Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a numit luni un nou director al Mossad, agenția israeliană pentru informații, operațiuni speciale și luptă antiteroristă în exteriorul Israelului și teritoriilor palestiniene, notează AFP.

Yossi Cohen, în vârstă de 54 de ani, îl va înlocui pe Tamir Pardo, al cărui mandat se încheie în ianuarie, a anunțat Benjamin Netanyahu în cursul unei declarații transmise în direct la televiziunea israeliană.

Șef al Consiliului Securității Naționale din 2013, Yossi Cohen este astfel unul dintre cei mai apropiați consilieri ai premierului israelian în materie de securitate.

Prim-ministrul s-a folosit de această ocazie pentru a reaminti că misiunea esențială a Mossad este de “a asigura securitatea Israelului împotriva amenințărilor teroriste, amenințării iraniene și împotriva altor amenințări”.

Fost pilot de vânătoare și șef al serviciilor de informații ale armatei aerului, Yassi Cohen este un veteran al Mossad pentru care a lucrat timp de trei decenii, în special ca director al departamentului însărcinat cu desfășurarea agenților în lume, potrivit mass-media israeliene.

Tatăl a patru copii și originar din Ierusalim, el a ocupat funcția de director adjunct al agenției între 2011 și 2013.

14 COMMENTS

 1. După zicătoarea*eu pup poala popii* asta se va face pentru control(evreii controlează toate afacerile pe glob şi tot ei impun deşi sînt sponsorizaţi şi după anul 2010 de americani) total doar prin şantaj şi manipulare. Citisem pe aljazera-english comentarii la articolul zilei cînd trebuia numit şi niciun comentariu nu era favorabil sau blînd, toate erau în defavoarea lui şi totodată impotriva marilor capi ai lumii. Nicun comentariu de pe aljazera nu are tendinţa de pace şi stabilitate la fel şi articolele de la faţa locului-video!

  • @părere…basca ca toata baza de date electronice a cetatenilor Europei a fost pusa la pastrat in Israel. Deci israelienii au toate codurile numerice personale, adrese, numere telefon pentru totii cetatenii din UE. Deci ei stiu in orice moment ce cumparam cand platim cu cardul, cu cine vrobim la telefon sau pe internet…. Cu alte cuvinte Mossadul controleaza pe bune toti cetatenii europeni. Curata democratie si libertate adevarata in lagarul de supraveghere israelian.

   • Nu vorbesc de găinării la nivel mediu sau mic. N-ai înţeles ce înseamnă controlul a tot ce înseamnă afacere mondială(în spatele sau direct în orice afacere uriaşă internaţională este cel puţin un individ care trage sforile în forţă). Fiecare crede ce vrea. Respect gîndirea analitică a fiecăruia. Zici de libertatea în democraţie: nu se observă libertatea prin control şi supraveghere totală? Mai mult chinuit decît liber pentru a putea alege opţiunea vieţii ? Impunerile care se pun în practică în forţă?
    Oare nu se observă practica?

    • @parere…, eu nu te-am contrazis cu nimic am dat stirea cum ca baza de date electronica a populatiei UE e stocata in Israel.

  • Mossad mandria lumii si supraveghetorul nostru, toti cetatenii evreii din lumea larga sunt si informatori Mossad, deci acesta are cel mai mare numar de informatori surclasand cu brio orice serviciu de informatii al oricarui stat de pe mapamond.

 2. Priviti-l bine ca n-o sa-l mai vedeti foarte des dupa numirea in inalta functie de mare raspundere ce-i revine.
  @gelu
  Cred ca afirmatiile dvs. nu au temei. Studiati putin istoria poporului evreu, modul acestora de a gandi, reactiile fata de semenii lor evrei de pe tot cuprinsul planetei si nu in ultimul rand asezarea statului evreu in zona Orientului Apropiat. Legendele au intotdeauna un sambure de adevar dar si de multa fictiune.

  • “Conform deciziei UE, Statul Israel controlează datele personale ale românilor!

