“Din experienţă, ştiu când se dă drumul la zăgaz cât de greu se mai pot opri aceste cereri salariale. Avem o buclă mare de probleme căreia România trebuie să le facă faţă în viitor. (..) Avem deja, în ciuda indicatorilor buni, din punct de vedere macroeconomic, o accentuare a decorelării dintre evoluţia salariilor şi cea a productivităţii muncii, care se va accentua şi se va duce undeva, nu poţi s-o absorbi. Se va duce fie în preţuri, se duce deja în cele nealimentare, în deficitul de cont curent probabil, care este mic acum, dar să nu ne bucurăm prea tare, sau se va duce într-un nou ciclu de îndatorare, ca să încercăm să rezolvăm problemele”, a declarat azi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

17 COMMENTS

  1. Cînd e vorba de mărirea salariilor şi indemnizaţiilor leneşilor cerşetori, nu trebuie să-şi facă griji şi cînd e vorba de mărirea salariilor celor care încă muncesc productiv real, trebuie să ne îngrijorăm şi se pune problema productivităţii muncii!!! Ce concepţie, puturoşii chiulangii şi leneşii au liber la drepturi fără muncă şi cei care muncesc au restricţii! BRAVO VOUĂ!

    • Asta o spune in calitate de guvernator cu salariu de 10 000 euro si mosier?
      Cucuveaua de la BNR cu predictii… sa le intre bine in cap romanilor ca Romania se conduce de la BNR, in dispretul votului popular. Situatia cu Codul Fiscal e identica cu cea de la Referendumul din 2012. La Referendum reprezentantii “democratiei vestice” si-au batut joc de votul nostru popular, reinscaunandu-l pe Basescu cel demis de popor. Acum cu Codul Fiscal, isi bat joc de Parlamentul Romaniei cel votat de popor. I-au lasat sa voteze Codul in unanimitate apoi a venit Iohanis si Isarescu sa isi bata joc de votul lor, al nostru.Sa ne demonstreze ca indiferent ce votam noi “ei” slugile celor din afara, a ambasadelor hotararasc soarta noastra….

  2. Isi aduce minte cineva ca in 2010 la taierile de salarii, Isarescu sa fi fost la fel de vehement ?! Este obositor sa tot constati ca atunci cand zici Isarescu, zici de fapt FMI, sau viceversa, tot un drac.
    De ce nu au fost discutii, opinii argumentate pro si contra, pana la intrarea codului fiscal in plenul parlamentului!?

  3. sa nu dea naiba sa vina martienii, sa-l rapeasca pe Isarescu, ca ne ducem toti la vale. altul mai capabil nu se exista, clar!

  4. Atunci hai sa mai scadem salariile bancherilor…asa ar fi mai cinstit fata de alti bugetari a caror meserie este cel putin la fel de importanta ca a d-lui guvernator ( profesori, medici )…

  5. Oricum cine trebuie sa aiba salariul (venitul) mare il are.
    In privinta productivitatii are dreptate, numai ca sclavul, angajatul nu are nicio vina ca nu-i productivitate, adica nu e numai el de vina, ci managementul defectuos si birocratia excesiva.
    Ok face bNR-ul matu’ gros, important este ce se alege de acest excedent monetar. Celelalte guverne au cheltuit banii pe te miri ce iar, Guvernatorul a tacut malc.

  6. ISARESCU VREA NUMAI EL SA SE BUCURE DE MOSIA BNR DE CARE NU SE MAI DESPARTE ??????CIND S AU TAIAT SALARIILE EL CE A ZIS ??LA BNR SA NU SE TAIE !!!!!!!!!!!!!!!! DE CE ????????? ACUMA HODORONC TRONC E CU IOHANNIS SI TRADATORII PNL ??????????E CAM URIT CE FACE SA LASE POLITICA PT. ALTCINEVA SI SA TINA CU ROMANII NU CU STRAINII. CARE NE VOR SCLAVII LOR SI SA NU PROGRESAM SI NOI .

  7. Guvernatorul trebuie sa argumenteze pe site-ul Banci Nationale motivele pentru care se opune codului fiscal , alt fel spus cu o mormaiala aroganta si plina de aproximari culinare nu numai ca nu este credibil dar ne considera pe toti niste idioti….spune ca nu este economist si atunci care sint competentele in baza carora Isi da cu parerea….cine este cel care mine va fi chiemat sa puna veto pe deciziile guvernului.

  8. Guvernatorul trebuie sa argumenteze pe site-ul Bancii Nationale motivele pentru care nu este de acord cu codul fiscal…cu mormaiala aroganta si plina de exemple culinare nu este credibil si nici convingator…ne spune ca nu este economist si atunci care sint competentele pe care le are la dispozitie in a evalua codul ? Cine este cel care va avea drept de veto asupra deciziilor luate de guvern????

  9. In afara de aceste industrii, in rest nu ofera suficient personal calificat. Universitatile produc un numar mare de manageri, sa vedem pe cine vor conduce acesti manageri , a mai spus Isarescu.

Leave a Reply