Dacian Cioloş şi-a prezentat astăzi lista de miniştri, iar pe aceasta s-au strecurat şi câteva surprize, anunta antena3.ro.

“Am urmărit să aleg oameni cu competenţă, cu experienţă. M-am orientat spre oameni cu oameni şi viziune profesională, care au idei şi experienţă de management. Am urmărit să avem şi un echilibru, cred că este unul din rarele guverne care are o treime din membri propuşi femei. Avem şi oameni cu experienţă de zeci de ani, dar şi oameni tineri. Am urmărit să fie oameni profesionişti, oameni integri, oameni deschişi spre dialog” a spus premierul desemnat.

Ministerul Dialogului Social – Violeta Alexandru

Departamentul Pentru Relaţia cu Parlamentul – Ciprian Bucur

Ministerul Afacerilor Externe – Lazăr Comănescu.

Ministerul Afacerilor Interne – Petre Tobă

Ministerul Agriculturii Şi Dezvoltării Rurale – Achim Irimescu

Ministerul Apărării Naţionale – Mihnea Motoc

Ministerul Culturii – Vlad Alexandrescu

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice – Vasile Dâncu (vicepremier)

Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului – Costin Grigore Borc (vicepremier)

Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri – Victor Grigorescu

Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Științifice – Adrian Curaj

Ministerul Finanţelor Publice – Anca Paliu Dragu

Ministerul Fondurilor Europene – Aura Carmen Răducu

Ministerul Justiţiei – Cristina Guseth

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Cristiana Paşca Palmer

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice – Claudia Ana Moarcăş

Ministerul pentru Societatea Informaţională – Marius Raul Bostan

Ministerul Sănătăţii – Andrei Baciu

Ministerul Tineretului și Sportului – Elisabeta Lipă

Ministerul Transporturilor – Marian Costescu

Ministrul pentru relaţia cu românii de pretutindeni – Dan Stoenescu

Şef al cancelariei primului-ministru  – Dragoş Tudorache

50 COMMENTS

 1. Dan Stoenescu – omul care a furat voturi mana in mana cu Eugen Tomac in diaspora pentru Basescu in anul 2009.
  Halal schimbare

  • Niste facebuci imbecili si tampi ca brazii traiesc in Munchen dar protesteaza impotriva Antenei3. “Antena 3 sau cum prostesti poporul cu televizorul”, “Respect medicilor romani care rezista intr-un sistem bolnav”, “Banii nu te fac fericit, ci preafericit”, “Iliescu judecat pentru sangele varsat”, “Vrem spitale, nu catedrale” sunt alte mesaje ale celor care au mers in fata consulatului roman de la Munchen.”

 2. Eu cred ca dl. Ciolos daca a lucrat in diplomatie el are grad in SIE asa cum este si normal, si daca a lucrat in SIE si in diplomatie pentru statul roman, eu cred ca el este un patriot roman pentru ca toti oamenii din servicii trebuie sa intruneasca inalte criterii de patriotism si alte-alea. E drept, industria am taiat-o si am vandut-o la fier vechi, la fel si padurile etc., toate acestea sub atenta supraveghere a patriotilor neamului din serviciile de siguranta interne si externe (SRI si SIE), dar chiar daca poate ca dpdv. al economiei globale sunt mai incompetenti sau nu au tarie in profesie, nu poate spune nimeni ca angajatii din servicii nu sunt patrioti.

   • Eeee, las’ asa:))) Ramane, macar, aia cu SIE (daca n-o fi SRI, sau similare)…
    Vad lista plina cu bassisti (bine, Ciolos-“tata’ lor” e cam bassist)…
    Macar alea bune fiscale ale lu’ Ponta d-ar ramane… ca mi-e ca noii specialisti vin cu “nu e bani”, si ne lingem pe bot si la dividend, si la impozit micro, si la TVA…
    Oricum, cum o fi, o fi… n-am asteptari, ca sunt tabacit, nu m-am nascut ieri, sa-mi pun probleme gen “schimbarea regelui, bucuria nebunului”

   • E drept, agricultura la Bruxelles … (era o exprimare metaforica, expresia o folosisem la modul figurat in context). Era la kiji, la harneala, sau la capsa cum se mai spune prin Berceni.

   • In mod sigur Ciolos a fost racolat de Securitate in ultimii ani de liceu si numai asa se explica trimiterea lui la specializare in Franta ca sa ajunga mai apoi comisar european si acum PM in urma unei ovituri de stat data de servicii care s-au folosit de facebuci frumosi si tampi scosi in strada ca sa darame guvernul Ponta.

