Home Articole Ponta : “Îmi pare rău că v-am dezamăgit”

Ponta : “Îmi pare rău că v-am dezamăgit”

7833
19

Victor Ponta şi-a cerut iertare de la social-democraţii suceveni pentru faptul că i-a dezamăgit în noiembrie 2015 când şi-a dat demisia din funcţia de premier şi crede că preşedintele Iohannis, care “s-a folosit de moartea unor oameni ca să obţină o funcţie, cea de prim-ministru, sau să obţină guvernul său”, va răspunde pentru asta.

“Ştiu foarte bine că v-am supărat şi v-am dezamăgit în noiembrie când mi-am dat demisia. (…) Îmi pare rău, în primul rând, că v-am dezamăgit pe dumneavoastră, pe milioanele de oameni care au votat ca noi să avem guvernul. Îmi pare rău că lucrurile s-au întâmplat aşa, dar vreau să mă înţelegeţi că pot să trec peste foarte multe lucruri în politică, pot să trec peste atacuri, peste critici, peste jigniri, peste dosare penale. (…) Aşa se face politică în România. Dacă eşti de la PSD, dacă aduci prea mulţi oameni la vot, ca domnul Dragnea, ţi se face un dosar. Dacă nu faci destule secţii, ca domnul Corlăţean, ţi se face un dosar penal. Dacă câştigi alegerile, ţi se face un dosar penal, dacă pierzi alegerile, ţi se face un dosar penal, dar pot să trec şi peste asta. Singurul lucru peste care n-am putut să trec a fost faptul că în noiembrie domnul Iohannis s-a folosit de moartea unor oameni ca să obţină o funcţie, cea de prim-ministru, sau să obţină guvernul său. Eu vin şi vă spun că nu ai voie să te foloseşti de moartea oamenilor să obţii o funcţie şi că, mai devreme sau mai târziu, lucrul acesta se va plăti”, a spus Ponta marţi la o întâlnire cu membrii PSD Suceava.

El a arătat că în ultimele şase luni comparaţia pe care au putut să o facă oamenii între Guvernul Ponta şi ”guvernarea lui Iohannis” avantajează PSD.

“Foarte mulţi oameni au putut să compare ce înseamnă guvernarea noastră faţă de guvernarea lui, a domnului Iohannis, şi cred că lucrul acesta ne-a avantajat şi ne avantajează, pentru că peste tot în ţară am văzut oameni care spun că acum nu mai guvernează nimeni, acum nu se întâmplă nimic, decât se distruge tot ce s-a făcut şi, eventual, acum se dă străinilor ceea ce a mai rămas al românilor”, a afirmat Ponta.

Fostul premier social-democrat a subliniat că şi-a dorit să vină la Suceava pentru că aici e o situaţie specială

“În urmă cu patru ani, împreună cu Crin Antonescu, în faţa a peste zece mii de suceveni, am promis că scăpăm Suceava de Flutur. Fluturii ăştia sunt mai rău ca turcii şi tătarii. Degeaba îi baţi, că vin înapoi. I-am bătut în 2012 pe ambii Fluturi, şi la Suceava şi la Botoşani, acum s-au întors cu aceleaşi gânduri. (…) Credea Crin Antonescu, credea cineva că în 2016 cei doi Fluturi cu care ne-am luptat o să fie candidaţii PNL? Nimic nu mi se pare mai ruşinos decât să-ţi vinzi numele, un nume respectabil în România mult timp, unor jefuitori care şi când îi baţi, şi când îi goneşti, oamenii stau ascunşi o perioadă şi vin înapoi”, a spus Ponta.

El i-a rugat pe pesedişti să le aducă aminte oamenilor din teritoriu cum în 2012 ”împreună cu adevăraţii liberali i-am scăpat de jaful ce domnea în Suceava” şi că ”e datoria oamenilor să fie alături de noi” pentru a opri ca acele ”vremuri rele” să se întoarcă.

