Europoarlamentarul social-democrat Victor Bostinaru lanseaza de la Bruxelles un avertisment dur catre PNL si presedintele Klaus Iohannis pentru candidatura lui Marian Munteanu din partea liberalilor la Primaria Capitalei. Un lucru e cert : prin aceasta miscare, PNL a reusit sa faca agenda media, sa ridice mult stacheta comunicarii si sa aduca un nume in atentia opiniei publice. Vom vedea insa cu ce consecinte…

==============

Scrisoare deschisă privind nominalizarea lui Marian Munteanu în alegerile pentru Primăria Bucureşti

Nu este o surpriză faptul că PNL a eşuat din nou în desemnarea unui candidat credibil şi serios la Bucureşti. Dezastrul suferit cu candidatura lui Ludovic Orban arată distanţa dintre discursul dumneavoastră, doamnă Gorghiu şi faptele politice ale reprezentanţilor propuşi de PNL.

În egală măsură, nu e nicio surpriză faptul că dumneavoastră, domnule Vasile Blaga, care susţineţi acum candidatura lui Marian Munteanu, uitaţi şi renegaţi poziţia din 1990, împreună cu Petre Roman, Traian Băsescu şi cu alţi corifei ai FSN.

Pot să accept că memoria scurtă este o manifestare epidemică la marele PNL. Dar, dincolo de aspectele morale şi politice, legăturile clare dintre domnul Marian Munteanu cu domnul Virgil Măgureanu, candidatura la alegerile prezidenţiale în numele partidului său şi presupusul trecut securist, dau profilul moral şi politic al candidatului marelui PNL.

Doamnă Gorghiu, Domnule Vasile Blaga, îşi asumă PNL ataşamentul domnului Marian Munteanu la ideologia extremistă legionară? Aderă PNL la tezele dispreţului faţă de minorităţi pe care domnul Munteanu le-a afişat şi comunicat? Îşi asumă PNL riscul creării acestei platforme pe un curent extremist manifest si vădit anti-european?

Domnule preşedinte, Klaus Iohannis, în calitatea dumneavoastră de preşedinte al CSAT, aveţi informaţii întemeiate să sprijiniţi un asemenea candidat? Puteţi accepta ca în cursa electorală pentru conducerea capitalei României, acelaşi partid care v-a susţinut pentru preşedinţie să propună un astfel de candidat?

Demersul meu nu are nimic de a-face cu încercarea de a discredita candidatul PNL aflat într-o competiţie electorală. Am convingerea că liderii politici au o imensă responsabilitate în ceea ce priveşte deciziile sau gesturile lor de natură de a periclita buna funcţionare a instituţiilor democratice şi mai ales credibilitatea şi reputaţia unei ţări şi a unei naţiuni, într-un context internaţional atât de complicat.

Victor Bostinaru, europarlamentar social-democrat

http://victorbostinaru.ro/2016/04/scrisoare-deschisa-privind-nominalizarea-lui-marian-munteanu-in-alegerile-pentru-primaria-bucuresti/

9 COMMENTS

 1. Eu nu pricep totusi de unde se arunca atat de usor cu epitete gen “legionar”? Ne molipsim si noi de la distrusii de occidentali, unde domneste (sper ca pt putin timp inca) dictatura tolerantei, a stangismului marxistoid, adica infierarea cu manie proletara a oricaruia care indrazneste sa-si afirme credinta in Dumnezeu sau in familia traditionala, de exemplu?
  Cum au facut-o si pe doamna Stanciulescu in toate felurile?