     • Nu, de Securitate a fost racolat pe cand se afla in ultimii ani de liceu, clasa a 11 asa cum au incercat sa ma racoleze si pe mine.

     • Dl. Radu Tudor,

      Nu va mai suparati d-le! Stie toata lumea ca intr-o tara in care institutii de forta asa cum sunt cele reprezentate de binomul supraparchetului general (DNA) si SRI ridica din scaune ministri si chiar prim-ministri, ne dam seama cu totii ca Ciolos asta era un mare tehnician f prolific pe meseria lui de baza (agricultura la Bruxelles), si ca el nu avea nevoie de niciun aviz de la servicii, care nici nu s-au mai obosit probabil sa ii verifice dosarul “de cadre”, pentru ca era recunoscut ca fiind inventatorul sperietorilor de ciori de pe camp cel mai probabil.

      In ce priveste SIE, stim toti ca nu exista nici ca institutie si nici ca entitate, adica angajatii de acolo sunt veniti din galaxie, ei nu au rude in tara noastra. Inca ceva si inchei, pana la urma cine zisese ceva de CIA si KGB? Aici nu se vorbise decat de SIE, stiut fiind cine lucreaza prin ambasade si cine e trimis pe afara in interes de stat, ca sa zic asa. Oricum, sunt intrutotul de acord cu dvs. si subscriu adica si eu cred ca CIA, KGB, SIE, SRI etc. ele nu exista, fiind doar o creatie a cinematografiei americane adica toti suntem victimele faptului ca ne-am uitat prea mult la filme straine, cel mai probabil. Paaaa

   • E drept, agricultura la Bruxelles, ma scuzati … Cumva la SIE se practica si acest fel de acoperire cand esti trimis sa lucrezi in afara? Cum era si strambu’ ala cand a fost trimis sa lucreze dat foc la vapoare in Anvers (incendiatoru’). Acoperirea in ce consta, in a te ascunde dupa stalpi sau in ganguri intunecate?

     • Pai pe peste tot dl. Tudor, pe peste tot, va dati seama! La fel cum incendiatoru’ de la Anvers a ajuns sa conduca Romania si politic, dar si financiaro-economic in vremea guvernarii masca a lui Boc, ca si ala era pus tot la kiki, asa cum ne-am prins toti prin tara asta.

      P.S. Om fi noi moldoeni tampiti cu capra dar cand eram pe tren, la pod daca se striga “Sarma!” lasam toti capu’ jos, ca ne curenta! Bine. Paaaa

  • Buna treaba asta cu patriotismul celor din servicii, care au privit ca la teatru cum Romania este destructurata, taiata, furata si romanii omorati prin infometare, sanatate, educatie si diluati prin tari straine.
   Dar nici o problema, or sa cumpere nemtii, ungurii, rusii si altii, tot pamantul, iar noi redevenim sclavi pe pamantul buncilor nostri.

   E bine ca la revolutia populara a feisbucistilor se striga “coruptia ucide”, dar ce sa vezi cei care trebuiau sa lupte impotriva coruptiei, tot cei ce au fost spectatori la distrugera Romaniei, nu au fost vizati de schimbari, eventual raspunderi penale.
   Pute de la o posta a manipulare politica a mafiei johano-basiste, pe carca unor tineri ce si-au pierdut viata.

   • Traiasca dictatura democratica a serviciilor ce conduc tara asta din 1947, cu guvernul Ciolos impanat de organe vom obtine victorii multe, ura, ura, ura!!!

 3. cu unele exceptii, este adevarat, notabile, daca acest guvern este dotat cu expertiza necesara si cu suficente resurse intelectuale, ma declar – cu o licenta luata “la zi” cu 10, cu un doctorat in cibernetica si statistica economica luat “pe bune”, cu studii si cursuri post-universitare atestate in Olanda, SUA si Canada si cu o cariera confirmata (multiplu) la cel mai inalt nivel, PROST. acest guvern de stransura este un “executiv” inchinat corporatismului guvernat de marea finanta trans-nationala si “atat”, un guvern nu numai periculos prin doctrina pe care o impartaseste, dar si prin lipsa grosiera de substanta pro interesul national real.

 4. E drept, agricultura la Bruxelles, ma scuzati … Cumva la SIE se practica si acest fel de acoperire cand esti trimis sa lucrezi in afara? Cum era si strambu’ ala cand a fost trimis sa lucreze dat foc la vapoare in Anvers (incendiatoru’). Acoperirea in ce consta, in a te ascunde dupa stalpi sau in ganguri intunecate?