“Mă uitam să văd dacă pot să merg împreună cu dumneavoastră peste tot, pe stradă, în Suceava, în oricare oraş sau comună de aici din judeţ, în ţară. Şi-am văzut că pot, pentru că timp de patru ani cât am fost la guvernare n-am tăiat nimănui niciun leu din pensie, ci doar am adăugat. Ştiu foarte bine că toţi cei cărora Fluturii le tăiaseră salariile în 2010 şi-au primit salariile înapoi. Pe medici şi pe profesori, pe toţi cei din sistemul medical şi de învăţământ e prima dată când cineva nu i-a păcălit când le-a spus că vor avea salarii mai mari. Toţi cei care au o afacere au spus că: niciodată nu ne-a ajutat un guvern, pe noi oamenii de afaceri, cu scăderi de taxe, de TVA, cum ne-a ajutat acest guvern (n.r.- Guvernul Ponta)”, a declarat Ponta.

El a arătat că, în situaţia în care oamenii au uitat de anii 2010 şi 2011, este bine să li se reamintească acum ce a făcut ”guvernul zero” în acest an.

“Subvenţii în agricultură zero, fonduri europene zero, investiţii, drumuri zero, salarii mai mari zero, pensii mai mari zero. Acesta e guvernul lui Iohannis: zero. N-avem nici guvern, nici preşedinte. Dacă vă întreb ce a făcut domnul Iohannis în anii aceştia, nu o să ştiţi să spuneţi, pentru că, doar dacă aveaţi noroc să fiţi prin străinătate, când vizita acolo. Ştie cineva când a vizitat domnul Iohannis România? A fost vreodată în vizită în România în aceşti ani?”, a afirmat Ponta citat de Agerpres.

 

19 COMMENTS

 1. Tema asta a mai fost aici si acum cateva zile,lui Ponta-i pare rau ca a dezamagit in fiecare oras,comuna,sat pe unde se duce n-am inteles in ce calitate poate de activist de partid reincarcat, crede ca astfel il rastoarna cumva pe Dragnea ?

  • Cainele moare de drum lung, Floricel de grija lu’ Ponta:)))
   D-aia n-ai tu bascheti, ca face Ponta ceva… tare, m-ai convins cu “argumente”:)))

  • Draga Ponta,
   Ne-ai dezamagit cand ai venit de la Barroso cu lista cu 11 puncte fara sa zici nici miau
   Ne-ai dezmagit cand cu 70% votanti in spat te-ai dus cu Dragnea la bss sa semnezi coabitarea
   Ne-ai dezamagit cand ai negociat cu Udrea si bass sa o pui pe Codrutza
   Ne-ai dezamagit cand nu ai facut un contract de inchiriere pentru Antena 3 si I-ai lasat de izbeliste
   Ne-ai dezamagit cand astepti sa prinzi curaj in functie de ce face o femeie primar din Reghin.
   Ne-ai dezamagit cand te-ai faciut ca ai uitat ca Antonescu trebuia sprijint la prezidentale.
   Ne-ai dezamagit vorbind de o motiune pe care toata lumea stie ca NU AVETI CURAJ sa o puneti.
   In rest te admir, dintre toate gainile psd-iste esti cea mai curajoasa gaina nimic de zis si mai cotcodacesti din cand in cand spre deosebire de zobie Dragnea si Zgorro. Si esti intr-adevar geniul psd-ului asta nu se poate contesta dar si nici nu te poate bucura avand in vedere nivelul !

 2. Abia astept iesitul in strada si macelul dr dupa alegeri.
  Razboi civil va fii daca asta si gasca lui de penali incompetenti mai indraznesc sa ia ceva functii publice.

