Președintele Klaus Iohannis a participat joi seara la cina oferită de președintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă, în onoarea șefilor de delegații prezenți la Summitul securității nucleare.

Iohannis a postat pe Facebook o fotografie alaturi de Barack Obama la Casa Alba.

La cina oferită de Obama, presedintele a stat între președinții Poloniei și Ucrainei.

Klaus Iohannis va participa vineri la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru și la discuția pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear — furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali și utilizarea parțială a acestuia. La finalul summitului, președintele Iohannis va susține o declarație de presă.

Iohannis va prezenta, potrivit unor surse din Administrația Prezidențială, un mesaj referitor la responsabilitate și la dorința României de a fi un promotor al celor mai bune practici în domeniul securității nucleare.

“Riscurile pentru România sunt la fel de mari în ceea ce privește securitatea nucleară ca pentru orice alt stat, dar riscurile sunt limitate. În condițiile actuale, trebuie să fim nu vigilenți, ci foarte vigilenți”, au precizat sursele citate, care au subliniat că există informații că grupări teroriste încearcă să achiziționeze materiale radioactive.

La acest summit se vor angaja cinci planuri de acțiune.

Iohannis se află începând de miercuri în Statele Unite ale Americii. El a vizitat joi Muzeul Memorial al Holocaustului, iar vineri se va întâlni și cu comunitatea de români din Washington.

Președintele Iohannis își va încheia sâmbătă vizita în SUA.

10 COMMENTS

 1. D-le, eu desi nu mai e Basescu continui sa cred ca Iohannis este “presedintele Romaniei”, si nu “Sefu’ statului”, asa cum se itereaza pe aici. Sef e cel mult la CSAT si la angajatii de la Cotroceni de la Presedintia Romaniei, eventual la consilieri. In rest, al cu SEF, ca nu prea intelegem, noi populatia care l-am tocmit “presedinte” si ii platim salariu din taxe si impozitele colectate? Cum adica “Sefu’ statului”?!

  • Corect,in Constitutie,pe “seful statului” nu l-am gasit nici la “erata”.Poate o fi vreun titlu feudal de prin zona Sibiului,ca pe acolo am auzit c-ar fi si regi,si imparati…

 2. Mereu turist indiferent de vreme Un ocupant de scaun şi funcţie doar pentru: turism, vacanţă din care privesc cu-ngrijorare, superficialitate, pas cu pas prin guvernul meu şi poze cu întîlniţi de oriunde pentru a-şi ridica moralul dar şi pentru a demonstra că poate face ce are chef şi poporul e ”prost” sau inconştient !
  Mira-m-aş de nebunia principalului scaun ocupat de un robot funcţionabil sau nu!

 3. am cateva nelamuriri dupa ce am citit si rascitit articolul postat de r.t. ce au discutat domne’ cei doi pana la urma ca doar din titlu urma sa aflam acest lucru. alt lucru interesant e faptul ca articolul incepe cu presedintele klaus iohannis si continua cu un sef de stat?! care sef de stat? al cui sef de stat? al nostru, al romanilor, sigur nu e pentru ca noi avem doar presedinte! ce tot o tin unii langa cu “seful statului” si “prima doamna” in romania? si apropo de “ravasitoare”. iar e plina mass media de tinuta “primei doamne”, bineninteles o tinuta care le face praf pe restul “primelor doamne” care participa alaturi de soti la summitul respectiv. totusi care “prime doamne” ca in afara de “ravasitoarea” noastra nu prea am mai vazut sau auzit ca ar fi in excursie prin america. ce cauta “ravasitoarea” in state? pe banii cui s-a deplasat alaturi de “seful statului”? cat ne vor mai costa excursiile familiei prezidentiale pe noi romanii? lucrul asta nu ii intereseaza pe astia din mass media sau sunt prea ocupati cu periatul “sefului statului” si al “primei doamne”? incep sa apara primele date din epoca “guvernului meu”: s-au pierdut de la instalare si pana acum vreo 280 000locuri de munca si incasarile din tva au scazut cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut!!!! dar nu l-am auzit pe “marele” analist chireac sa ne spuna si cum stam cu atragerea fondurilor europene, lucru pentru care nu scapa o emisiune sau interventie telefonica la vreun post tv in care sa nu critice guvernul ponta pentru alea “doar” 74% atrase!!!!!dar mai intereseaza pe careva dintre “analistii” si moderatorii care bantuie prin studiourile tv acest lucru? daca mai era in functie guvernul ponta il faceau praf asa e liniste si pace prin studiouri acolo unde doar cancanul de zi cu zi mai conteaza. cine sa mai critice “guvernul meu”? odele mcatre marele conducaor si tehnocratii lui umplu spatiul de emisie. doar gafele monumentale si prostia de care dau dovada mai ridica semne de intrebare in rest….sau cumar zice “seful statului”: ghinion!

 4. Un titlu mincinos! Nu a existat nicio intilnire Obama-iohanis si cu atit mai putin Iohannis-Obama!
  Adevarul este ca Obama s-a intilnit, la o cina, cu niste sefi de state sau delegatii. Evident ca i-a salutat pe fiecare in parte, spunindu-i doua vorbe de protocol. Asta-i intilnirea?
  Mai mult decit atit: enuntul “Ce au discutat”, menit sa ne lase fleasca, e la fel de mincinos. Dovada ca in textul postarii “uiti” sa ne spui ce au discutat. Evident, fiindca n-au discutat nimic.
  Lasa-l, domnule, nu-i mai sufla in pinze degeaba, ca oricum e nimeni!

  • daca nu-ti plac titlurile de aici le poti ignora. cat despre faptul ca doi oameni discuta si tu consideri asta o minciuna, ce sa mai zic? ai o viziune absolut particulara asupra vietii

   • Conform informatiilor aparute azi nu a reusit sa discute cu vreunul din participantii ” normali” de la acest summit.cu obama nici atat.toti comentatorii politici considera aceasta participare un alt fiasco al marelui tacut.

 5. Obama, a pierdut cu incetul in gandire si vorbire un timp pe care n-o sa-l mai poate recupera niciodata.
  Si nici noi…

 6. Pardon,Obama vorbea iar Marele Tacut asculta.Ca la vorbire, presedintele tinerilor frumosi si liberi,presedintele serviciilor si a “bruxelezilor” (al meu oricat as vrea nu e si pace) nu e campion.Imi imaginez ce a zis Marele Tacut………….

  Si a fost liniste.

Leave a Reply