Peste 200 de persoane urmau să ajungă în România ca să protesteze contra președintei Maiei Sandu, în timp ce șefa statului se afla într-o vizită la București. Potrivit șefului Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, sumele pe care urmau să le primească aceștia ajungeau la 10 mii de euro de microbuz, scrie unimedia.md.

https://unimedia.info/ro/news/e23f1aaa6432b8c7/video-zeci-de-mii-de-euro-pentru-un-protest-la-bucuresti-contra-maiei-sandu-cernauteanu-peste-200-de-persoane-urmau-sa-ajunga-la-manifestatie.html

„Erau pregătite peste 200 de persoane să meargă la București organizați de la Chișinău, dar în conlucrare cu organele de drept de la București s-a reușit de a stârpi aceste acțiuni. A fost o parte dintre ei care au reușit să ajungă la București, dar în comun cu organele polițienești de la București s-a reușit documentarea acestora.

Sumele ce urmau a fi achitate pentru persoanele care ar fi participat la București ajungeau pe zi la sute de euro. La un microbuz de circa 20 de persoane suma alocată era de 10 mii de euro.

Unele persoane au ajuns acolo, sunt persoane care vorbesc limba rusă, nu știau unde și pentru ce se deplasează, dar aveau scopul de a acționa exact în maniera în care au acționat anterior și la Chișinău. Și Partidul AUR planifica aceste acțiuni la București”, a declarat Cernăuțeanu.

Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susțin un briefing de presă, despre „pregătirea acțiunilor de destabilizare a ordinii publice , cu organizarea protestelor și a altor acțiuni de discreditare a vectorului politic european, prin finanțări ilegale de către exponenții unei grupări criminale”.

Viorel Cernăuțeanu: Primele măsuri au fost realizate la 1 martie, în cadrul operațiunii inclusiv cu suportul altor instituții, dar și a unor reprezentanți ai grupării criminale, s-a reușit identificarea apartamentelor conspirative, unde se aflau sume de bani mult mai mari, unde banii se repartizau în plicuri ce urmau a fi repartizate în teritoriu. La reținerea în flagrant a persoanei au fost ridicate 600 mii de lei, dar s-au mai ridicat din apartament, la moment suma se ridică la peste 5 milioane jumătate de lei. Sunt foști angajați ai instituțiilor de forță, foști colonei în rezervă, foarte bine pregătiți.

Compensarea pentru unele acțiuni realizate în septembrie și octombrie în contextul campaniei electorale. Acest lucru s-a făcut abia acum, ca să nu poată fi demonstrată finanțarea campaniei ilegale.

https://unimedia.info/ro/news/f18c244759b04845/video-viorel-cernauteanu-si-veronica-dragalin-cu-briefing-de-presa-au-fost-retinuti-doi-colonei-in-rezerva-ex-angajati-ai-institutiilor-de-forta.html?utm_source=Site%20Widgets&utm_medium=Trend%20News%20Widget&utm_campaign=Trend%20News%20Widget

#Moldova
#Chisinau
#Rusia
#criminal
#Bucuresti

Leave a Reply