 5. asta face misto? daca analizam guvernul om cu om ne doare capul. in sectoare cheie avem nominalizari dezastru.borc un obscur consilier al unui premier obscur radu vasile la economie, chiar daca vine de la firma care a pus mana pe industria cimentului romanesc.dancu? inca unul din celebrul grup basisto-pesedist de la cluj la dezvoltare? pariul necastigator al condamantului dragnea?omul sri-ului dupa ciuvica? motoc la aparare, sotul sotiei iulia? cu tot profesionalismul, cu toata experienta dobandita in posturi foarte importante, nu vad legatura cu armata. comanescu e probabil unul din putinii care au legatura cu postul pe care au fost propusi ca si elisabeta lipa sau irimescu la agricultura. propunerea unui militar la sefia internelor in persoana lui toba e o arma cu 2 taisuri. se putea sa lipseasca din acest guvern un om al lui soros? nu si il avem tocmai la justitie prin cristina guseth. deci luluta va avea un nou mandat la dna. restul….

 6. Sa il inlocuiesti pe Banicioiu cu Andrei Baciu care inca are proaspata ceneala pe diploma.Asta inseamna sa fii mafiot.Scuze pentru expresia de Facebook a tinerilor frumosi si liberi. Personal prefer un guvern politic unuia care poate purta aprioric Guvernul Constelatie.

 7. WAW! Ce bucurie pentru orice suflet! Oare a analizat cineva ”trecutul” glorios al acestor companii de unde provin aceşti numiţi? Numai eu am pus destule link-uri pentru ”neclarităţi” să nu spun ilegalităţi prin trafic de influienţă şi în plus, ”mă bucur” că abia acum apare ofensiva impunerilor din străinătate per marfă de calitate proastă=afaceri! Abia acum e perfectul control al guvernului şi ”mă bucur”! D’abia acum performanţele PSD-iste cu invitaţia ”bine aţi venit în PSD d.le premier”de dreapta” mîna cu care se face”lucru manual” cu vechime în tăieri şi furăciuni legale! Mîna dreaptă care te chinuie şi-ţi limitează zilele dîndu-te afară din casă! Să trăiţi biiineee! în guvernul meu pas cu pas dreptacilor, dar pe macovei, stolojan, videanu, anastase, boagiu, flutur, blaga, că sînt ”tineri” şi ei, unde i-aţi lăsat? ”sînt pe vine”? sau în v(i)ene”!
  Apropo de program de guvernare: să-l ia pe ”afaceristul-prea” Daniel pentru mîntuirea lor şi iertarea de păcate, e un program comun ideal: sărăcin, bolicin, muritin, sicritin, gropatin, lopatin, pămîntin, sapatin=”tratament platformă program ideal” 🙂
  Întrebare: numiţii ştiu numele oraşelor, municipiilor, judeţelor, comunelor şi satelor ţării dacă au trăit în străinătate? Rîsul curcilor! 🙂 posibi să se ajungă la nivelul Vanghelie! de ce nu?
  🙂 Mai bine l-ar chema pe mitropolitul ţării pentru o funcţie definitivă în stat şi să aprindă o lumînare pentru ”îngenuncherea României” şi pe viitor a poporului! 🙂 🙂

 8. CINE I-A VOTAT PE ACESTI MEMBRII AI UNEI “ADUNATURI” VISATA INTR-O NOAPTE CU INDIGESTIE DE IOHANNIS ? ESTE A DOUA PALMA DATA ALEGATORILOR , DUPA REFERENDUM !

 9. Radule,

  Vezi cu Andrei Baciu ala propus in locul lui Banicioiu la Sanatate, are 28 de ani, n-are nici rezidentiat, a terminat facultatea acum 4 ani. Eu cred ca a fost pus de altceva. Pe langa ca e recunoscut ca liberalii la resursa umana sunt praf, adica stau foarte prost, eu cred ca ala e pus cu un motiv, se urmareste ceva cu vrajeala de numire a acelui “tanar frumos si … spargere”. Luati-l si voi in problema, ca e mai mare rasul. Probabil e un f bun tehnocrat, daca tot a terminat facultatea in urma cu doar 4 ani si n-are nici rezidentiatul. A fost prin Franta vreo doi ani, vedeti si voi ca gasiti pe net despre fraier. Sunt curios daca serviciile i-au lecturat astuia dosarul, sau criteriul a fost ala ca daca n-are trecut, nu a muncit nicaieri, nu a facut nimic la viata lui, nu are de ce sa fie acuzat ca e proaspat nascut. O rupe pe meserie nepotu’. Cred ca odata cu aceasta numire de exceptie, Romania va creste in mod sigur in perioada urmatoare, cel putin pe sanatate, garantat. Paaa

