Prima sedinta CSAT a presedintelui Klaus Iohannis a prilejuit celor doi conducatori ai institutiilor de securitate sa-si exprime punctele de vedere, pe Facebook si Twitter.
Presedintele Klaus Iohannis – Facebook : “După mai bine de o jumătate de secol de pace, în apropierea granițelor noastre sunt uciși oameni. Alții își părăsesc satele în căutarea unui refugiu. România se află la aproximativ 300 de km de Crimeea, locul unde a început anul trecut modificarea granițelor stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial. Avem tot interesul ca orice conflict din această parte a Europei să se rezolve pe cale pașnică. Cu ocazia reunirii Consiliului Suprem de Apărare a Țării am evaluat conflictul din Ucraina, efectele lui în regiune și am reconfirmat angajamentele asumate de România în cadrul parteneriatelor noastre strategice”.
Premierul Victor Ponta – Twitter : “Prima sedinta CSAT de anul acesta/ climat fff eficient, constructiv si civilizat/ Romania este cea mai stabila si sigura tara din regiune!”
Pare ca dupa sedintele de tip “Ciresica +_ scandal” cu Basescu, Ponta e absolut incantat de calmul si eficienta lui Iohannis.
Ce mai vorbesc şi ăştia! Este adevărat ceea ce spune dar noi nu trebuie să le facem pe plac niciuneia dintre părţi. Toţi vorbesc de securitate de orice fel de securitate dar niciunul nu înţelege democraţia implementată tot de ei prin: îmţelegeri cu străinătatea şi a defavoriza total poporul acestei ţări nu mai termină odată cu legea bigbrother fi-v-ar legea-n gît “comuniştilor” voi care menţineţi spiritul securităţii de 25 de ani de zile control total oriunde, oricînd orice şi oricine! Este comunism în spirit o formă de comunism chipurile democrată, sub papucul oricui şi controlaţi de oricine! Radu întreabă-i pe părinţii tăi sau un om care a trăit pe timpul lui ceaşcă şi vei constata că am dreptate spiritul comunismului nu e numai la noi în ţară este peste tot în lume şi culmea toţi spun că e democraţie! Ce fel de democraţie este? E o epocă a comunismului gen “cîinele-n lesă cu lanţul lung dar îl educ(să nu spun mint_manipulez_îi aplic securitatea dură chiar dacă nu e agresiv) şi-i spun că totul se numeşte democraţie. Mizerabil!
Si comunistii de pana in ’89 tot despre democratie vorbeau.
foarte frumos ca se reconfirma angajamemntele luate catre exterior si ar fi de dorit dsa le mentinem si pe cele din interior .Asteptam cu inters .
Vraja Jihannis nu mai poate sa doarma de frica ursului ca asa i-a trasat directorul FBI venit cu porunci. “La Washington, istorici și experți militari au anunțat că, de la nașterea SUA, din 1776, deci de 240 de ani, SUA au purtat războaie 220 de ani (?!) “s-au bătut absolut cu toată lumea, cu indienii nord-americani, cu englezii, francezii, spaniolii, mexicanii, băștinașii din insulele Pacificului (Fiji, Gilbert, Samoa, Filipine etc.), cu chinezii, pirații de toate națiile și de pe toate oceanele, s-au bătut între ei ca orbii și au murit cu sutele de mii (625.000 de morți în războiul civil 1861-65), s-au bătut cu aproape toate țările Americii Centrale și de Sud; cu germanii și italienii, au bombardat România, îndeosebi Bucureștii (7.693 morți și 7.809 mutilați); cu japonezii, coreenii, vietnamezii, cambodgienii și laoțienii, cu libanezii, irakienii, sirienii, afganii, iranienii, cu țări africane, cu rușii bolșevici în 1919-1921 etc.”
Depling orice victima a confruntarilor ucraineene,dar remarc ca razboiul este mai intens in media decit pe teren, odata ce toate meciurile de fotbal s-au jucat concomitent cu confruntarile,in zona de conflict, in jurul Maidanului, viata s-a desfasurat si se desfasoara normal.2-Nu s-a declarat razboi,deci sunt conflicte interne.Nu pot simpatiza cu ucraineenii care au prigonit continuu romanii locului dar si alte etnii,inchizindu-le scolile,bisericile,suspendind publicatiile etnicilor.De partea cui au luptat si mai lupta romanii ucraineeni,de partea separatistilor sau al armatei ucraineene ? Noi i-am parasit si condamnam pe romanii din Ucraina pentru pozitionarea lor in conflict si nu-i ajutam cu nimic nici macar cu declaratii !
OFF TOPIC:
Toti cei ce ajung in puscarii sau arest preventiv (de exemplu Monica Ritzi), brusc isi amintesc de familii, de boli, de viata pe care puteau sa o aiba si n-o mai au. Cer clementa autoritatilor invocand aceste motive. Nimeni nu ii intreaba, insa, de cate ori s-au gandit la viata lor de acasa, la familie sau la bolile pe care, din pacate, le au, atunci cand faptuiau ilegalitatile ? De ce trebuie sa se gandeasca altii la viata lor, cand defapt, trebuie ei insisi sa se gandeasca de 1000 de ori inainte sa faca ceva.
I l or fi trimis prin sms consilierii sau l a invatat aseara?
Vazuta-ti cu cine K. Johanis dete mina la intrare in sala de sedinta ? Ca om in virsta, spun ca nu am vazut asa umilinta de cind traesc. Sa treci pe linga doi generali si sa dai mina numai cu unul singur….. Aceasta se numeste SFIDARE . Rusine! Stateam cu mina intinsa pina d-l general intelegea ca trebue sa fie si el salutat .