Premierul Mihai Tudose pe Facebook :
Apreciem faptul că oamenii de bună-credință și liderii de sindicat nu s-au lăsat păcăliți de „fostul” lor coleg, Bogdan Hossu. Acesta, mai nou, s-a transformat în liderul de sindicat al bancherilor și al unor oameni de afaceri, care vor să scoată bani din țară, fără să plătească impozite statului român, adică nouă, românilor, pentru sănătate, educație, infrastructură.
Comisia Europeană, FMI, BERD, Banca Mondială au revizuit în creștere evoluția economiei românești pentru acest an. Comisia Națională de Prognoză arată că vom avea o creștere economică record de 6,1% și tindem să credem că vom îndeplini prognoza dată de Comisie.
Cel mai important lucru este ca această creștere economică să se vadă în buzunarele românilor și suntem pe drumul cel bun. Potrivit INS, puterea de cumpărare a câștigului salarial mediu net a crescut cu 14% în august 2017 față de august 2016, iar pensia medie de asigurări sociale a înregistrat o creștere cu 15% față de august 2016.
Măsurile fiscale adoptate ieri sunt sustenabile și vor produce efecte pozitive pentru România, inclusiv pensii mai mari. Vă asigur că vom avea suficienți bani pentru a ne îndeplini atât programul social de creștere a veniturilor cetățenilor, cât și investițiile în infrastructura rutieră, sănătate și educație.
Nu ne lăsăm impresionați de cei care vor doar să scoată banii din România.
Fac profit pe contribuția românilor, au venit în România pentru mediul de afaceri favorabil, atunci să ne respecte pentru că și noi îi respectăm!
Fac profit aici, atunci să plătească aici!
Off Topic :
A fost azi o stire, nu stiu cine era din partea Guvernului, a spus clar si direct : scumpirea gazelor- gazul la cel mai scump pret achizitionat, o manevra DOAR ca sa-si maximizeze profiturile.
Dragnea a declarat : scumpirea gazelor: ‘Au zis să mai dea un tun”
Asadar un alt mod de a ne fura si mai mult EXCROCII SI HOTII de la gaze!.
La judecata cu toti hotii astia, pusi sub acuzare. LA PUSCARIEEEEEEE!
Pentru ca asta e un atac direct asupra conditiei de viata si sanatate a intregii populatii.
Pentru ca este FURT pe fata din buzunarul nostru!
Pentru ca niste MAFIOTI ordinari au ajuns sa “ne vanda” gazul dupa bunul lor plac ca sa-si umfle ei buzunarele proprii.
Avocatul poporului sa se autosesizeze. Poporul roman este IAR victima acestor mega-excroci! Nu un om, nu 100, milioane de romani victima excrocilor de la gaze.
Nu este nicio escrocherie. Este efectul liberalizărilor. Liberalizări parafate în tratatul de aderare la UE. Emblematic este un articol dintr-un contract de concesiune dintre o asociație de dezvoltare intracomunitară (ADI) și un operator privat:
Art. 36-2.-2) (pag.29) Structura tarifelor și nivelele de tarifare trebuie să descurajeze risipa și consumul în exces și trebuie să fie stabilite ținând cont de gradul de suportabilitate al consumatorilor.
Adică tarifele percepute populației pot fi majorate cât de mult posibil atât timp cât populația nu mârâie.
Da stiu foarte bine despre liberalizare. Dar e excrocherie in continuare- atunci cand cumperi gaze la cel mai mare pret, iar in fapt puteai sa il iei la un pret mai mic, este o excrocherie!, doar un exemplu. Dar si alte “mici” inginerii ale baietilor destepti din energie, incat pretul gazelor livrat catre populatie a sarit in tavan practic an de an!.
Ref. la paragraful asta- contine tampenii evidente. “Tarifele si nivelele de tarifare trebuie sa descurajeze risipa si consumul in exces”. Consumatorul risispeste gazul?. Poate de nervi da cu agentul termic de pereti hahahha si nu stiu eu!.
