La ceremoniile prilejuite de aniversarea a 75 de ani de la crearea NATO, Ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița-Teodora Odobescu a susținut un discurs în fața tuturor aliaților, la Cartierul General din Bruxelles.

Dle Secretar General, dragi prieteni, sărbătorim astăzi cea mai de succes alianță politico-militară din lume.

NATO a trecut testul timpului și a demonstrat viziune strategică, determinare, rezistență și capacitate de adaptare. NATO a devenit mai puternică atât ca dimensiune, cât și ca influență.

Politica Ușilor Deschise este cel mai de succes instrument al Alianței noastre. Pentru România, aderarea la NATO a reprezentat împlinirea unei aspirații istorice și a unui imperativ de securitate.

Alianța este acum un pilon esențial al politicii noastre externe și al politicii de securitate. De-a lungul anilor, România a beneficiat de umbrela de securitate oferită de Alianță.

La rândul nostru, am demonstrat angajament și determinare ca un Aliat responsabil și activ, un adevărat furnizor de securitate care contribuie la eforturile de securitate colectivă.

Războiul brutal de agresiune purtat de Rusia asupra vecinului nostru, Ucraina, a schimbat mediul nostru de securitate pentru mulți ani de acum înainte.

Trebuie să facem tot posibilul pentru a sprijini Ucraina până la victoria finală.

Împreună suntem mai puternici.

Împreună suntem mai buni.

Împreună, ne construim viitorul.

La mulți ani, NATO!

La mulți ani, România în NATO!

 

#Romania
#Odobescu
#NATO

Leave a Reply