Fostul premier Victor Ponta a facut luni declaratii foarte importante legate de moartea patronului Hexi Pharma, Dan Condrea.

 

==================================

 

‘Eu nu ştiu pe cine a filat SRI aseară sau nu. În baza a ce ştiu ca fost procuror, am înţeles de la procurorul general că astăzi urma să fie chemat la Parchet domnul Condrea şi reţinut, aşa încât, dacă tot chemi pe cineva mâine să-l reţii, bănuiesc că te ocupi să nu fugă din ţară, că primul impuls nu este să te repezi cu maşina într-un pom, ci, eventual, să fugi din ţară. Ceea ce spun eu e o simplă supoziţie, nu am nicio altă dată în plus, nici în sensul că a fost sau nu a fost. Ştiu un singur lucru pe care îl ştiţi toţi şi am o certitudine – domnul Condrea nu va mai putea da declaraţii la Parchet să spună cine, timp de 10 ani, l-a sprijinit în activitatea sa. Asta e singura certitudine pe care o avem astăzi’, a afirmat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, întrebat ce părere are despre faptul că directorul SRI a informat comisia parlamentară de resort că serviciul nu l-a filat pe patronul Hexi Pharma.

Ponta a reiterat că în perioada în care a fost prim-ministru nu a primit niciodată vreo notă legată de Hexi Pharma şi nici nu a fost informat de vreun ministru al Sănătăţii cu privire la acest subiect.

‘Procedura este următoarea în cazul notelor de informare de la servicii –  în ele scrie ‘am constatat următoarele…, dacă considerăm că există elemente de natură penală, am informat Ministerul Public’. Nu trebuia să iau eu nota, să o trimit la Parchet, pentru că îmi scria SRI, mai spunea acolo pe cine a mai informat, de obicei preşedinte, consilier prezidenţial. Nu am primit aşa ceva legat de Hexi Pharma. Nu ştiu câte sesizări s-au transmis către Ministerul Public şi unde anume, că ministerul e mare şi ce au făcut mai departe cu ele nu vă mai pot spune, mai ales că în cazul Hexi Pharma nu era vorba despre licitaţii centralizate, adică Guvernul vine şi cumpără iar după aceea distribuie în ţară, era vorba despre licitaţiile pe care le făceau spitalele judeţene, care sunt la consiliile judeţene, spitale locale, Ministerul Sănătăţii, scrie Agerpres.

—————————–

Iata si comunicatul Comisiei de control a SRI :

Aşa cum am prezentat public, rezultatele controlului asupra activitatii Serviciul Român de Informaţii atestă implicarea instituţiei potrivit competenţelor în documentarea fenomenelor de natură a afecta drepturile constituţionale ale cetăţenilor la ocrotirea sănătăţii între care şi cazul infecţiilor nosocomiale si intraspitalicesti.
Pe acest fond au fost obţinute date privind activitatea neconforma a mai multor persoane fizice si juridice cu responsabilitati sau care activau in domeniul comercializarii de materiale sanitare intre care si firma Hexi Pharma.Despre toate acestea, inclusiv despre situatia firmei mentionate, au fost facute informari ale beneficiarilor legali pe dimensiunea preventivă (beneficiarii legali de la nivel central şi local) cât şi pe dimensiunea de contracarare (informările transmise organelor de cercetare penală).
Suplimentar Comisia va solicita Serviciului Român de Informaţii informaţii privind clasificarea acestui caz ca un caz de securitate naţională şi tot ceea ce derivă din această clasificare.În prezent, la nivelul P.I.C.C.J se află în lucru un dosar penal pe numele proprietarului HEXI Pharma iar Serviciul Român de Informaţii nu are atribuţii legale în in materia cercetarii penale interdictia fiind expres reglementata in legea de organizare. Mai mult odata cu decizia Curţii Constituţionale nr. 51/2016, implicarea Serviciului Român de Informaţii în orice activitate de natura judiciară legată de un dosar aflat pe rolul PICCJ sau oricarei alte unitati de parchet a devenit ilegală şi prin urmare exclusă.
În context, atribuţiile Comisiei vizează verificarea respectării legislaţiei de către Serviciul Român de Informaţii.Conform procedurii legale şi instituţionale, am declanşat controlul de legalitate solicitând Serviciului Român de Informaţii să transmită în scris răspunsul la controlul Comisiei pe acest caz.

 

13 COMMENTS

  • In mod sigur avem de afacere cu o operatiune sub steag fals a serviciilor atat de dragi lui Johannis. Daca janta avea defect de fabricatie trebuia sa se faca bucatele in urma impactului cu pomii ci nu sa fie sectionata pe circumferinta mijlocie astfel incat cauciucul ce o imbraca sa iasa de pe ea. De unde tragem concluzia cum ca janta stanga fata a fost sabotata de catre profesionistii atat de iubiti de Johannis tocmai ca in timpul rulajului cu viteza aceasta janta sa se sectioneze astfel incat masina sa paraseasca partea carosabila si sa produca moartea sigura a soferului masinii. Deci sri-stii, urmasii securistilor de ieri s-au dovedit si-n acest caz din plin calitatile profesionale.

