Home Articole In sfarsit ! Seful mafiei tiganesti din Timisoara – 7 ani inchisoare...

In sfarsit ! Seful mafiei tiganesti din Timisoara – 7 ani inchisoare !

13233
4
In sfarsit, dupa zeci de emisiuni la Antena 3, sute de articole scrise si efort disperat al mass media care a durat mai bine de 10 ani, justitia a reusit in final sa-l aresteze pe mafiotul Ionelas Carpaci, “fabrica de bani negri” pentru multi lideri ai orasului Timisoara, distrus prin complicitate in retrocedari extrem de dubioase. Multi indivizi din primarie, notari, avocati, judecatori, politisti ar trebui sa-i urmeze mafiotului Carpaci pentru distrugerea unuia din cele mai frumoase orase ale Romaniei !
——————————————-
Curtea Supremă a dat, astăzi, după mai bine de cinci ani de proces, sentinţa finală în unul dintre puţinele dosare instrumentate de procurorii timişoreni care au vizat mafia imobiliară din oraşul de pe malurile Begăi. Baştanul Ionelaş Cârpaci, acuzat că a pus mâna pe mai multe imobile din Timişoara folosindu-se de o dispoziţie de primar falsificată, a fost condamnat definitiv la 7 ani şi 2 luni de închisoare, transmite adevarul.ro.
Judecătorii Curţii Supreme i-au redus lui Cârpaci pedeapsa de 10 ani şi 4 luni de închisoare aplicată de Curtea de Apel Timişoara. Odată cu condamnarea de 7 ani şi 2 luni de închisoare, Ionelaş a fost obligat şi la plata unor daune materiale de 1,5 milioane euro, bani pe care Cârpaci trebuie să achite firmei Italrom, pe care a înşelat-o vânzându-i terenul luat cu acte false de la Primăria Timişoara. Judecătorii Curţii Supreme au menţinut în rest sentinţa aplicată de Curtea de Apel Timişoara, decizie care include şi confiscarea unei vile de pe strada Loga. Ionelaş Cârpaci, unul dintre liderii mafiei ţigăneşti imobiliare din Timişoara, a fost arestat, în 2010, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara după ce s-a stabilit că mai multe terenuri proprietate a municipiului Timişoara au fost luate ilegal folosindu-se o dispoziţie de primar falsificată, cu numărul 2456/04.11.2005.
Prin aceasta, terenurile au fost „retrocedate” unor cetăţeni români de etnie germană care nici măcar nu există în realitate. Documentul original de la Primăria Timişoara cu acest număr se referea, de fapt, la respingerea unei solicitări de retrocedare pe de strada Darwin din oraşul de pe malurile Begăi. Cu toate că toate cele trei parcele au fost trecute în proprietate privată în baza aceleiaşi decizii, în mod ciudat nimeni de la Cartea Funciară nu a sesizat aberaţia, iar trasferul a fost legalizat. Ulterior, în aceeaşi zi, 30 iunie 2006, toţi „proprietarii” îşi vând terenurile aceleiaşi persoane – Cârpaci Crăciun.
Acesta, în 1 septembrie 2006, vinde proprietăţile firmei Ital-Rom Construcţii, care ridica lângă ele un bloc de zece etaje. Prin rechizitoriu întocmit au fost trimişi în judecată, în octombrie 2010, Sander Ionel, fost Cârpaci, Francisc Kelemen, Manuel Comşa, Costel Măndoiu, inspector la Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara, Cristina Vasilescu, consilier juridic la primărie, Petru Turpan, asistent registrator la OCPI Timiş, Remus Crudu, registrator la OCPI Timiş, notarul Luminiţa Notingher şi alţi cetăţeni maghiari şi germani, membrii importanţi ai reţelei. Notarul Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste a fost scoasă de sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, primind o amendă administrativă de 1.000 lei.

PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că, în timpul anchetei, Mircea Criste i-a făcut o vizită procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Vasile Bâc.

 

4 COMMENTS

  1. Domnule Klaus Iohannis , înțeleg că această scrisoare ar trebui înmânată Ministrului Sănătății sau premierului Dacian Cioloș
    Săptămâna trecută mi-am accidentat piciorul.M-am dus la medicul de familie să mă trimită la o radiografie la stat unde oricum plătesc 25 lei pe radiografie.Dar surpriză , aparatul de radiografie la o clinică de la stat nu funcționează.Fiind dispus să plătesc ceva mai bine , am încercat la privat unde am fost în 3 locuri cum că aparatul lor e în reparații.Și în cele din urmă , cu toată asigurarea medicală , tot la Urgență am ajuns unde vin oameni pentru lucruri pe care le-ar putea rezolva la o policlinică fără lipsuri la stat.Dar policlinica de stat are o grămadă de lipsuri și de-aia vin așa mulți oameni asigurați medical și cu card de sănătate la Urgență
    Eu cred că situația a devenit mult prea prost făcută în sănătate și ține de siguranța națională ! Poate propuneți ceva dezbateri pe sănătate la CSAT ? Mulțumesc !

  2. Pai daca-i da doar 7 ani, ala dupa ce iese se apuca de munca, siguranta, ca la studiile lui abia asteapta sa o poata lua din nou de la capat. Acum pe fapta si incadrare cat are pedeapsa la Cod Penal, mai mult decat cu ce poti sa il dovedesti n-ai ce sa-i faci, e drept. Dar si la Microsoft, Cocos si-a luat 2 ani pe sute de milioane de euro prejudiciu, ca parca atat spuneam la un moment dat ca e prejudiciul procurorii aia flotanti de 27-30 de ani de la DNA, ca cu din aia lucreaza procuratura. Sa fie zelosi si sa le fie foame, scor autorizat. Pa, pa

  3. Daca nu a fost un comunist periculos ca sa fie pedepsit cu “punctul 8 de la Timisoara” de catre taranistul istoric Ciuhandu,acesta l-a pedepsit pe interlop cu niste imobiliare.

  4. La cat a furat, se merita sa faci închisoare!Împărțiți nr. de ani condamnare la suma însușită si vedeti ca e fain.

Leave a Reply