Premierul Victor Pona a precizat, vineri, că instituţia de control la care s-a referit, joi, ca lucrând după “o cale miliţienească” este Curtea de Conturi, unde unii inspectori procedează ca în 1989 şi se opun alocării de bani pentru investiţii.

El a susţinut declaraţia la Beclean (judeţul Bistriţa-Năsăud), după ce a asistat la ceremonia de înmânare a cheilor pentru 64 de apartamente construite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi la inaugurarea noului sediu al Primăriei oraşului Beclean.

“Vreau să clarific acum: cei la care m-am referit ca urmând o cale miliţienească sunt unii inspectori de la Curtea de Conturi, care sunt ca în 1989. Noi vrem să dăm bani pentru investitii, ei zic să nu dăm bani pentru investiţii”, a spus Ponta.

În rapoartele anuale, Curtea de Conturi a semnalat diferite nereguli în alocarea de către administraţia centrală a unor bani pentru investiţii şi derularea acestor proiecte.

Joi, prezent la bilanţul Consiliului Concurenţei, Ponta a felicitat instituţia pentru că a pus accentul pe prevenţie şi nu a urmat tendinţa altor structuri de a urma “o cale miliţienească”, structuri pe care el, în mod informal, le numeşte ca fiind ale “Republicii Socialiste România”.

“Vreau să apreciez în mod special că, deşi o instituţie de control şi prevenţie, mi-a plăcut faptul că aţi pus accentul pe prevenţie, nu aţi urmat tendinţa altor instituţii din România de a merge pe o cale miliţienească. Nu dau nume şi nu precizez la cine mă refer, că unii sunt în sală şi ştiu că, în discuţiile informale, le spun “Instituţiile Republicii Socialiste România”, pentru că s-au întors la anumite practici”, a spus Ponta, în discurs.

 

5 COMMENTS

  1. Ce a patit Ponta? Da,uneori,niste gherle ! O fi neconsolat sau i-au bagat unii mintile in cap,alta explicatie nu gasesc.

  2. Nu cred că e vorba de blocarea investiţiilor de către Curtea de Conturi, mai multe sunt contestaţiile pentru contracte. Cred că e mult mai bine ca orice societate din ţară ori din străinătate, sau persoană fizică, ce intră pe linia de investiţii cu banii bugetului de stat sau pe fonduri europene, să fie controlată şa sînge şi cu impunerea prin contract: o garanţie financiară şi dacă nu finalizează investiţia la timp sau dacă nu foloseşte materiale calitative şi cantitative, să-i blocheze/anuleze contractul şi să plătească pînă-i sar capacele, inclusiv pierderea garanţiei pentru contract, aşa se întîmplă în ţările civilizate /în ţările care respectă demnitatea şi seriozitatea părţilor.

  3. Curtea de conturi nu e in subordinea Parlamentului unde domnul Ponta se lauda pe Twitter ca are “majoritate confortabila” ? Domnul Vacaroiu nu e la PSD Presedinte acolo ? 3 din 4 din presedinti si majoritatea din cei 18 din conducere tot de la PSD sunt.

Leave a Reply