Postul de radio şi televiziune belgian de limbă franceză RTBF a anunţat miercuri dimineaţă că fraţii El Bakraoui, doi bruxellezi, se află printre presupuşii autori ai atentatului comis marţi la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem, transmite Agerpres.

Până acum, Khalid şi Brahim El Bakraoui erau cunoscuţi de poliţia din Bruxelles pentru furturi şi tâlhării, dar nu şi pentru acte legate de terorism.

Unul dintre cei doi fraţi, Khalid, închiriase sub o identitate falsă o locuinţă în Rue du Dries nr.60, în cartierul bruxellez Forest, unde marţea trecută a avut loc un incident armat în timpul unei operaţiuni a poliţiei belgiene.

Parchetul federal belgian a anunțat luni că unul dintre complicii comandourilor care au comis atentatele de la Paris, cunoscut sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui. ”Ancheta a putut să stabilească că numitul Soufiane Kayal poate fi identificat ca fiind numitul Laachraoui Najim, născut la 18 mai 1991, plecat în Siria în februarie 2013”, a afirmat Parchetul într-un comunicat, fără a-i preciza naționalitatea.

Sub această identitate falsă a fost închiriată locuința percheziționată la 26 noiembrie 2015 la Auvelais, în apropiere de Namur. Casa a fost folosită pentru pregătirea atacurilor de la 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morți și sute răniți.

”Urme de ADN ale lui Laachraoui Najim au fost descoperite în casa închiriată la Auvelais, precum și în apartamentul de pe Rue Henri Bergé din cartierul Schaerbeek din Bruxelles, care ar fi fost utilizate de gruparea teroristă”, a precizat luni Parchetul belgian, lansând un nou apel la martori pentru informații care pot duce la găsirea acestuia.

Laachraoui a fost controlat și când se afla într-o mașină, la 9 septembrie, sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, la frontiera austro-ungară, în compania lui Salah Abdeslam și Mohamed Belkaid, un algerian în vârstă de 35 de ani împușcat mortal de poliția săptămâna trecută la Forest, în sud-vestul regiunii Bruxelles.

Anchetatorii îi suspectează pe Laachraoui și Belkaid că au fost în legătură telefonică cu unii dintre atentatori sinucigași în seara de 13 noiembrie 2015, în care au fost comise atentatele de la Paris.

Atentatele comise marţi dimineaţă aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puţin 34 de morţi şi 230 de răniţi.

8 COMMENTS

  1. Radu Tudor , stiu ca esti ziarist militar si indragesti mult armata , fapt pt. care iti trimit un video din España cu imnul Legiunii de la o unitate din Malaga avand ca subiect o procesiune de ” Semana Santa ” , sau Saptaman Sfanta , pt. ca au pastele duminica si in toata tara sunt procesiuni , iar cele militare ale legiunii sunt impresionante : https://www.youtube.com/watch?v=cGCUCuOuSU4

    • Deci atentatul de la Paris si cel de acum din Belgia sunt opera belgienilor cu origini algeriene nascuti in Belgia. Deci Belgia a devenit o mare cloaca islamista sub ochii de Nato, ai Parlamentului European s-al structurilor de securitate belgiene. Ceeace denota faptul ca ori structurile de securitate belgiene, Nato si UE sunt de toata prastia conduse de niste imbecili cretini ce trebuie de urgenta sa-si dea demisia ori ca chiar aceste structuri au fost penetrate la varf de cerurile islamiste. De aceea rusii e de porc ca vor sa atace Europa in flancul estic conform propagandei furibunde Nato.

  2. Aveti dreptate, serviciile de securitate belgiene, UE si Nato din capitala Belgiei sunt de toata prastia si sunt conduse de niste imbecili iar eu fac propaganda sovietica tracand aceasta concluzie. Ceeace denota o logica beton la un analist politico-militar de frunte.

  3. Apunea aseară Meleşcanu că e un război între gherile cu gherile! Asta o crede el! Nimeni nu spune ce se întîmplă în fiecare ţară! În orice ţară(şi la noi prin nord-Bistriţa sau Ferentari) sunt asemenea oameni care se împun prin forţă în orice şi pentru orice, ei fiind folosiţi de mulţi capi în anumite scopuri de grup sau personale! Nu e război de gherilă cum spunea Meleşcanu, sunt grupuri bine plătite plasate în ţări unde sunt interese clare şi se folosesc de aceşti indivizi pentru a imprima teroarea şi moartea! Vedeţi că în America şi nu numai, sunt zone unde violenţa e la cote alarmante dar nu intră poliţia pentru că sunt omorîţi pe lor, aceşti indivizi nu ştiu de frica legii! Vezi peste prut în este unde sunt comenzi pentru omoruri.
    Dacă erau interesaţi de anihilarea acestor grupuri, în 12 ani de teroare era finalizat tot procesul, dar nu este interes pentru acţiuni , pare a compilcitate între marii capi(evitaţi ce porneşte de la noi)!

Leave a Reply