So for Gods sake,just LIVE!

 6. Şocant, nu?
  România şi românii în ce hal au ajuns!
  – CUM ? *Dacian Cioloş – prima manipulare: miniştrii au “jurat” că nu sînt ofiţeri acoperiţi* prima dovadă de ‘’seriozitate’’ a acestui *guvernul meu* !http://www.cotidianul.ro/dacian-ciolos-prima-manipulare-ministrii-au-jurat-ca-nu-sint-ofiteri-acoperiti-271880/’’c
  -Cum e cu Vasile Dîncu care are vechime în absolut orice ‘ şi nu numai el?
  Şi cică nu e realitate ! http://www.cotidianul.ro/neoliberalismul-din-tara-magarilor-271812/
  – Pînă şi băncile pot fi considerate că fac parte din ‘’cartelul hoţilor’’ imorali fără a putea fi pedepsiţi imoralii care fură cerîndu-şi scuze după furăciuni ! http://www.cotidianul.ro/oficial-bnr-comisionul-de-interogare-a-soldului-este-imoral-271858/
  – Miniştrii cu locuri de muncă în străinătate şi care îşi iau concediu fără plată sînt puşi pe funcţii de decizie în guvernul României! Cum oameni înţelepţi : România e condusă de oameni în concedii fără plată legal dar plătiţi ??? http://www.cotidianul.ro/raluca-pruna-este-ministrul-justitiei-in-timpul-concediului-de-la-comisia-europeana-271896/
  – Dacă Şova care are aceeaşi situaţie ca fostul ministru al justiţiei Valeriu Stoica este anchetat şi în viitor, fostul ministru PDL-ist Valeriu Stoica ce se întîmplă cu el ? http://www.cotidianul.ro/cine-cerceteaza-contractele-lui-valeriu-stoica-cu-institutiile-statului-roman-271895/
  – Cum mama măsii să moară oameni-militari întro ţară în care este pace ? 3 militari morţi !
  – Cum?’’ Anunţ îngrijorător venit de la Institutul Matei Balş’’ Cum bre ? în loc să producem noi vaccinuri’’fabricat în România’’ se aruncă fonduri pe ceea ce nu e răspundere pentru viaţa omului ?
  – Cum? Asta e pensia medie-evoluţia pensiei medii echivalentă cu actualul salariu încasat de mulţi români în această ţară şi acesta e nivelul mediu de trai? Dar din acest venit lunar cît primesc în mînă pensionarii care îi chinuiţi cu bună ştiinţă? Cum poţi să fii atît de tîmpit sau dement ca să crezi că un om poate supraveţui cu un asemenea venit lunar? Voi sînteţi tîmpiţi ori săriţi de pe fix ? VOI UCIDEŢI ÎN MASĂ PROPRIUL POPOR PRIN IMPUNEREA CU TUPEU ŞI DESTULĂ NESIMŢIRE INANIŢIA ŞI BOLILE PENTRU A SCĂPA DE PROPRII OAMENI CARE AU MUNCIT ANI DE ZILE ŞI POATE MULŢI MAI MUNCESC DOAR PENTRU A VĂ UMPLE VOI BUZUNARELE, ESCROCILOR CRIMINALI !!!
  http://www.antena3.ro/politica/pensie-romani-guverne-326040.html

  – Mircea Badea are perfectă dreptate ! http://www.antena3.ro/actualitate/mircea-badea-noi-reusim-sa-fim-proprii-nostri-atentatori-ce-ni-s-ar-intampla-daca-ar-afla-326065.html
  Nu e publicitate sau manipulare prin acest ziar online. E bine de ştiut şi de luat în considerare de orice om care încă mai vrea informaţii ! Radu, scuze pentru comentariu agresiv este realitate !

 7. Mă bucur enorm pentru emisiunea lui Gîdea cu dl. Portocală şi cartea care trebuia să ajungă îm colecţia de carte citită de oamenilor care încă mai vor amănunte din perioade îngrozitoare ale ţării noastre România! Trebuie să fie transmis din generaţii în generaţii tot ce s-a întîmplat în anii trăiţi de românii care au suferit din cauza unor nemernici. Sîntem destui care ne amintim din cele povestite de părinţii noştrii şi bunicii noştrii realitate care acum se învîrte prin manipulare mincinoasă pentru a nu cunoaşte istoria acesteib ţări în anumite perioade importante ale vieţii!
  Mulţumesc echipei voastre A3!

Leave a Reply