 3. Moto: ”Fiecare crede ce poate si ce vrea, potrivit nivelului sau cultural”(Radu Tudor)
  Așa că eu sunt convins că Ponta ”își cere” scuze doar celor care l-au votat. Punct.
  De fapt, nu ”punct”, și culmea ar fi ca Ponta(și cred că sunteți de acord cu mine) să vă ceară dvs. scuze, dvs. care l-ați criticat cel mai dur la Antena 3, dintotdeauna, ba, l-ați votat și pe joshannis, cel care I-a vrut capul lui Ponta și ”guvernul meu”, Oanei Stancu-Zamfir și Danei Grecu care, ambele, i-au spus, în nenumărate rânduri…. ”să plece” sau lui Mircea Badea care a declarat că în această viață el și-ai lui nu-l vor vota niciodată pe Ponta și PSD-ul.

   • Stim bine care a fost conjunctura ”coabitarii”, dle Tudor. Putea sa se retraga inca din 2012 si nu mai pupam tva 9% la alimente, cas angajator scazut, tva redus la 20%, impozit dividende 5%, tva la incasare, redeschideri de spitale, alocatii dublate pentru copii, reintregirea pensiilor si salariilor bugetarilor, largirea listei de medicamente compensate, crestere economica solida, etc

   • Domnule Radu Tudor,
    .
    Înțeleg, și, după dvs., tot prost.
    Ați vrut să cadă Ponta să vină, cum a și venit, ”în două tururi” , dragi dumneavoastră , dragi lui Bogdan Chireac, ORICINE (și nu intrevedați, oare, deloc băseala din spatele lui joshannis?!) numai Ponta și PSD-ul, nu.
    Nu vi se pare că ceea ce este acum, imbârligătura ”care este” acum(eu o numesc joshano-băseala), este mai mult decât coabitare, aceea, reproșată , pe nedrept , zic, lui Ponta coabitare impusă, și o știți bine, de gordonii , gitensteinii, și baroșii lumii și de care nu vreți să țineți cont deloc în această analiză?
    Este, și vă întreb cu toată politețea, mai bine acum ? Este mai bine acum (și vă spuneam în atâtea rânduri că acționați sinergic cu acțiunile băsiste atacându-l pe Ponta din orice), cu joshanis &cioloș față, și numai, de varianta previzibilă și atunci dar și acuma,Ponta & Tăriceanu?
    Și , nu în ultimul rând, vă întreb dacă atunci când ați realizat emisiunea Punctul de Întâlnire https://www.youtube.com/watch?v=g0_FQynyjpk , în cadrul cărei emisiunii ați fost ”doar” politicos cu Ponta dând aprobator din cap la tot ceea ce el ”justifica ”, in fața națiunii, și că ar fi ales răul cel mai mic, ca fiind coabitare și n-ați crezut nimic, nicio iotă, din ceea ce spunea domnia sa destul de convingător și argumentat?
    Revedeți propria dvs. emisiune și poate vedeți diferența de abordare dintre cum, atunci, vă faceți că înțelegeți tot ce spunea omul, atunci, și ceea ce spuneți dvs. despre el în toate ocaziile inclusiv acum.
    Asta este . Nu recunoașteți că ați greșit și numai faptul că ați spus că antonescu(pentru mine cu ”a” mic după ce era să-l votez ca un prost păcălit fiind atunci de Ponta și …USL) v-a înșelat amarnic, nu-i suficient.
    Mai revedeți această emisiune în care , pe moment și ceva… după, v-am apreciat. A căzut totul după ”repetabilele poveri ” puse în cârca unui om, săpându-l după aceea permanent. Dvs. și Dana Grecu. Dacă nu vă place expresia ”săpat” retractez. N-am găsit …rima, vorba d-lui Mircea Diaconu.
    Totuși, mai revedeți o dată emisiunea dvs. la care fac referire. Poate-mi spuneți unde greșesc eu. De ce-i spuneți atunci lui Ponta …”adevărat” și dădeați mereu aprobator din cap? Asta a fost marea mea revelație (dar și dilemă, după) și am crezut că o s-o lăsați mai moale cu ”coabitarea” și ”numirea” poziții care au dăunat și USL-ului și Guvernării Ponta mult și atâta timp cât au fost si sânt încă spuse de niște voci ale Antena 3 cu efecte asupra celor mai labili psihic și care la cuvântul dvs.”TRADARE” sar și-și înfig cuțitul în spate ei fiindu-ți alături până în acel moment.
    Și poate vă imaginați un ”Punct de Întâlnire” și cu Președintele Johannis în care să-i puneți întrebări și despre partizanatul său, pe față(cazul Gorghiu vs. Atanasiu dar și cel recent despre PNL ca fiind ”singura soluție” de care, văd, nu spuneți nimic) și despre MRU consilier și șef la SIE mai apoi, și despre macovista Guseth…pe față și față de Prună puse de joshannis, clar(ăsta având de plătit serviciile aduse în Alegeri), și față de catastrofa ciolos, groparul Intact, și față de numirea băsistei Kovesi (văzută atunci, în 2013, ca și ceva rău, ca și coabitare a lui Ponta) și față de ministresa la Cultură (mama lui …Neagoe) și față de Șeful corpului de control al lui ciolos, consilier al lui băsescu ca și ciolos însuși), și față de procesele pierdute, unele, dar și câștigate, altele, cu binomul băsist alături ”for ever”.
    Dvs. ce faceți acuma? Tot Ponta și Psd-ul, răi, că l-a numit pe ”ciolos” , tot ăștia că nu-l dau jos pe ”ciolos”, așa numitul ”guvern zero”

