Armata Romana se implica masiv in efortul national si aliat de ajutorare a natiunilor in lupta impotriva #coronavirus. #NATO are mai multe operatiuni in derulare, iar #Romania e unul dintre beneficiarii unui program strategic

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie.
Biroul de presă al MApN va pune la dispoziția jurnaliștilor imagini de la momentul sosirii aeronavei NATO și transferului echipamentelor în mijloacele de transport rutiere.

* * *

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Capabilității de Transport Aerian Strategic, alături alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria două membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.

3 COMMENTS

  1. Sa le multumim pentru intelegere si sa le cerem scuze pentru tampitii de ministrii de finante si sanatate mediu…..din toate guvernele in frunte cu sefii lor catre au minimalizat catastrofele si au taiat bani.inchis spitale laboratoare…. inst de cercetari … care au idemnat lumea sa plece afara… care au dus Romania in stadiul de dus la groapa pe cetatenii ei. O tara renumita pentru croitorese si industrie medicala chimie si usoara a ajuns sa se milogeasca pe bani imprumutati cu dobanda minus pentru salopete de lucru si batiste pentru gura. Mai au si tupeul sa apara la tv sa ne jigneasca cu sfaturile lor de spalat pe maini. nu iesiti din casa ….. ca nu aveti imunitate de speciali.MAN trebuie sa preia comanda nu sa fie la ordinele militare ale unor oameni care nu sunt militari. Ei stiu ca mai mult de jumatate din Romania are apa de la fantana satului si apa o au in 2 galeti din plastic primite la ultimile alegeri una rosie de la psd si una galbena sau portocalie de la pnlpd ?

  2. Un lucru bun e ca macar stim ca suntem protejati intr-un fel, poate din haosul care s-a instaurat in Romania avem ceva de invatat…

Leave a Reply