Ziarul Financiar scrie ca acţiunile băncii olandeze ING, un jucător de top 10 după mărimea activelor în România, scădeau ieri cu până la 5%, la 13,6 euro pe bursa de la Amsterdam după ce presa internaţională a relatat că banca este investigată de autorităţile olandeze sub suspiciunea de spălare de bani şi corupţie. Banca este pasibilă de plata unor amenzi “semnificative”, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters.

ING a dezvăluit în pagina 232 a raportului pentru 2016 publicat săptămâna trecută că este investigată de autorităţile olandeze pentru corupţie şi spălare de bani şi că se aşeaptă la penalităţi semnificative.

3 COMMENTS

 1. Offtopic.
  Nu numai ANM-ul și Portul Constanța trebuie să rămână în proprietatea statului român ci și cele 80% din Hidroelectrica. Argumente sunt o sumedenie. Am observat presiunile pe care polonezul de la conducerea Fondului Proprietatea (deținătorul a 20% din Hidroelectrica) le face guvernului pentru a demara listarea pe bursă a unui nou pachet de acțiuni, chiar dacă recunoaște că Hidroelectrica n-are în acest moment probleme cu fluxul de numerar și continuarea investițiilor.

  Aștept să apară și pagina de feisbuc: Privatizarea ucide! și de ce nu și ceva manifestații spontane pe acest subiect.

 2. Pentru spalare de bani proveniti din arme, droguri, etc. vezi HSBC.
  Goldman Sachs, Deutsche, Citi etc. dovedite ca au masluit preturile pe bursa ale aurului, comoditatilor, valutelor etc – au primit o bataie cu rigla la palma: amenda simbolica platita statului american, fara sa admita in proces nici un fel de misconduct. Negustori cinstiti. Stat slab.

 3. Cum adica, olandezii cei suavi si puri ca niste lalele, care nu ne vor pe noi in spatiul Schengen?!
  Vorba bancului: nici in lumanari sa nu mai ai incredere?

Leave a Reply