     • Da, ”cu toată dragostea”, scripta manent : Uitați-vă la acest dialog pe care l-ați avut a doua zi după primul tur al Alegerilor din 2014 astfel încât eu, unul ce să mai înțeleg :
      .
      ”amma on November 3, 2014 at 09:33 said:
      Dar de ce este atat de important sa castige Ponta?
      P.S. Credeam că sunteti liberal, d-le Radu Tudor, nu “pontist”!
      Reply ↓
      o Radu Tudor on November 3, 2014 at 09:43 said:
      amma gamma, CINE ZICE CĂ E IMPORTANT SA CÂȘTIGE PONTA? tu ce ai citit si unde?”
      Înțelege altcineva…altceva?
      .
      Ca și, pe deoparte, pledoaria dvs. pentru unitatea USL dar lovind..doar în Ponta și pe de altă parte, atunci când unitatea ei era puternic zdruncinată de către liberalii-cai troieni(gen Titus Voinopol) care se voiau și la putere și-n opoziție dvs. încurajând prin articole care le veneau mănușă acest lucru și mai mijloceați ”mediatic” și o reunire a dreptei.
      De la mine așa se vede. De fapt așa am văzut la un moment dat și nu mi-a venit a crede.
      Bine, prost dar așa se vede și acum. Și văzând mulți așa cum văd și eu acest lucru nu cred că eu greșesc prea mult.
      E loc pentru toți de îndreptare, în a face o reevaluare a diverșilor actori politici. Și pentru mine, amărășteanul, care a făcut un pas important spre reconciliere, uitând de tot și toate, și care ar vota oricând(dacă n-ar fi vorba de Ponta) pe ai lui Tăriceanu(ce om special este și profesorul Daniel Barbu!), dar și pentru dvs. in special îndreptându-vă atenția și ”tunurile” și spre cuplul de tristă prestație actual,joshannis-ciolos despre care nu aveți încă nicio părere deschisă, tranșantă așa cum ar trebui s-o aibă un jurnalist intr-adevăr independent și fără partipriuri politice evidente.

