Premierul Nicolae Ciucă a spus, duminică, faptul că Românei condamnă “invazia pe scară largă a Ucrainei” de către Rusia, el subliniind decizia aliaţilor din NATO de asigura măsuri defensive.

“Agresiunea militară rusă din Ucraina reprezintă cea mai gravă ameninţare la adresa securităţii euro-atlantice din ultimele decenii, condamnăm în cei mai fermi termeni posibili invazia pe scară largă a Ucrainei.

Deplângem pierderea tragică de viei omeneşti, suferinţa umană enormă şi distrugerea cauzate de acţiunile Rusiei.

Aliaţii vor continua să ia toate măsurile şi deciziile necesare pentru a asigura securitatea şi apărarea tuturor statelor membre.

Măsurile noastre vor rămâne defensive, proporţionale şi neescalatorii. Atât NATO, cât şi Uniunea Europeană au demonstrat solidaritate cu poporul ucrainean şi cu guvernul său.

Suntem uniţi în sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, duminică, la Baza militară aeriană de la Mihail Kogălniceanu, una din cele mai importante baze NATO de pe teritoriul Romaniei in acest moment dificil.

 

Leave a Reply