 10. Propunere criteriu de numire prin concurs de dosare de cadre selectionate de serviciile patriei:

  Eu nu inteleg de ce nu sunt pusi ministri tineri proaspeti absolventi de liceu, pentru ca sunt curati ca lacrima, nu sunt corupti, n-au avut afaceri, nu au muncit nicaieri ca sa apuce sa fie spurcati de viata si de sistem, asa cum am ajuns noi toti astia foarte incompetent si foarte, foarte corupti. Adica, serviciile de ce nu sustin totusi criteriul asta de numire a ministrilor si a parlamentarilor si senatorilor, ca sa nu mai fie atata coruptie in toata clasa politica ce ne guverneaza?

 11. Când apele sunt tulburi , nu lăsa mintea sa-ti fie tulbure . Goana după pământ , este ca goana după aur . Poate dobândesti averea la care râvnesti , dar ești blestemat pe veci . Blestemat este si al miilea neam ce rodeste din sămânța ta .
  Lăsații să ia , să ia tot ce pot până nu vor mai putea duce . De lacomi ce sunt vor hrăni pământul nostru strabun cu trupurile si sângele lor .
  Voi , un singur rol aveți in lucrarea Domnului …să vă înmulțiti si sa stăpâniți pământul , să creșteți copiii Domnului pe acest pământ care este sfânt și lăsat de la Tatăl . Tatăl are grijă ca noi sa fim ocrotiți .

 12. Ce caută Guseth la Justiţie? La naiba(vorba lui Bendeac!) O şi văd pe Macovei extrasă de madam Pipidi (ce nume!) din ţopârlănia băsistă a partidului M10 (ştiam de M5, M6, or fi şi 7,8 şi 9, cine le mai ştie, vorba lui Geoană) şi prezentată ca giuvaer al reformei în justiţia română! ŞI mai ştii, poate Procuror General al României, sau mai degrabă şefă la DNA (sau se va numi M11?). Şi cu omul FMI la Finanţe? Iată-i deci pe feisbuciştii “tineri, frumoşi şi liberi” sclavii pe viaţă ai automatului de cafea şi dozei de Coca-Cola oferite moka de patronii multinaţionalelor la care vor “sclavagi” (dacă-mi permiteţi licenţa!) cu tot neamul lor în veacul vecilor! Amin! Şalom alehem, madam Guseth!

 13. Personal, nu cunosc niciunul din personajele de pe lista viitorului guvern; cat despre CV-urile d-lor, noi, cei de peste ocean, stim bine cum se construiesc aceste biografii personale, exista seminarii speciale pentru scrierea cv-ului, pentru studentii din clasele terminale, pentru amaratii inscrisi la somaj, pentru vedete in constructie, chiar si pentru femei de serviciu, daca agentia de plasare e cu “staif”. In short, n-am ce sa comentez : sunt niste ilustri necunoscuti pe care nici macar nu trebuie sa-i votez fiindca vad ca deja se vorbeste de ei ca de o prezenta stabila, pe toata perioada Johannis, alt necunoscut cu cariera fulgeratoare, garantata de faptul ca nu-l cunostea nimeni. Voi semna, desigur, toate petitiile in favoarea presei libere (Madam Guseth nu va actiona imediat, dar va actiona odata si-odata, dac-o mai enerveaza Badea) si punct.

 14. La Aurescu de ce a renuntat? Pt a negocia inclusiv cu UDMR (Aurescu nu era deloc pe placul udemeristilor)

 15. Cu asa guveeern… Treaba-i cushera!!! Cu Base, Udrea si Boc stiam cine si de ce ne fura… Dar cu astia de-s tehnocrati vom uita si cum ne cheama …

 16. Eu unul sunt fericit! Ce faina adunatura!!!!
  Abia astept rezultatele guvernarii.
  -50,-75 :))))
  Wunderbaum,sa-l citez pe Marele Tacut.

 17. Nu stiu cine este domnul de la Invatamant, dar ii doresc mult succes! Hai, cu avant si “curaj” la invatamant – este singurul minister care pe termen lung poate face diferenta….

