In societatea romaneasca marcata de tensiuni zilnice, de o dorinta obsesiva de a face rau si de a te razbuna, in care la suprafata iese mai degraba raul decat binele si intoleranta impinsa dincolo de limite, un mesaj important apare pe un subiect sensibil. Catolicii sunt alaturi de ortodocsi si de cultele protestante in demersul privind definirea familiei ca uniunea dintre un barbat si o femeie. Pe aceasta tema, foarte multi au brodat si lansat diverse campanii de manipulare grosolane : Estul pentru o influenta necurate in zona ortodoxiei romanesti si in general in Europa de Est, politicienii nationali pentru acaparerea de popularitate care sa le acopere nerealizarile saritoare in ochi. Cred ca semnalul catolicilor este foarte important si el reprezinta una din putinele punti solide spre intelegerea intre confesiuni.

 

Reuniți la Iași pentru sesiunea de toamnă a Conferinței Episcopale Române, Episcopii romano-catolici și greco-catolici au semnat următoarea scrisoare pe tema familiei și căsătoriei:

Dragi frați și surori în Cristos,

Cu spirit profetic, vizionara de la Fatima, sora Lucia dos Santos, în 1981, cu ocazia fondării Institutului Ioan Paul al II-lea din Roma, dedicat studiilor pe tema căsătoriei și a familiei scria: „bătălia finală dintre Dumnezeu și împărăția satanei va fi pentru căsătorie și familie. Nu vă fie teamă”, a adăugat ea, „căci oricine lucrează pentru sfințenia căsătoriei și a familiei va avea mereu de suferit și se va lovi de tot felul de împotriviri, căci familia este chestiunea decisivă”, dar cu multă speranță sora Lucia încheia „dar Ea îi va zdrobi capul”. Astfel sora Lucia lega de devoțiunea la Inima neprihănită a Mariei lupta pentru apărarea familiei de orice rău, dar și victoria asupra asalturilor satanei.

În ultimele decenii asistăm în Europa și în lumea întreagă la un adevărat atac asupra instituției familiei și a căsătoriei, un război subtil dus paradoxal în numele libertății, al unei libertăți greșit înțelese care răstălmăcește semnificația termenilor de căsătorie și de familie. Gravitatea vine din faptul că se atentează astfel la temeiul creației, cu adevărul despre relația dintre bărbat și femeie, despre transmiterea vieții, despre educația copiilor. Cum oare noi Episcopii din România să nu ne exprimăm îngrijorarea față de apărarea căsătoriei și a familiei?

Salutăm cu mare speranță inițiativele din societatea civilă, a numărului mare de asociații și fundații care s-au grupat pentru a apăra căsătoria și familia. Le încurajăm și le susținem cu rugăciunea noastră. În această rugăciune punem și Referendumul care probabil se va ține în viitorul apropiat, octombrie-noiembrie, și care vizează modificarea articolului 48 din Constituția României. Ne exprimăm acordul pentru înlocuirea expresiei „uniune liber consimțită între soți” cu „uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie” în viitoarea Constituție a României, considerând-o ca o necesară măsură de ocrotire a căsătoriei și a familiei.

Le cerem tuturor credincioșilor și oamenilor de bunăvoință din întreaga societate să susțină acest demers acasă, la muncă, oriunde au ocazia de a se întâlni cu prieteni, rude, cunoscuți. Propunem aceasta ca pe o formă de apostolat și ca pe o puternică mărturie de recunoaștere și promovare a frumuseții căsătoriei și familiei așa cum a voit-o Dumnezeu și un răspuns dat campaniei subtile de distrugere a căsătoriei. Încredințăm ocrotirii Inimii neprihănite a Mariei întreaga operă de susținere a familiei cu speranța că și România se va alătura statelor europene care au introdus în Carta lor fundamentală precizarea cu privire la căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Le cerem preoților ca până la sfârșitul lunii octombrie, dedicată sfântului rozariu, în fiecare duminică să recite rugăciunea: „Sub ocrotirea ta alergăm, sfântă Născătoare de Dumnezeu, nu ne disprețui rugăciunile în nevoile noastre, ci ne mântuiește oricând de toate primejdiile, Fecioară slăvită și binecuvântată. Amin.”
(Episcopii catolici din România)

http://www.catholica.ro/2017/09/20/scrisoarea-episcopilor-catolici-despre-apararea-familiei-si-casatoriei/

https://www.theguardian.com/news/2005/feb/16/guardianobituaries.religion

 

3 COMMENTS

 1. socialismul globalist ar dori ca familia, in intelesul sau trafitional, sa fie inlocuit de stat.

  Membri unei familii sa nu se mai ajute intre ei, sa nu mai detina bunuri in comun – pentru a creste numarul de consumatori (se vede chestia asta, de exemplu, la telefonie mobila, conturi de fb, chiar si masini, case, etc), reproducrea sa fie ceva formal eventual in vitro, sexul normal sa nu mai fie dorit (ex: Japonia), sa fie incurajate orice anormalitati (pedofilie, zoofilie, homosexualitate, etc) si alte asemenea nazbitii.

  Efectele lipsei de parinti, familie, morala se vad in Occident (si deja si la noi) unde tinerii sunt debusolati, analfabeti functionali, asistati social din frageda tinerete, stingisti radicali si anarhisti (ex: Antifa). Totodata, natalitatea scade si e nevoie de importat indieni, africani si arabi care inca nu s-au “modenizat” ca occidentalu pentru care cariera si ratele la banca sunt kult mai importante ca familia si copii.

  Individul atomizat, singur si dependent de stat e cel mai usor de manipulat si de condus – asta e scopul politicienilor de pretutindeni – si pentru asta baga in vap tuturor fel si fel de libertati si drepturi “ale omului” ca sa limiteze si finalmente sa elimine libertatea individului. Procesul se desfasoara in paralel cu eliminare oricarui drept a viata privata: Statul trebuie sa stie tot, sa te asculte, sa te citeasca, sa stie la ce te uiti, cu cine esti amic, ce cumperi, ce boli ai, citi bani ai…. acuma la moda e scuza ca te apara e teroristi, in vreme ce acelasi Stat in numele milostiveniei si al tratatelor internationale ii lasa pe teroristi sa vina fara probleme.

  Din aceste motive, pe scurt, acest referendum e absolut necesar desi nu va rezolva prea mare lucru… sper ca odata cu intrebarea despe a,ilie, insa, sa nu fim intrebati si daca vrem sa renuntam si la bruma de suveranitate ramasa: moneda, guvern, parlament, steag ca sa ne predam complet la Bruxelles.

  Multumesc episcopilor catolici pentru decizia lor! Si americanilor care l-au ales pe Trump.

 2. Exact asta ne lipsea …alta instigare la ura! Dupa invrajbirea si incitarea la ura intre “basisti” si pesedisti, dupa manipularea si propaganda impotriva justitiei din Romania, pesedistii au inventat “familia traditionala romaneasca”…din ura in ura mergem. Niste hoti si sustinatorii lor ca sa isi apere interesele invrajbesc continuu poporul! Dupa ce episcopul Husilor se plimba cu lista ajutat de pomohaci, apar si catolicii care sunt implicati din vechi timpuri in scandaluri sexuale…MANIPULARE ORDINARA!

 3. Ce nu inteleg stricatii momentului este faptul ca Dumnezeu a dat femeia si barbatul, este in firea lucrurilor. Nu neaga nimeni ca exista de cand lumea si oameni impotriva naturii insa, atat timp cat nu afecteaza majoritatea, acestia pot convietui in liniste si-n concordanta cu majoritatea.

Leave a Reply