România a devenit o poveste de succes în turism şi merită mai mult, întrucât are atracţii care nu se găsesc în altă parte în lume, a declarat, joi, Taleb Rifai, secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului şi înalt demnitar al Organizaţiei Naţiunilor Unite, în cadrul conferinţei internaţionale ‘Managementul integrat al calităţii pentru destinaţiile turistice: cheia pentru competitivitate’.

‘Cel mai important este că turistul în Bucureşti va fi impresionat de zâmbetele pe care le are toată lumea aici. Este un zâmbet real şi foarte dulce, pe care nu îl vezi în alte locuri în lume. România a devenit o poveste de succes în turism şi merită mai mult decât ceea ce are’, a spus Rifai.

Potrivit acestuia, chiar dacă omenirea nu şi-a revenit încă pe deplin în urma crizei economice din 2008-2009, oamenii continuă să călătorească, iar turismul este în creştere la nivel global.

‘Oamenii au trecut graniţele sfidând toate obstacolele. Această mişcare reprezintă o adevărată schimbare în viaţa noastră’, a spus Rifai.

El a adăugat că la acest lucru a contribuit şi revoluţia IT. ‘Astăzi lumea este condusă de revoluţia călătoriei şi revoluţia IT. Tehnologia a dat o voce celor fără de voce. Prin social media, oamenii au înţeles că sunt mai importanţi decât guvernele şi decât companiile pentru care muncesc. Astăzi călătorul este mult mai informat. Nu mai merge să pui 50 de oameni în autobuz să le arăţi palatul şi să le povesteşti cine l-a construit şi când. Ei vor să coboare, să vorbească cu paznicii, să mănânce mâncarea locală. Totul trebuie să fie centrat pe consumator’, a subliniat secretarul general al OMT.

Potrivit acestuia, anul trecut, au existat peste 2 miliarde de călători în întreaga lume. Turismul a contribuit cu 10% la PIB-ul global, generând 1,4 trilioane de dolari. Turiştii cheltuiesc 3,5 miliarde de dolari în lume pe zi.

‘În minţile multor oameni, turismul nu este luat în serios, deşi este a treia cea mai importantă industrie din lume. Acum 66 de ani existau doar 22 de milioane de călători transfrontalieri. Astăzi, unul din 11 joburi este creat în turism, iar fiecare job în turism creează alte 1,4 locuri de muncă colaterale’, a mai susţinut Rifai.

El a mai spus că turismul este unul dintre cele mai eficiente instrumente diplomatice, fiind vorba în principal de socializare.

‘Călătoriile au ajuns un motor atât de puternic de transformare la nivel social şi politic. Turismul este unul dintre cele mai eficiente instrumente diplomatice, pentru că este vorba oameni care se întâlnesc cu oameni, mănâncă şi dansează împreună. Noi în turism credem că afacerea noastră este să ajutăm lumea să devină mai bună’, a adăugat oficialul OMT.

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), organizează joi Conferinţa Internaţională ‘Managementul integrat al calităţii pentru destinaţiile turistice: cheia pentru competitivitate’.

Una din putinele companii romanesti de turism ce organizeaza city break la Bucuresti este Marshal Turism : http://www.marshal.ro/romana/bucharest-city-break

 

5 COMMENTS

  1. Am niste veri in Anglia, si-au luat si copii, tacam complet. Ei muncesc acolo dinainte de a fi intrat Marea Britanie in UE si inainte munceau cu acte false de Belgia. Asa incat, cu frectia cu întorsul in tara va rog frumos, pai se poate?! Pa, pa!

  2. Solicitam ca printului Charles sa ii fie nationalizate terenurile din Ardeal si sa fie dat afara din tara daca nu mai vrea sa fie aliat cu Romania, asa cum se pare ca au preferat majoritatea locuitorilor Regatului Unit! Pai ce facem aici?!

  3. In Romania au murit deja 12 oameni din cauza “vremii frumoase”, atat de invocata de toate discotecarele prezentatoare la rubrica meteo care ele vroiau sa vina vremea frumoasa pentru ca ele erau frumoase d-le si fara vreme frumoasa nu se putea pentru ca le strica lor decoru’.

  4. Romania a fost dintotdeauna intr-o poveste de succes in turism, au avut loc multe suisuri insa si multe, multe coborasuri. Daca am avea si drumuri ca lumea … ar fi un mare succes.

Leave a Reply