Consuma in exces…. hai zau!. Vara la 40 de grade incalzeste locuinta sau cum?. Da, romanului ii place sauna….. in suc propriu haha! sau poate iarna, la -20 grade ar fi ideal sa stea in frig, asa in stare naturala de congelare/hibernare, astfel evitand consumul in exces.Aplauze desteptilor astora!.Bravo inteligentilor, autori ai contractului de concesiune.
“Tarifele trebuie stabilite tinand cont de gradul de suportabilitate al consumatorilor”. Acest grad nu a fost masurat /calculat de nimeni la modul real, tehnic si la virgula. Deci……un fel de bla, bla…..insa da bine pe hartie, intr-un contract.
Rezumand:gradul de suportabilitate trebuie sa fie in relatie/ raport de veniturile omului.
Desigur la tratatul de aderare UE a fost omis un element esential! : la salarii si pensii de 2 lei in Romania, iar in UE la salarii si pensii de 1500/2000 Euro, comparam/aliniem /LIBERALIZAM MERE CU PERE!.
Asadar, pretul gazelor ca peste tot in UE?, f. bine! doar daca salariile si pensiile in Romania sunt tot ca in UE. Simplu!. Restul sunt vorbe goale, aburirea oamenilor sa accepte ceea ce de fapt NU este de acceptat!
Doar se stie ca aici e buba! Atata timp cat in Romania ai salarii de “baubini”, mai usor cu (pianul), liberalizarea pe …..scari, liberalizare, care tradus inseamna de fapt alinierea pretului gazului in Romania, la pretul gazelor din UE. Nu poti alinia NIMIC ce nu este comparabil la fel.Ghinion! nu suntem comparabil la fel cu UE la salarii/pensii.
Orice se face si incearca pe linia asta este o fortare, deci un ABUZ!
multumesc de informatie, e de calitate!
adica in traducere: “pretul trebuie sa fie atita de mare cit sa poata scalvii plati dar sa nu moara”
Daca asta e valabil si la curent, benzina, mincare, etc – si din cite se vede, cam este – as prefera sa iesim din UE. Inseamna ca orice pret se va mari pina la maximul suportabil… ca sa nu facem risipa! Si 10000 de euro daca ai salariu au ei grija sa-ti ia 9900… preturi, tarife, taxe, impozite, accize, contributii…
Pina in 1954, exista doar impozit pe cifra de afaceri; simplu, liberal si echitabil. Da au venit cretinii de francezi socialisti si au inventat TVAul pentru care, pentru a-l putea introduce, au schimbat foaia si au inventat impozitul pe profit si toate smecheriile ulterioare cu deductibilitati si externalizari…
Cică americanii ar avea o vorbă: de ce să vând ieftin dacă pot să vând scump! Esență de capitalism.
A crescut economia cu 9 miliarde euro si noi ne-am imprumutat de 14 si nici macar nu s-a terminat anul. Pe vremea lui Ponta ne imprumutam mai putin si cu 0,5% dobanda, la ultima emisie a guvernului Tudose ne-am imprumutat cu 3,4%.
A crescut inflatia, a crescut pretul carburantului, cresc toate preturile in consecinta, a crescut ROBOR, a crescut cursul euro, a crescut deficitul, a crescut datoria publica, au scazut investiitle atat publice cat si straine etc.
Olguta a spus aseara prostia ca deficitul pe fondul de pensii se va reduce la jumate la anul si va disparea in doi ani !!! Eu cred ca va fi exact invers, odata ce vor iesi la pensie “decreteii” fondul va intra in colaps.
Sa traim si sa vedem si anul viitor, abia astept sa vad colectarea pe 2018 !
Pana dupa 2035 cand ies “decreteii” multe se mai schimba.Acum ies la pensie cei din perioada celor mai putini copii ,a celor din anii ’50-’60,si atacurile acestea care tot se arunca la adresa “efortului” pensiilor si ale existentei suparatoare a pensionarilor, care au contribuit la vremea lor si cu munca si cu bani, sunt niste cretinitati,dar si muuulta manipulare, in spatele careia se ascunde o gramada de mizerii.
decreteii au fost intre 1966 – 1970, hai, maxim 1973