“De fiecare dată reținerea a fost că dacă vorbește ministrul Justiției înseamnă că vorbește primul ministru, înseamnă că guvernul vrea să controleze justiția, lucru pe care nu mi-l doresc. Există situații în care chiar eu i-am spus domnului ministru Cazanciuc, când a fost chestia aia cu un procuror de la DNA care s-a dus să îi ancheteze pe senatori cum au votat, i-am spus eu, guvernul, voi, miniștrii, nu vă adresați Parlamentului direct. Eu când răspund la o interpelare trimit sub semnătura mea către președinții camerelor, președintele țării dacă se adresează Parlamentului o face sub semnătură, nu pune un consilier sau un portar, vezi că e o încălcare gravă a unei reguli de procedură care de fapt înseamnă respect între instituții. Mi-a zis că o să vorbească cu procurorul general, că o să le spună că aici e vorba de respect, senatorii nu sunt angajații unui procuror de la DNA cum evident nici procurorii nu sunt angajații Senatului, tocmai asta înseamnă respectul între instituții”, a spus premierul Victor Ponta duminică la Antena 3, la emisiunea “Punctul de intalnire”.

Referindu-se la cazul senatorului Dan Șova, premierul a adăugat că nu înțelege de ce procurorul de caz nu îl trimite în judecată, ci vrea să îl aresteze.

“Evident că mă întreb și eu ca orice om mai ales că am văzut o cerere a domnului Șova la Curtea supremă să fie trimis în judecată. Omul a zis, trimiteți-mă în judecată și procurorul a zis nu vreau să te trimit în judecată, eu vreau să te arestez. Nu înțeleg chestia asta. Mă enervează în continuare persistența cu care propaganda îi prostește pe oameni, că s-a împiedicat justiția în cazul lui Șova sau în cazul nu știu care. Nu s-a împiedicat, că toți parlamentarii pot fi trimiși în judecată fără să ceară aprobarea Parlamentului”, a menționat premierul.

5 COMMENTS

  1. In fiecare duminica ma delectez cu emisiunile Antenei 3 si va multumesc pentru asta.
    Din pacate sufar foarte mult la emisiunile doamnei Carmen Avram, in care imi este batatorita banuiala pe care o aveam si o doream gresita, prin care niste nemernici doresc distrugerea Romaniei.
    Se potrivea perfect o intrebare domnului Ponta, cu privire la jaful retrocedorilor din Transilvania si sa ne spuna si noua cam cat o sa mai existe Romania?
    Pentru ca sincer, eu o vad deja distrusa.

  2. Procurorii taie si sapnazura, au devenit stat in stat. Imi este greu sa accept ca in DNA s-a rasturnat caruta cu inteligenti. Cat de bine pregatiti sunt acesti oameni si cum ajung ei in aceste structuri? Caci imi vine in minte o recenta dar clasica intrebare: cu cat au luat Bacalaureatul? Cu ce medie au intrat la facultate si cu cat au terminat-o? Cam in toate domeniile se comit si greseli care candva, in anumite sectoare de activitate, se numeau rebuturi. Daca un procuror gresete, de ce nu plateste? De ce astfel de rebuturi trebuie platite de altii si nu de ciurucuri?

  3. Mi se pare de bun simt ceea ce spune Ponta.. Cum sa vina un oarecare de la DNA sa ancheteze un senator ales..!? mai ales despre cum a vota sau nu a votat..Mi se ppare ca acest DNA are apucaturi militienesti…ca mai toate militiile …
    Totusi ar trebui legea raspunderii ..ca atat procurorii cat si ceilalti participanti la justitie sa plateasca atunci cand gresesc..

  4. Asa se intimpla cind numitii in functii sau alesii sunt posesori de diplome la hectar, in acelasi cazan pot fi bagati cu brio si absolventii ca gisca pe apa. Fiecare gindeste dupa cum a invatat carte cindva, asta doar daca a invatat la modul real, plus cei 7 ani de acasa care au fost inlocuiti cu tupeul si scadaluri/circ permanent.

  5. Să le dea Dumnezeu sănătate şi putere celor care înţeleg principiul separării puterilor în stat. Fără asta nu există democraţie! Pauvre Montesquieu! Chiar şi în epoca sa a trăit prea puţin!

Leave a Reply