  • @Cristian,
   .
   Motto: ”Dacă n-ar fi atât de rău famat acest epitet , de legionar, de ce fug toți ca dracu de tămâie să le fie pus în frunte?”
   Părerea mea referitor la aceste nedumeriri ale tale este că tot atât de ușor s-ar putea pune și o altă întrebare:
   –Cum, tu nu prea pricepi și, chiar, nu vrei să pricepi, ”cum se aruncă atat de usor”, și de 27 de ani încoace cu epitete gen comunist, kgb-ist, baron roșu, securist, pro-rus sau !)…neo-cripto-comunist , un epitet ”înfricoșător” la acea vreme(1990-1995), bine studiat în laboratoarele serviciile străine, care a prins teribil la cei mai temători la ziua de mâine dar și la cei fără coloană vertebrală, având un mare efect, drag ÎNTREGII PRESE DE LA NOI și având ca efect Marea Năpârlire.Și-aș da zeci de exemple cu marii năpârliți ai Țării dar a ce bun , tot n-ai înțelege. Dumneata ești conștient de raportul de la 1 la 100 între cei care au folosit epitetul de legionar cu cel de comunist? Asta de ce nu te nedumerește cât de ușor…bla….bla…bla…? Așa că, domnule, acum, după aproape 27 de ani de la căderea comunismului, este de înțeles și foarte ușor să poți spune, documentat, despre cineva că are cu vederi, atitudini, discurs, sau că este simpatizant și, urmare, să-i spui, pur și simplu în media sau în față, LEGIONAR. Și ce rău ar fi să fii legionar dacă, într-adevăr, nu-i niciun rău.Și fuga de acest epitet nu-i de azi de ieri de când a apărut Legea lui antonescu(cu ”a” mic), legea anti-legionară, ci dintotdeauna.
   Îți reamintesc că prigoana manifestată atât prin folosirea de epitete, care de care mai ”grele” de felul celor de mai sus, cât și prin eliminarea efectivă(în sensul că au fost lăsați pe drumuri, fără servicii) a tuturor acelora ce, UNORA, LI se păreau, după 1989, că ”nu sunt cu ei”, prigoana ”de la cel în fașă pân-la cel cu barba albă”, respectiv împotriva a 3 milioane de șoimi ai patriei(pui de comunisti, pui de securiști), a 4 milioane de uteciști și a 3 milioane de membri de partid și care a început(”expertiza” ciomăgelilor antebelice spunându-și cuvântul) imediat cu revenirea pe scena politica a ceea ce mai rămăsese din partidele istorice și, normal, dușmanii de moarte(moarte, nu în ghilimele)…legionarii. S-a ajuns, astfel, la o societate divizată dorită și adâncită de către aceștia. Și nu neapărat de către aceștia ci de toată presa aservită lor. Ca să fiu mai abrupt, au împărțit societatea într-o parte, democrată reprezentată de..fascisto-legionari și o alta, nedemocratică reprezentată de comunisti. La noi n-a fost nici ca-n Spania nici ca-n Africa de Sud(aici e mai geu de înțeles pentru ultrași).
   Eliminarea, punerea la stîlpul infamiei, linșajul mediatic prin sute de ziare de dreapta și condamnarea (cu mânie democratică 😀 ) nu in instanță ci in piața Publică, prin tot felul de Proclamații Liste de adeziune, care de care mai antidemocratice, era la ordinea zilei. Cine zicea, ceva de Laszlo Tokeș era etichetat ca un neo-cripto-comunist naționalist si antisemit, la grămadă. La fel cine zicea ceva și de liota de GDS-iști sau despre Ana Blandiana(cu motanul ei cu tot) sau de N. Manolescu cu ascendență legionară, de Andrei Pleșu, Liiceanu, Patapievici, Tismăneanu și, să nu mai vorbesc, de liderul Pieții Universității , Marean Munteanu pentru care se făcea ”moarte de om” atunci , în 1990, de care nu spune doar Victor Boștinaru care, pentru voi, e neo-cripto-comunist, ci și Scrofița Roșie care, chiar, spune: ” A avut (Marean Munteanu n.s)și are simpatii pentru curente de orientare fascistă(adică LEGIONARA n.s), de care nu s-a dezis niciodată”
   .
   PS. Stanciulescu a fost și este legionară așa cum a fost și este Victor Ponta comunist, securist agent acoperit, kgb-ist, pro-rus, pro-chinez, koabitak, trădător(al vostru, cică) și tot arsenalul de epitete …legionare. Cu toate că pentru Stanciulescu nu bag mâna în foc. Tu știi sau îți amintești, bănuiesc, ce-a făcut Stanciulescu din Ponta?… și Ponta nici n-a băgat-o în seamă. Și-atunci, domnule, ești de acord cu mine, că_”ce ție nu-ți place altuia nu-i face”
   Ca și cu turnătorii. Cei mai mulți dintre ei legionari, urmați (numeric , conform CNSAS) de țăraniști și …liberali. Se turnau unul pe altul. Și-aș înțelege și suferința, și presiunea, și neputința fizică dar și psihică astfel încât să cedezi, omenește simțind. Dar să vii tot tu, cu toată presa ta și să urli: Jos INFORMATORII ! cu speranța că dosarele tale vor ajunge la ”cine trebuie”, la ai tăi, și vor fi dosite asta mi se pare ticăloșie. Și, ghinion, informatorii au fost majoritatea tot ei, cei la care au ajuns dosarele au început să jongleze politic cu dosare platind polițe politice unuia și altuia la comandă, desigur, ”omorându-i” în special pe cei care mai reprezentau ceva în viața politică.
   Și…mai este o chestie care ar trebui să îți spună ceva. ”În „Monitorul oficial“, nr. 214 bis, din 14 septembrie 1940 a fost publicat Decretul regal semnat de Regele Mihai I, prin care statul român a fost proclamat stat național-legionar (14 septembrie 1940)”. Acest decret nu intră , cumva, în contradicție (fâcând arc peste timp) cu Legea anti-legionari inițiată de antonescu …crin și asta i-a făcut pe unii monarhiști să sară ca arși și s-o atace la baionetă?

