Judecatorii de la Curte de Apel Bucuresti sustin ca Mircea Basescu si intermediarul Marian Capatina, prin faptele pe care le-au savarsit, au acreditat ideea ca justitia este la discretia influentelor lor si au profitat de pozitia pe care o are fratele presedintelui, relateaza Agerpres.

bercea_98795800

“Este de remarcat faptul ca inculpatii au inteles sa urmareasca obtinerea unor foloase substantiale de pe urma persoanelor interesate sa rezolve pe cai ilicite anumite probleme judiciare, promitand o hotarare favorabila in schimbul unor sume de bani, cu consecinta afectarii increderii publicului in functionarea sistemului judiciar, acreditand ideea ca justitia este la discretia influentelor lor, profitand de pozitia pe care o are inculpatul Basescu Mircea pentru a da credibilitate afirmatiilor facute”, se arata in motivarea deciziei luata de CAB pe 27 iunie, prin care a fost a fost mentinuta arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Magistratii noteaza ca arestarea lui Mircea Basescu este necesara pentru “inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica”, acestia luand in calcul si gravitatea faptelor in acest caz.

“Raportat la criteriile impuse de art. 223 alin. 2 Cpp, pe baza evaluarii gravitatii faptelor, a modului si a circumstantelor de comitere a acestora, precum si a persoanei contestatorilor-inculpati, se constata ca privarea acestora de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica. Judecatorul de drepturi si libertati apreciaza ca masura arestarii preventive este proportionala cu gravitatea acuzatiei, raportat la modalitatea de savarsire a faptelor si la rezonanta sociala a unor asemenea activitati infractionale, in contextul in care onestitatea magistratilor este o conditie esentiala pentru infaptuirea actului de justitie. In situatii de genul celor din prezenta cauza este imperios necesar ca statul sa aiba mijloace utile pentru contracararea fenomenului coruptiei sau cel putin limitarea efectelor acestuia, data fiind evolutia acestui fenomen”, se mai arata in document.

 

8 COMMENTS

    • Titlul e corect. Se subintelege. Toata lumea stie ca fratele acestui presedinte e puscariabil. Pana si judecatorii care il tin 30 de zile in puscarie ca sigur nu e cofetarie acolo unde l-au trimis.

  1. Inca se mai cauta “pixelul albastru” pentru eliberarea fratelui guvernatorului!
    Pe sticuri descarci ce ai filmat…nu inregistrezi cu ele. Un asemnea obiect are independenta energetica cca.2-3 ore deci trebuie incarcate bateriile. Ce draku sa expertizeze….pe film ramin amprentele digitale a aparatului cu care s-a inregistrat, iar orie trucaj se vede la expertiza indiferent ca se face pe o copie.

    • Ha, ha l-am gratiat ca venea Craciunul si e fratele meu. E o problema de moralitatea aici dar o rezolv eu in mandatul de prim ministru care ma asteapta. Si acum ma duc la noul meu partid PNL-D-PMP pe care mi l-au preagtit Blaga si Iohannis. Ha, ha Udrea e vicepresedinta iar eu presedinte evident. Ca m-au propus Atanasiu, Orban, Chiliman si Boc. Si n-am putut sa-i refuz ca ziceau ca am 65% in sondaje.

  2. Nu prea pricep care-i treaba justitiei “independente” cu acreditari de idei privind faptul cum ca frumoasa oarba ar fi la discretia unora sau altora. Pai pericolul clar este sa influenteze martorii si punct. Incercare care este probata deja. La chestiunea cu independenta atat de CLAMATA domnii procurori si judecatori ar trebui sa explice cum se face ca dupa trei ani de cand datele existau deja in dosare (vezi declaratiile procurorului mazilit) frumoasa oarba a binevoit sa se apuce de treaba doar cand au iesit pe TV dovezile. Pai daca e OARBA – justitia – cum a vazut ea la tv ?????? In fine circ. Atata doar ca noi AM VREA SI PAINE !!!!!!!!!!!!!! unde noi = prostii care-i voteaza, doar ca sa fie un formalism indeplinit ca de votul nostru nu tine seama nimeni oricum.

Leave a Reply