     • Domnule Radu Tudor,
      .
      Ați înțeles, din păcate , greșit. Total greșit. Asta poate fi, neîndoielnic, și din vina mea. Probabil am afișat greșit ceea ce am gândit. Nu mă mai întorc la text să văd unde-am greșit. O virgulă, o altceva, a schimbat sensul celor ce le-am vrut a fi transmise. Sau poate fi graba cu care ați citit dvs. De ce nu asta?
      Așa că eu zic s-o lăsăm baltă că n-o să ne convingem unul pe celălalt care și cât greșește și care greșind poate influența, de la caz la caz, unul, doi, o mie sau sute de mii de the-natici să-l voteze fie Ponta fie… ghinion, pe joshannis.
      Dvs. SUNTEȚI pentru mine:
      – Jurnalistul care nu este (curios, nu?) cel de aici, de pe blog,
      – jurnalistul de la ACEL punct de …întâlnire sus-amintit (https://www.youtube.com/watch?v=g0_FQynyjpk ), dar și de la alte multe, multe alte “Puncte de Întâlnire”,
      – dvs. sunteți acela care la LOZ a provocat cel mai puternic(aș spune chiar, violent) atac, devenit și cel mai viral pe internet, la adresa lui Ponta și al PSD(ăla cu ”cocunul” securist),
      – sunteți și raționalul jurnalist din seara zilei de 09.02.2012 atunci cu….”Ponta în vizită la Vântu” (dar asta numai și numai cu aportul moderatorului de excepție , Mihai Gâdea și a celor doi invitați de excepție care au dispărut, din păcate, din peisaj- Dan Șova și Bogdan Teodorescu),
      – cel care v-ați declarat împotriva violenței verbale (anti expresia CĂCĂRĂU , exemplul cel mai la îndemână) dar mai ieri când un nenorocit spunea ooo May 31, 2016 at 10:59 -daca as stii cine esti te-as omora cu mana mea , jeg psd-ist” l-ați lăsat să bată câmpii sau…v-a scăpat. Așa că , atenție cui dați adresele de e-mail ale celor de aici.

      – cel care în tandem cu Dana Grecu (17.10.2012) ați încercat fără succes și cu mari eforturi să-l convingeți pe Victor Ciutacu că USL-ul trebuie votat, și că dacă nu era ”generalul izmană”, cu a lui ”cotitură” înspre USL, Țara asta ajungea rău de tot cu MRU prim-ministru și băsescu președinte având în față două rânduri de alegeri cu Videanu la butoane,
      – care, grație d-lui. Acad. Giurescu ați mai atenuat reacția ultrașilor(desigur pnl-iști care nu-și vedeau bârna din ochi adică ”semnătura” lui antonescu pe acordul cu UDMR-ul) de după alegeri cea cu UDMR la guvernare pe dvs,, concret, ne interesându-vă, ne punând deasupra lucrurilor ”cuvântul dat”, faptul că Ponta și antonescu AU SEMNAT un acord cu UDMR-ul pentru ANUNȚAREA ÎN SEARA ALEGERILOR de participarea acestei organizații la guvernare astfel că…după ”victoria USL”, ați tot aruncat cu bolovani ”udmr-iști” în capul lui Ponta,
      – dvs. sunteți acela care o mai tempera în trecut pe Dana când se lua la cuțite cu invitații USL-ului , preponderent pesedisti, și atunci când era în opoziție dar și când USL-ul a ajuns la guvernare, tot ce-i pesedist puțindu-i,
      E salutar, totuși, și sunt recunoscător pentru faptul că sunteți deschis unor astfel de discuții cu alde mandea, cu un ”neica nimeni”, care, spre știința dvs., n-a intrat NICIODATĂ în vreun sediu de partid, ong, tribunal, parchet, dna, ani, sau presă, care nu a primit în casă sau n-a fost primit la el acasă de către niciun trepăduș sau sus-pus activist de partid, astea spuse pentru a nu fi acuzat că aș fi, așa cum ați mai spus-o altora pe-aici, în solda cuiva.

