Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban susţine că prin protocolul încheiat miercuri Partidul Social Democrat minte Uniunea Naţională pentru Progresul României că o să îi dea locuri în Parlament, el adăugând că social-democraţilor le este teamă de alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi promit luna de pe cer UNPR şi ALDE pentru a nu susţine proiectul.
“S-a întâlnit sacul cu petecul. (…) Este povestea cu cocoşul roşu. PSD-iştii îi mint pe UNPR-işti că o să le dea locuri în Parlament şi UNPR-iştii se fac că îi cred pe PSD-işti în această minciună. Oricum or să aibă o surpriză să constate că 33 plus doi nu fac 35, ci s-ar putea să facă 29 şi oricum semnatarii acestui protocol arată cine sunt de fapt aceste formaţiuni politice – Dragnea condamnat în primă instanţă, Oprea cu urmărirea penală începută”, a declarat Orban, joi, pentru AGERPRES, cu privire la protocolul semnat de PSD şi UNPR.
“PSD are o singură frică şi anume să nu treacă legea iniţiată de PNL cu privire la alegerea primarilor în două tururi. Sunt în stare să le promită luna de pe cer şi UNPR şi ALDE ca să nu voteze proiectul nostru de lege. Se face frate cu dracul ca să treacă puntea”, a susţinut Orban.

11 COMMENTS

 1. Ce sa faca si acest chitarist al politicii, da cu parerea privitor la alegerile in 2 tururi.
  Cine vorbeste de sac si petec. Ar trebui sa se uite un propriul partid.

 2. interesante comentariile lui ludovic orban. deci ““S-a întâlnit sacul cu petecul…” astept cu incredere comentariile acestui individ cu grave racile morale la unirea partidului lui bratianu ( parca asa le e drag sa-l numeasca) cu partidul lui basescu. cred ca asta a fost de bine vorba lui teodor atanasiu. oare politicienii sunt doar tampiti sau cred ca se adreseaza unor tampiti care uita usor multe lucruri?

 3. in ultimele zile au aparut 2 stiri – articole interesante. unul scris de alina mungiu pippidi iar celalalt un interviu cu o actrita maria dinulescu. despre ce a scris pippidi referitor la cazul bodnariu si implicarea rusilor in demonstratiile de la noi dar si din germania au scris altii pe diverse site-uri aratand finantareadin partea norvegiei primita de ong-urle in care este implicata individa . interviul actritei maria dinulescu ne arata din nou confuzia care zace in capul tinerilor frumosi si liberi. nu analizez esecul suferit in cetatea filmului de o actrita care care “a câştigat premiul Palme D’Or la Festivalul de la Cannes”. doar o mica observatie: a da vine pe ..”tipul meu de accent est european nu este cel pe care îl caută piaţa americană de film” arata ori necunoastere ori prostie ori chiar contradictie cu ce afirma mai departe in interviu . cine cunoaste cum arata piata americana de filme, ce se intampla in studiourile americane etc constata lipsa de logica a tinerei actrite in incercarea de a-si masca esecul profesional. e tanara si o poate lua de la capat dar explicatia e cel putin stupida. ingrozitoare in schimb e afirmatia: “Mă bucur enorm că există DNA pentru că ni se oferă nouă oamenilor normali o mai mare încredere că lucrurile se pot schimba, se pot transforma spre binele nostru.” dupa 2 ani si jumatated dce absenta din tara poti afirma asa ceva? asta explica mult din prostia de care dau dovada tinerri frumosi si liberi si modul infect in care au fost indoctrinati de propaganda mass media din slujba binomului. atata prostie mai rar.cine citeste interviul dat pe dc news : http://www.dcnews.ro/maria-dinulescu-ma-bucur-enorm-ca-exista-dna-interviu-exclusiv_496376.html#sthash.nHbTs7yC.dpuf sa citesca si comentariile ca sa vada si parerea generala despre o astfel de fatuca rupta de realitate dar mandra de prostiile debitate.

 4. Da domnule Orban,dar in comparatie cu ei,voi Penelisti cu pena(de)listi s-au intanit HOTII CU SEFII HOTILOR SI V-ATI CUAGULAT IN PARTIDUL PENALISTILOR NE CERCETATI INCA DE BINOM!

 5. Să te aliezi cu UNPR înseamnă să faci o mare gafă. Însă ce mai contează încă una din multitudinea celor făcute de Liviu Dragnea?
  În altă ordine de idei, Ludovic Orban plânge pe unde apucă pentru că nu îi va trece o lege care ar schimba regulile jocului cu foarte puțin timp înainte de alegeri. Mi-ar fi plăcut să îl aud pe domnul Orban Ludovic sau pe doamna Gorghiu spunând ăsta cu un an înainte. Ah, au depus un proiect de lege… Presupun că sunt zeci de astfel de proiecte care sunt scoase din sertar exact când se consideră că ar da bine la public. Un singur liberal a spus (nu îi mai rețin numele) că ei sunt acum atât de vocali și vor să schimbe regulile acum pentru că “așa a cerut strada”. Însă strada a cerut multe altele. Strada a cerut ca dosarele de corupție (care zac în sertarele procurorilor) să fie soluționate. Strada a cerut să fie interzise defrișările și exportul de lemn să fie atent supravegheat (dacă nu e oprit). Strada a cerut multe.
  Ce sa vezi? Legea asta este singura care i-ar interesa.
  Si, că să închei în nota individului de la Cotroceni: GHINION

 6. Daca P.S.D. – U.N.P.R inseamna ca s-a intalnit sacul cu petecul atunci P.N.L. – P.D.L.ar insemna ca s-au unit tradatorii cu mafiotii…..