 18. lista asta e varza. Varza de Bruxelles cu ceva ciolan a la Cluj. Fiecare din Puterile Garante si-a pus omul unde erau interesati

  lista de nume ciudatele aduce aminte de tinerii de viitor din guvernul altui vindut, MRU. Si aia competenti, de viitor, no-name… adica de sacrificiu, dovada ca dupa doua luni le-a venit ignatul.
  De data asta, odata cu prabusirea celor care le tin sforile, recte UE, si simultan cu dorinta americana de a avea control complet si astia se vor volatiliza. Nu vad nici un lider, nici o idee, nici un program. Ciolos asta pare executantul perfect, nascut aghiotant si mort asistent…

  le dau timp cam pina la vara, dupa locale. Daca situatia va fi, totusi, linistita, (sanse mici!) hai sa zic ca rezista pina se afla cine va cistiga alegerile in SUA, Germania, Franta. Dupa aia, vine alta colectie de toamna-iarna (nimeni altul decit Basescu & gasca, care au acuma misiunea sa fie eurosceptici, pseudonationalisti, etc)

 19. A vota un astfel de Guvern ar însemna o gravă iresponsabilitate din partea partidelor politice din Parlamentul Romaniei.

  Desigur, există mari interese ca acest Guvern să fie votat de Parlament cu o largă majoritate.
  Există interesul PNL de a-i da lui Klaus Iohannis in sfirsit un guvern al sau…Există interesul PSD de a-și păstra oamenii în structurile secunde ale Guvernării, cele care contează de altfel.
  Există interesul UNPR de a-l salva pe Gabriel Oprea de la înhățarea de către DNA.
  Si există multe alte interese..

  Insa impunerea acestui guvern tehnocrat (cind de fapt avem nevoie de un guvern democrat) în disprețul alegerilor libere și corecte care au fost în România rămîne un atac major la sistemul democratic…
  Fie și pentru aceasta Partidele parlamentare ar trebui să respingă Guvernul lui Dacian Cioloș, un guvern fabricat pe genunchi, dupa cum ne demonstreaza in aceasta seara si retragerea de pe lista Guvenului, a Ministrului Sanatatii…

  Dacă adăugăm acestei sfidări și cea a unui Guvern alcătuit fără nici un alt criteriu decît pilele puse de unii și de alții, de consilierii prezidențiali și membrii Camarilei lui Klaus Iohannis, respingerea Guvernului Dacian Cioloș e o chestiune de interes național…

 20. S-a intamplat ceva ingrijorator: de tare ce-am ras la vederea caraghioasei propuneri pt Sanatate, n-am vazut chestia, GRAVISSIMA, cu numirea GUSETH., doamna fara studii de drept pusa sa “managerieze” justitia. Brusc, mi-am adus aminte de metoda pe care o foloseam, la teatre, pe vremea lui Ceausescu,pentru a fenta cenzura: se baga intr-un spectacol problematic (criteriile pe baza carora se stabileau problemele erau indeobste politice, dar mai existau si altele, mai fanteziste, ca interdictia de a avea sinucideri sau comportment ” lasciv” pe scena) o scenutza de-a dreptul socanta pentru cenzor, de obicei cu ceva nuditate, sau reprezentari sexuale “grafice” (sarutul era strict interzis dupa 1986) dar care nu facea neaparat parte din economia piesei. Secretarul cu propaganda venea, vedea, taia scena si gata, metaforele politice treceau neobservate, ceea ce si constituia scopul exercitiului. Asa si cu madam Guseth: lumea facea spume si glume pe seama modelului de chiloti la sanatate si cat pe ce sa treaca neobservata numirea fara nici o noima aparenta a cucoanei respective la justitiie. Care se explica perfect daca te uiti unde trebuie in Circul CIOLOS: nu putea risca, bietul om, s-o puna direct pe Macovei in scaun, deci dupa ce Laura Stefan a fost pusa si retrasa, mai ramasese doar prietena de inima si plaja a Saint-Just-ei nationale sa ocupe locul. Sigur ca nu va conduce Guseth ministerul, ci Macovei insasi, trebuia sa ma prind de la prima aparitie a modelului cel frumusel unde nu-i era locul, ca adevaratul substrat politic era mai departe in scenariu. Ajutor! Mi-am pierdut reflexele comuniste si se pare ca voi avea nevoie de ele din nou, in orice caz pentru a savura spectacolele Circului Ciolos, care pare sa se instaleze pe mai multte stagiuni in peisajul bucurestean.

Leave a Reply