 4. In ce priveste politica de dreapta-stanga-centru-extreme de pe la noi si de peste tot, cred ca ar trebui sa fim mai atenti mai degraba la faptul ca politica si pluripartitismul sunt intretinute sa existe in multe state ale lumii unde s-ar fi implementat chipurile “democratia”, pentru ca fara pluripartitism si politica ramanem fara drept la vot si ne intoarcem in evul mediu sau pe vremea boierilor cand descultii nu aveau nimic de decis in legatura cu soarta lor. Bine, parca acum ar avea prea mult! Hai pa ca e tarziu! Sal

 5. I-a spus cineva lui Ponta ca el n-a castigat nici macar prezidentialele nu mai e nici premier,ce sa vezi nu mai coabiteaza nici macar cu Basescu (desi discursul lor coincide la fix,iata ca prietenia lor a iesit la suprafata) si are doar calitatea de urmarit penal ?!? Nu de alta dar vad ca si-a luat viteza face strategia PSD,pune tara la cale cu Tariceanu,care o fi explicatia ? S-a plictisit p-acasa nu-l mai cheama baietii la o miuta sub panou,Erdogan are si el problemele lui,la Baku nu se organizeza mai nimic practic a ramas fara ocupatie in afara de a-l lovi de la spate pe Johannis pe FB adica ocupatii din astea de hater frustrat.

 6. Daca mai ajung astia la guvernare ne asteapta soarta venezuelei sau greciei. Mie mi-ar convineni sa saraceasca si mai mult romanii sa le pot cumpara proprietatile pe nimic. Guvernul ponta a saracit si mai mult romanii, i-a lasat mai analfabeti si mai bolnavi si fara drumuri.
  daca va incerca sa impoziteze mai mult munca , vor pleca romanii care tin tara asta afara si va intra in colaps.
  abia astept.

  • Da ma, ca guvernul Boc-Basescu te imbogatise rau de tot, te-a spart! Ti-a taiat pensiile si salariile cu 25%, iti pusese TVA-ul maxim ca sa nu ti se faca rau etc. Asa ca, da-te-n… kilu’ Marghioalei, ca daca as scrie in ce ar urma sa fiu banat.

   P.S. Scria cineva mai sus la prima postare foarte bine, cainele moare de drum lung si voi de grija lu’ Ponta, ca tara e guvernata de Ponta la ora asta! Fir-ati… dra..lui de ghelbani sa fiti cu mama voastra! Sunteti in direct paralelogram cu politica! Habar n-aveti de capul vostru si pe ce lume sunteti, tractoristilor ce sunteti!

   • N-am pensie si nu sunt bugetar. Cum am spus, abia astept dezastrul psd-ist sa ma imbogateasca si mai mult. imi face placere sa va vad suferind votanti psd-isti.

    • Pai, ramane sa il votezi pe Nicusor Dan Stan si Bran, sau mai bine voteaza-l direct pe Soros si te imbogatesti direct dupa exemplul marelui maestru care e miliardar. Adica decat sa te imbogatesti pe invers, de ce nu te imbogatesti tu direct pe votu’ tau de prost natural?! Pe bune acum, nu vezi ca ai creierul defect, gandesti foarte ombilicat. Esti terminat mintal, parerea mea. Oricum, suntem romani amandoi, chiar daca tu tii cu Steaua si eu cu Dinamo sau tu esti prost mintal calificat. Voi lupta intotdeauna ca tu sa ai dreptul sa ma contrazici. Dar mai bine ar fi sa ma contrazici direct, nu doar sa bagi inverse sau ricoseuri, pentru ca asta denota lipsa de educatie si de caracter, chiar daca esti roman ghelban.

  • Da mai T cand ai plecat tu din tara psd era cel mai nenorocit partid dar incredibil basescu si securistii lui au reusit sa-l depaseasca in coruptie, ticalosie si minciuna. Tu ai ramas in anii 90 dar securismul a evoluat mult de tot si nu mai joaca pe partea cu psd.

Leave a Reply