 1. Daca e sa fi dat declaratii cu privire la activitatea sa infractionala Condrea deja le-a dat.Nu chemarea de azi la parchet era decisiva in acest sens.Dar era buna ca pretext de sinucidere…Primul impuls daca e sa te stranga procurorii cu usa e acela sa spui tot ca sa-ti usurezi situatia,el fiind deja adus la Parchet au avut grija procurorii sa afle ce si cum.Astea-s jongleriile lui Ponta il ajuta si figura de bufon.Bun,acum daca e sa judecam dupa impuls primul impuls nu e acela de a fugi din tara ca sa te urmareasca toate serviciile si politia din toate statele sa nu ai acces la banii din conturi etc Primul impuls e sa dispari fara sa te mai caute nimeni adica sa fi declarat mort,cazul Marta i-a desteptat deja pe amatorii de astfel de metode.Asa ca Ponta e subordonat total propriilor impulsuri de om frustrat,asta e viata Victor Viorel.

 2. Ponta se pricepe la sinucideri suspecte de cand era coleg cu “sinucisul” Panait in dosarul Megapower unde era nevoie ca niste securisti implicati sa scape basma curata

 3. Eu chiar am crezut ca Antena 3 este un post serios,solid,decent.Cred in continuare acest lucru desi declaratiile clar subiective si nefondate ale acestui domn Ponta sa fie declarate ca “esentiale” in aceasta mare de speculatii declaratii “postulat” de la care ar trebui sa plece orice “analiza” ! Stie dansul ca ancheta s-a impotmolit,s-a decis musamalizarea.Ei na !!! Faptul ca a fost procuror si premier acopera latura de mincinos patentat atunci cand interesul i-o cere ? Desigur nu ne surprinde ca in opinia sa “comanda musamalizarii” a venit exact din varf adica de la Johannis asta ca sa aiba televiziunile ce pune pe burtiera.Repet,continui sa cred ca Antena 3 este un post decent,performant cu tot acest creditf oferit unui personaj atat de ieftin.

  • “Personajul ieftin” a avut cam un milion de voturi mai putin decat ala “din varf”, adica Johannis… Pana una-alta, la Ponta au reusit astia doar :
   – aia cu plagiatu’ (o mizerie, poate si din partea lui, dar mai mare a aluia cu “dottore” si a alora care l-au sustinut si-l sustin, asa, pensionar cu partidulet cum pare)
   – aia cu conflictul de interese cu premonitii – s-a vazut, mizerie si aia !
   – aia cu evaziunea controlata de anaf… niste multe infractiuni care, daca-l intrebi pe proaspatul intrat la “antifrauda”, le vede cam “operatiuni legate”… si care, intr-o economie de piata pe bune, e cam “negociere intre parti”…. ca nici “dosarul preturilor de transfer” nu se leaga de d-atea intre terti – treaba lor ce negociaza, daca platesc impozite corecte… iar fiscul a cam zis c-a platit !
   – aia cu coabitarea si cu cheita din 2012 (valabile, s-a vazut, si la Crin Antonescu… deci, dracu’ stie ce e in “sferele alea inalte”, da’ e doar pe linie morala, si in raport cu mine, alegatorul !
   Deci, pana sa nu ne placa sau sa ne placa cineva, zic sa punem la liniuta (nu “d-o liniuta”) cum sta treaba. C-are, sigur, si Ponta d-alea naspa… da’, pana una-alta, mi-a scazut impozitul pe dividend. Si, cand va candida, oricat nu l-as fi placut pe Iliescu, evaluez pe ce e in zilele noastre,si pe ce vad !
   Altfel, il poti injura, ca d-aia e persoana publica; da’ pot sa si cred ca :
   – ala de s-a “sinucis” era, dracu’, harsit cu multe, nu ceda, asa, la prima ploaie !
   – e dubios ca moare exact la timp, in plin scandal; ca varianta cu “e in Caraibe” n-o prea cred, e de Scorsese…
   Nu cred, deci, in Scorsese asa, nemestecat; cred, insa, ca e posibil ca firma aia sa fie de la “intelligence” – si-atunci, lucrurile devin oculte, cu necunoscute…Ciudat, totusi, ca firma de “intelligence” livra apa de ploaie cu eticheta de “dezinfectanti”… Macar Dunarea lui Voiculescu facea comert exterior – cum ar veni, facea capitalism intr-o tara socialista, nu isi intoxica proprii cetateni !
   In rest, s-auzim numai de bine ! Da’ ar fi bine sa ne si prindem, cand e cazul, de starea reala a lucrurilor !

