Home Articole Impotenta si prostia, brandul Romaniei in infrastructura

Impotenta si prostia, brandul Romaniei in infrastructura

1394
1

Primarul general Sorin Oprescu a dat un interviu la Hotnews. Edilul spune ca municipalitatea nu are nici o vina ca Ministerul Transporturilor nu face bucata din autostrada A3 dintre Centura Capitalei si Bucuresti. Ioan Rus, Ministrul Transporturilor, a declarat saptamana trecuta ca ministerul sta cu aceasta lucrare dupa Primaria Capitalei, deoarece inca nu s-au hotarat pe unde sa intre autostrada in Bucuresti.

Sunt mai bine de 3 ani de cand exercitiul prostiei si al impotentei se manifesta deplin pe acest subiect. Pe un contract de miroase a spaga prea mare, a fost facuta o asa zisa autostrada : Bucuresti-Ploiesti. Numai ca ea nu porneste din Bucuresti, ci de undeva din afara Capitalei. Si nu exista nici o legatura civilizata intre aceasta A3 si vreun bulevard important. Asadar, incepe din camp si se termina undeva pe langa Ploiesti.

Catastrofala institutie numita CNADNR, populata cu spagari de talie mondiala si impotenti profesional de acelasi nivel, de 3 ani a lasat nefinalizat acest proiect. Ca multe altele. Nu-i vorba, ca nici sosea de centura nu avem in marea capitala europeana Bucuresti. Sunt cel putin 10 ani de cand geniile CNADNR si MT se chinuie groaznic sa asfalteze si modernizeze cateva zeci de kilometri.

Ministerul Transporturilor este patronul neputintei si nepriceperii in infrastructura romaneasca, cea mai inapoiata din toata Europa. Dar cheltuie anual cateva miliarde de euro. Absolut nimeni nu stie in ce lucrari concrete se vad aceste sume uriase.

1 COMMENT

  1. Cu certitudine dl. ministru Rus este foarte bine intentionat. Dansul poate fi “meserias” , numai ca toti care populeaza acest frumos palat (Palatul CFR incadrat la monumente), probabil nu mai sunt ce-au fost.
    Consider ca la aceasta ora este cel mai important minister dupa cele strategice (MApN si MAI). Din pacate cu un asa falnic minister, de 25 de ani calea ferata rugineste, maritimul se scufunda, aviatia se prabuseste, iar drumurile sunt pline de cratere, gropi nu mai pot fi numite, ca sa nu mai vorbim de cvasi-inexistenta autostrazilor.

Leave a Reply