 7. In condițiile in care toată clasa politica a fost decredibilizată, oficial si cu buna știința, pentru a face posibila parașutarea guvernului “tehnocrat”, retorica politicienilor locali nu mai are nici un impact, fie ea de bun simt (ALDE), pompieristica, genul preferat al lui Orban sau de reclama comercială tip Alina Gorghiu. (Ca sa nu mai vorbim de discursul băsescian de tip mahala rău-famata care, dupa mine, nu mai apelează decât la cercul restrâns al fostului lider al maselor). Ce e interesant in retorica Pre-electorală actuala e faptul ca discursul politic se construiește in doua etape, la PNL cel puțin : in prima, cineva lanseaza intenționat o idee absurda, sau o calomnie supradimensionată (in limbaj colocvial o porcărie) după care altcineva iese si “explica”/atenuează mesajul fie intr-o limba de lemn oarecare (a oamenilor de afaceri, de exemplu), fie in alte expresii mai colorate/foarte personalizate. E absolut delicios ca spectacol sa-l vezi pe Mironescu lătrând intr-un talk-show pana i se pune lesa de către moderator, si-apoi pe madam Harau sau pe Bichinet de la Vaslui “corectând” spusele primului comunicator. La un nivel superior avem pe Athanasiu corectat de Voicu sau Busoi, si in final, de Gheorghe Tinel, si cap de lista Madam Gorghiu din Off corectata de Orbán din platou- se poate face școala pe aceste exemple practice! La PSD e mai puțină distracție fiindcă acolo se face uz, si parada de “seriozitate” si de când Mădălin Voicu s-a depărtat, oarecum, de ring am rămas cu scârțâiala enervanta, de usa neunsa, a dnei Birchall opusa lătratului asurzitor al lui Codrin Ștefănescu, cu accentele de seriozitate autentica ale lui Șerban Nicolaie si cele de comunicator școlit ale dnei Firea presărate, pe ici pe colo, ca bornele de-a lungul unui drum luat de viitura.
  Revenind la Orbán: omul are talent de orator, e evident, si nu e nici prost precum Nelu Mexicanul, nici isteric precum MRU(vezi scena cu NU NU de la referendum) dar s-a lasat sa cada in ridicol cu ocazia campaniei lui Johannis, atât de adânc încât nu mai poate ieși de-acolo nici când are ceva normal, sau logic, de comunicat. Ma-ntreb ce l-o fi apucat atunci cu aria “Cine e generalul,etc”, o fi ascultat prea multe înregistrări interbelice, nu neaparat discursuri politice, poate cele academice de tip George Călinescu sau Nae Ionescu? Orice orator serios se antrenează după modele clasice, dar puțin discernământ in alegerea modelelor n-ar fi stricat in cazul dlui Orbán, cel puțin așa mi se pare. Fiindcă repet:conținutul mesajului nu contează, toată lumea știe ca PNL a scăpat ocazia sa se alieze cu UNPR, așa batut de soarta cum e acesta in urma scandalului Oprea, deci nu se întreaba nimeni de ce dl Orbán arunca cu “cocosul roșu” după PSD. Ce contează, însă, e ca Orbán, orator de talent si cu inteligenta probata prin discursul personalizat oferit in dezbaterile curente, ce contează , deci, e ca dl Orbán a adoptat in filipica sa recenta retorica pervers-imbecila a celorlalti comunicatori, roboti ai partidului d-sale, făcând o apa si-un pământ din dosarele care lovesc in liderii PSD si UNPR. Si Dragnea, cât o fi el de condamnat in justiție , e totuși condamnat pentru un delict politic care, la o adică, i-ar putea incrimina pe toți cei care au lucrat la referendum-ul din 2012, inclusiv pe vorbitor. Si nu cred ca Orbán are nici nerușinarea stupefianta, nici pilele cucoanei Gorghiu care sa-l ajute sa scape de condamnări atunci când marele PNL, sau “generalul” de trei parale pe care l-a creat el însuși, il vor găsi inutil.

 8. Nea Ludovici ar trebui, daca tot vorbeste de dosarele altora, sa vorbeasca si de imensele praduieli facute de el prin contracte umflate si cu dedicatie aproape exclusiv numai pentru pretenarul sau de suflet, penalul Iordache,atunci cand el statea cu bassul pe scaunul de mare ministru la transporturi.

 9. Vorbe goale spuse de un politician ratat,,,,VINEEEE GENERALUL,,,,,,mare strufocare pnl petecul la PDL ,urmasul de rusine al Bratenilor ,el si mormanul de fiare cu parul vopsit ,la brat cu trepadusa Alina sprijina pnl -ul in autodistrugerea lui interna ca in exterior ,,,,, praf si pulbere .

Leave a Reply