 2. Se rasuceste BRATEANU in mormant cand vede ca a ajuns marele PNL un pnl mic ingropat in pdl cu buna stiinta de putini penelisti ce au mai ramas dupa plecarea bunului om politic TARICEANU. trepadusa Gheorghiu a dus pnl pe drumul distrugeri Ce partid este acesta care nu are in componenta sa un om pentru primaria capitalei ,,,,,,,si are pretentii sa conduca tara,,,,, deziluzie totala. Rusine libaralilor de paie.

 3. Domnu’ Bostinaru vedeti-va de partidul dvs. psd si de gainile lui care abia mai piuie.
  Nu sunteti membru PNL nu dictati dvs cine sa candideze din partea PNL.
  Sa decida memebrii PNL si apoi cetatenii votanti ca asa e in democratie.
  Puteti face camapnie electorala cat doriti impotriva lui MM dar CETATEANUL trebuie sa decida

  • Democratia asta functioneaza doar intr-un sens?
   Adica pnl poata sa zica ce vrea dar psd nu.
   In ziarul Miscarea, Marian Munteanu cerea fostilor membri si simpatizanti miscarii legionare sa adere la Miscarea pentru Romania pe care o fondase .

 4. Legionarii au fost cei mai mari patrioti…Cu ce primari se lauda PSDR ul…cu alde Oprescu..nu va e rusine sa mai vorbiti?? Tariceanu e un comunist infect/b a avut niciodata nimic in comun cu liberalii!

  • Accept ca imbratisezi principiile legionare ,fiecare putem sa ne afiliem la diferite doctrine ,suntem oameni ,suntem diferiti ,dar sa vorbesti de Tariceanu ca nu este liberal…….se simte extremismul de dreapta la tine .Tariceanu chiar este o floare rara in tot acest peisaj politic , merita respectat si votat.

  • Da,legionarii au fost niste cocalari la fel de jegosi si criminali ca si bolsevicii,ba si mai turbati,si ai dreacu de patrioti cand se pupau cu hitleristii care mutilasera Romania impreuna cu sovieticii.Cand s-au vazut la putere au transformat Romania in “stat legionar” si obligau pana si elevii sa le poarte crucile legionare si sa se inscrie in “Tineretul legionar”(avanpremiera la UTM/UTC-ul comunistilor de mai tarziu).Dar in paralel s-au pus pe omorat personalitatile care nu erau de acord cu salbaticia lor.Noroc cu maresalul Antonescu cel care a scapat atunci tara de vagabonzii astia si de “cuiburile” lor.

 5. Boii comunisti ajunsi direct de la pionieri in Parlamentul European, inteligenti ca oaia cand se caca-n lapte !

Leave a Reply