maior-1364360156  ponta-maior-300x222

Numit in functia de director al SRI in Octombrie 2006 printr-un aranjament parlamentar PSD-PD (Geoana-Basescu), directorul SRI George Cristian Maior a intrat in anul 8 al mandatului sau de sef al principalului serviciu secret al tarii. La aniversarea SRI de azi, Maior a declarat : “As vrea sa fiu eliminat din aceste scenarii privind diverse candidaturi”.

Numele lui George Cristian Maior a fost vehiculat si chiar testat sociologic pentru functia de prim ministru din partea PSD, in cazul unei candidaturi (in tandem) cu Victor Ponta la prezidentiale. Afirmatia directorului SRI reconfirma si optiunea actualului premier de a ramine in functie pina in 2016. Ipoteza revenirii lui Maior in politica e sustinuta de membri PSD precum Vasile Dancu, Ioan Rus, Sebastian Ghita si alti apropiati ai lui Victor Ponta.

George Cristian Maior este diplomat de cariera, are gradul diplomatic de ambasador, a fost secretar de stat in MApN in guvernul Nastase (2001-2004), apoi senator PSD. Din 2006 este director SRI numit de Traian Basescu in urma votului majoritatii ad-hoc PSD-PD creata pentru optiunile Maior SRI si Saftoiu SIE.

Astazi, George Cristian Maior reprezinta cel mai important element de la virful puterii pentru comunicare pe canale neoficiale intre Victor Ponta si Traian Basescu, lideri care-l sustin fiecare in parte pe Maior, dar care se afla intr-un conflict ce poate degenera serios pina la iesirea din scena a lui Basescu, pe 21 Decembrie a.c.

Cuplul Ponta-Maior ar putea reprezenta axul central de putere la care se vor raporta institutiile de forta odata cu plecarea lui Basescu de la Cotroceni. Asta in cazul in care n-au facut-o deja.

 

 

 

24 COMMENTS

 1. Părerea mea este că atunci când a zis,EL sau EA în lăgătură cu alegerea președintelui țării, a dovedit mare tupeu și că în mod indirect a jignit poporul român.Deasemeni cu această ocazie și cu aceste cuvinte și-a demonstrat fidelitatea față de Băsescu

 2. Mircea Diaconu are semnăturile necesare.Și așa se face că un alt mare artist român,dezamăgit de țara lui,pleacă 🙁 De astăzi Mircea Diaconu părăsește scena teatrului pentru a se înrola la circ.Căci asta e politica.Un mare circ!
  Mă rog să-i reușească,mă rog să fie fericit!Însă nu-l va iubi nimeni în Europa mai mult decât îl iubim noi,în ROMÂNIA.

 3. Maior este seful lui Ponta.
  Maior nu va candida, va prelua PSD-ul dupa ce il va decima si il va supune.
  Maior este SEFUL astazi in Romania.
  Maior, noul sef al PSD-ului, va fi numit prim-ministru de catre Ponta.
  Asa isi va legaliza puterea.
  Vom avea o depolitizare a tuturor structurilor prin preluarea lor de catre servicii.
  O fi bine, o fi rau?!
  p.s. Ponta nu mai conteaza! Este tinut in viata artificial pana la alegeri (cel mai probabil va fi noul presedinte marioneta, este adevarat ca o marioneta ceva mai buna decat Geoana)
  p.s. 2 de urmarit daca baronii psd-ului cupleaza (in sensul ca se vor supune ordinelor si vor trage pentru “noul” partid) sau vor juca la off-side!

 4. Inca ceva, il mai vedeti pe Voiculescu in acest peisaj?!
  Puteti sa nu publicati mesajul. Este mai degraba o atentionare amicala pentru dumneavoastra, fiindca vad ca sunteti totusi lucid si e bine sa lasati loc de buna ziua si dupa …!

 5. Citez:,,Maior, anul 8 la SRI. Nu candideaza”. Problema a fost a celor cu sondajele, pentru a putea manipula poporul, să nu se mai poată concentra pe problemele sociale care sunt enorm de multe. Din start, de cînd au aruncat sociologii numele lui pe piaţă, am spus că îi foloseşte numele pentru manipulare. Şi, apropo de SRI,cred că sunt multe de reproşat acestui serviciu, inclusiv despre sănătatea poporului din toate punctele de vedere, chiar şi pentru mizeriile din ţară, nu mai spun despre problema rusiei,,că tot se dau atotştiutori, atotfăcători(cum se mai scrie actualmente), asta e părerea mea.

 6. De l-ar da cat mai repede afara de la Cotroceni deoarece sta pe locul fostului presedinte basescu. Dupa aceea vom mai vedea ce va fi.

 7. Interesant ca dnul Maior a afirmat ca presedinte va fi :un el… sau o ea…..!!!
  Vorba lui MIRCEA BADEA .Sa candideze ..o ea(UDREA) ,ca sa ne distram si noi un pic.Daca Mircica o voteaza(asa a spus) o votez si eu.
  Eu cred ca mesajul lui MAIOR a vrut sa arate ca el este echidistant(asa ca antenele intre Ponta si…. ANTONESCU) intre Basescu si PONTA(poate ca de aceia s-a facut pactul de coabitare …adica acum dna UDREA sa faca o pauza ca este randul lui Ponta si peste 5 ani va veni si randul doamnei).
  Incurcate mai sunt drumurile politicii dambovitene(astazi amic,maine dusman,apoi amic si …tot asa).

 8. Va urmaresc titlurile de circa 3 -4 saptamini, 71 % sunt despre antonescu sau pnl , 9 % despre ponta si psd ,20 % nu sunt interesante . Va recomand citeva intrebari sa le puneti pe blogul dvs. :De ce Antonescu a refuzat sprijinul Psd pt. alegerile prezidentiale ? CIne a gresit m-ai mullt in relatia cu T.b. ? Cine credeti ca este m-ai influetat C.A s-au V.P ? Cine va cistiga stanga s-au dreapta ? Cu multumiri !

 9. Suma puterii intr-un stat este intotdeauna constanta. Daca se mareste intr-o parte scade din alte parti (asta in cazurile fericite in care puterea este impartita). Realitatea romaneasca de astazi de arata un SRI mai puternic ca niciodata, de departe cea mai puternica institutie a statului (motiv de mare mandrie si bucurie!) si in rest mai nimic. Nu mai vedem decat efectele radierii puterii celui mai puternic asupra celorlalti. Si uite asa incepem sa ne simtim din ce in ce mai bine si mai in siguranta in noua Romanie libera si democratica. (gandurile unui civil din 1984!)

 10. Credeti ca Maior a condus SRI ? Base discuta numai cu Coldea ! Maior a fost pus in fereastra ! Sa fie un civil la SRI !

Leave a Reply