   | 21 iunie 2013

   Iata ultimul “beneficiu” al apartenentei noastre la noua Uniune Sovietica, adica UE: absolut toate datele noastre personale, urmeaza sa fie transferate pentru “pastrarea în siguranta deplina”, statului Israel. Fireste, ele vor fi tinute la curent în timp real. De ce se face asta? Asa, pentru ca baietii pot sa o faca! Nu se ofera absolut nici o justificare pentru aceasta aberanta masura anti-libertate si nici nu este vorba de vre-o reciprocitate.
   ue_proletariatNu întreaba nimeni dintre “reprezentantii” nostri ce treaba are statul evreu cu numele, chipurile si vârsta copiilor nostri, cu parerile noastre politice si cu starea de sanatate a românilor precum rezultata din fisele de asigurare ale CAS? Dar cu veniturile noastre si cu numerele de telefon sunate, cu rudele si prietenii nostri, bagati împotriva vointei lor într-o uriasa baza relationala de date?
   Domnilor politicieni de la putere,de-aceea am intrat noi în UE, ca sa ne dati pe tava unora care nu au nici o treaba cu Europa, înafara faptului ca ne cumpara literalmente tara de sub noi si înfaptuiesc în ascuns planuri secrete de colonizare a României, împreuna cu guvernantii nostri ?
   Are cineva idee daca romanii au fost pusi la curent cu faptul ca, pe 31 ianuarie CE a aprobat transferul datelor personale ale cetatenilor tarilor membre, catre Israel ? Decizia adoptata pe 31 ianuarie 2011 prin care se prevede transferul datelor personale ale cetatenilor CE catre Israel explica faptul ca acest Stat raspunde directivei 95/46 privind protectia datelor. Justificarea deciziei nu apare in text.
   Comisarii nostri au fost de acord cu aceasta decizie? Cum se justifica hotararea?
   Date personale inseamna numerele de telefoane,conturile bancare,datele de sanatate, familia, deplasarile.. TOATE datele pe care guvernele statelor membre le colecteaza despre noi.
   Toate Statele trebuie sa puna in aplicare directiva 95/46 in termen de trei luni….
   Iata textul in cauza, pentru cititorii care nu cred cele relatate mai sus:

   2011/61/UE: Decizia Comisiei din 31 ianuarie 2011 în temeiul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind nivelul de protecție adecvat asigurat de Statul Israel privind prelucrarea automată a datelor cu caracter personal [notificată cu numărul C(2011) 332] Text cu relevanță pentru SEE.

   Jurnalul Oficial L 027 , 01/02/2011 p. 0039 – 0042
   Decizia Comisiei
   din 31 ianuarie 2011
   în temeiul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind nivelul de protecție adecvat asigurat de Statul Israel privind prelucrarea automată a datelor cu caracter personal
   [notificată cu numărul C(2011) 332]

 3. Mossad-ul nu s-a sfiit niciodata sa devina nepopular si asta pentru simplul motiv ca fara informatiile pe care se pricepe, efectiv, sa le stranga de pe te miri unde, statul Israel n-ar supravietui. Uneori o da in bara, sau se face prea puternic si trebuie pus la locul lui (armata are grija sa echilibreze balanta oridecateori se inclina prea tare spre servicii) dar in principiu isi foloseste puterea in slujba cetateanului si asta il face indispensabil. Nu acelasi lucru se intampla cu premierii sau alti politicieni de marca israelieni, care pot pierde votul cetatenilor la primul pas gresit iar Netanyahu, am auzit, se afla in aceasta situatie, sau pe-aproape, din cauza politicii sale dubioase fatza de americani. Probabil, noul sef al Mossad-ului va fi pus sa “dreaga” legatura cu aliatul traditional cel putzin in materie de informatii corecte din zona de conflict -dupa aceea politicienii vor sfarsi prin a se intelege intre ei. De unde deduc toate astea? Ei bine, la universitatea Concordia, unde lucrez, exista asociatii ale studentilor evrei locali si altele, ale evreilor israelieni veniti la studii in Canada, toate foarte “vocale”(cred ca termenul romanesc echivalent ar fi “vehemente” dar mai bine folosesc barbarismul, ca se poarta) care impart afise, organizeaza miting-uri si contra-miting-uri de sustinere, sau de desolidarizare fatza de politicile israeliene (contra-miting-urile se adreseaza protestelor asociatiilor studentilor musulmani de toate tendintele, si-acelea extrem de prezente in peisaj) si uneori cand am o fereastra in program, ma opresc pe la standurile lor sa iau ultimele vesti. Ca tot romanul impartial, trec si pe la musulmani, mai ales la partida iraniana, a carei propaganda e mai putin gretoasa fiind conceputa majoritar de fete care nu tzin sa poarte hijab, nici sa demixteze clasele, adica nu inghit pele-mele conceptele religioase si nu le amesteca in politica.

 4. Sorry, am apasat prea repede pe butonul post comment. Concluzia la mesajul anterior: Netanyahu e foarte nepopular de ambele parti (evrei si musulmani deopotriva) de unde inteleg ca inlocuirea sefului Mossad-ului s-a facut in scopul de a drege ce-a stricat nepopularul premier.

 5. vad ca peste tot odata cu incetarea mandatului se schimba sefii diverselor institutii importante in orice stat, fie mossad, fie cia, fbi sau mi5. numai in rimanica noastra sunt unii alesi se pare ca pe viata. baschetbalista noastra tot se invarte printre cele mai inalte functii care pun catuse, ba parchetul general, ba dnaul. daca tot o apreciaza americanii atat de mult, daca tot ii dau diplome, de ce nu o “importa” la ei acolo, sa-i invete si pe astia de la departamentul de justitie american cum e cu lupta anticoruptie ca e plina sua de corupti la cele mai inalte niveluri?

Leave a Reply