 4. Reamintesc cateva din marile mizerii facute de infrstructura (institutii+servicii): Dec’89, Conflictul interetnic de la TG-Mures, Restitutiom integrum, Tigareta, loby pentru Haissam in perioada Iliescu-Basescu, evadarea si apoi readucerea in tara, rapirea Jurnalistilor, distrugerea economiei si marea privatizare, aducerea de deseuri toxice/radioactive in RO, afacerile cu armament ale casei Basescu in portul Constanta, baietii destepti si falimentarea Hidroelectrica, astazi Hexi Pharma, s.a.m.d.! Sunt probleme mari cu ei, nici ei nu mai stiu ce fac!

 5. Cum am mai spus si acum cateva zile,acum, cu ocazia alegerilor,CINEVA s-a gandit sa mai stoarca ceva anti psd si vechea guvernare din cazul Colectiv (ca altceva lacrimogen nu mai aveau) si a lansat iar discutia pe sistemul de sanatate si in plus,”pe surse”,a aparut chiar acum (o surpriza seculara,bineinteles) si scandalul cu dezinfectantii, adevarat sau exagerat (dar,normal ca trebuie cercetata orice suspiciune) Si s-au scos si niste oameni in strada si un ministru a demisionat spunand ca nu are unde sa cerceteze ,dar Ciolos a cercetat el,dar altii spun ca nu este “edificator” si tot asa si peste toate a mai disparut si vinonatul principal si scandalul curge intr-o directie pe care nu a prevazut-o acel CINEVA,ba chiar s-a trezit ca ,de fapt, de la bun inceput, isi taie propria creanga de sub bass, descoperind tarziu ca in jurul vinovatului principal s-ar putea sa fie persoane la care nu-i trebuie sa ajunga scandalul.

  • Ca astia cauta sa scoata anti-psd din piatra-seaca, mi-e clar ! In seara asta, la Gadea, ala cu nume diminutivat (cum o fi sa te cheme “Nicusor” peste 20 de ani !??) reincalzea treaba cu “votu’ in Diaspora”, ajutat la greu si de limbutu’ peneleului (care, cand prindea microfonu’, ii facea cereri in casatorie cu inelu’ in buzunar). Si chemasera si taximetristu’ (se stie, una din cele mai guralive – prin natura meseriei, plictisitoare altfel ! – profesii), sa vada lumea ca sunt din si aproape popor !
   Ca mi-e clar ca, intr-o lume normala, Firea ar defila spre Primarie (asa cum si Ponta ar fi defilat spre Cotroceni, daca nu interveneau serviciile… cum si Geoana defila, cu “dragostea lui”, in 2009, daca – la fel – nu interveneau; nu zic c-ar fi fost bine cu unu’ sau cu altu’, zic doar ca s-a vazut din avion si in 2009, si in 2012, si acu’, in 2014… iar tanaru’ frumos si liber se leaga de “89, de parca, din uter, stia precis ce se intampla “afara… si se-ngretoseaza d-aia cu “abonament la Catena”, de parca e generat de eprubeta, l-a facut bassescu in laboratoare…).
   Ce mi-e si mai clar e ca astia vin c-o ciorba noua (fiertura separata, combinata dupa cu carnea de pui, vacuta, dupa caz:)). Asta, diminutivatu’, zice ca el n-are treaba cu mizeria, ca nu e politician; pe ideea lui, nici ala inscris ieri in partid n-are treaba respectiva ! Dar, dupa guvernul tehnocrat, ar trebui sa intelega si “tanaru'” un lucru : buni sau rai, aia alesi sunt mai buni decat aia nealesi ! Si ca, oricum, cine intra in alegeri e politician, indiferent ca-i place sa-si spuna altfel !
   (cel mai amuzant a fost momentul lu’ Predoiu cu “Dreptul e matematica stiintelor umaniste”…. cum ar veni, si el, si “diminutivatu'” sunt masculi, si se spala dimineata pe dinti – au, deci, puncte comune:))) c-aia cu “dreapta unita” e pentru Lipscani, nu se mai cred nici ei, cand se pronunta !

 6. Ponta manipuleaza. Se face ca nu stie problema. Problema nu e Hexi ci infectiile din spitale si sistemul medical in general.

  Ponta spune ca n-a fost informat de Hexi, dar a fost informat despre licitatii si infectii. Ce a facut in legatura cu asta ? Sau ce a facut Banicioiu ?

 7. Comentariile de mai sus nu au nici o legatura cu cazul Condrea, toti postacii care nu mai au voie sa sa denigreze au gasit locul acum sa-si exprime injuriile

Leave a Reply