Premierul Ponta afirmă că trebuie aplicată o regulă comună legat de posibilitatea exprimării opiniei privind deciziile instanţei, afirmând că “sunt unii şmecheri” care pot critica hotărâri iar alţii sunt judecaţi de CSM şi întrebând dacă numai Danileţ poate vorbi pentru CSM “unde-l trimite partidul”.

El a susţinut declaraţia după ce, anterior, judecătorul Alexandru Serban, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a cerut în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sesizarea Inspec?iei Judiciare pentru afirmaţii ale premierului legate de judecători, iar Ponta a reacţionat atunci arătând că magistratul Danileţ a vorbit la TV de cazul Rarinca fără să stârnească reacţii.

Eu am întrebat un lucru pe care vreau ca să-l înţeleagă, totuşi, toată această ţară: Domnul Danileţ, judecător la CSM, se duce la televizor şi comentează o hotărâre judecătorească, spune că nu-i bună. Eu dacă spun de o hotărâre judecătorească că-i bună sau că nu-i bună, pe mine mă judecă CSM-ul şi întrebarea mea este: <Domne’, membrii CSM se supun şi ei legii sau doar ei au voie şi noi n-avem voie?>;, despre asta era întrebarea mea care mie, sincer, mi se pare pe înţelesul tuturor. Domne’, dacă Dănileţ poate, eu de ce nu pot? (…) Eu cred că ori facem o regulă pentru toată lumea, ori  sunt unii mai şmecheri şi mai deştepţi care pot să critice hotărârile judecătoreşi că nu le plac, dar noi n-avem voie. Despre asta vorbim. Totuşi, chiar îşi bat joc de noi toţi? Noi n-avem voie să scoatem un cuvânt, dar Danileţ merge unde-l trimite partidul să vorbească în numele CSM-ului“, a spus Ponta.

“Doi judecători au decis ceva într-un caz la Curtea de Apel. Domne’, toată propaganda s-a reprezit pe ei să-i omoare, au apărut stenograme, au dat mesajul toţi acoperiţii şi descoperiţii, să omorâm doi judecători că au dat o decizie (…) Dacă condamnau, ce făceau ei, îi lăudau? Nu se poate totuşi. Au dat nişte judecători o decizie, asta e decizia”, a spus Ponta.

După ce jurnalişti i-au spus că pot fi făcute greşeli judiciare, Ponta a exclamat: “Dar numai invers!”

“Şi eu am zis că poate s-a făcut o greşeală când a fost condamnat domnul Dragnea. Am voie să spun asta sau trebuie să mă cheme Danileţ ca să spun asta, Doamne-fereşte ?”, a mai afirmat premierul.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare, pentru a fi făcute verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar, după ce premierul Victor Ponta a făcut mai multe declaraţii referitoare la actul de justiţie, în cadrul unei emisiuni.

“Ca urmare a afirmaţiilor domnului Victor Ponta, prim ministru al României, emise în spaţiul public în cadrul emisiunii ‘Ora de vârf’, difuzată de postul de televiziune România TV în data de 1 iunie 2015, cu începere de la ora 20.31, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar”, arată CSM, într-un comunicat de presă, transmis marţi.

4 COMMENTS

  1. CSM ar fi trebuit sa il ancheteze pe Danilet care a atacat direct ,public,un act de justitie si pe judecatori care l-au facut,dar CSM ataca numai pe cei care se exprima despre abuzurile pe care le fac ei in justitie,facandu-se prin tacerea lor,complici cu Danilet si asfel.de fapt,chiar CSM ataca justitia. CSM, PRIN ASAZISA APARARE A INDEPENDENTEI JUSTITIEI, DOAR LASA SA SE CREADA CA O APARA, DAR DE FAPT O ASUPRESTE IN INDEPENDENTA PE CARE AR TRBUI SA O AIBA SI DOAR DORESTE SA II TINA DEPARTE PE “INTRUSII” IN MOSIA LOR,CACI SE VEDE CLAR CA DE LA EI SE APARA ABUZATORII SI SE PERSECUTA JUDECATORII.

  2. Pe o stâncă neagră, într-un vechi castel,
    Unde cură-n poale un râu mititel,
    Plânge şi suspină tânăra domniţă,
    Dulce şi suavă ca o garofiţă;
    Căci în bătălie soţul ei dorit
    A plecat cu oastea şi n-a mai venit.
    Ochii săi albaştri ard în lăcrimele
    Cum lucesc în rouă două viorele;
    Buclele-i de aur cad pe albu-i sân,
    Rozele şi crinii pe faţă-i se-ngân.
    Însă doamna soacră lângă ea veghează
    Şi cu dulci cuvinte o îmbărbătează.

    Un orologiu sună noaptea jumătate.
    În castel în poartă oare cine bate?
    – “Eu sunt, bună maică, fiul tău dorit;
    Eu, şi de la oaste mă întorc rănit.
    Soarta noastră fuse crudă astă dată:
    Mica mea oştire fuge sfărămată.
    Dar deschideţi poarta… Turcii mă-nconjor…
    Vântul suflă rece… Rănile mă dor!”
    Tânăra domniţă la fereastră sare.
    – “Ce faci tu, copilă?” zice doamna mare.
    Apoi ea la poartă atunci a ieşit
    Şi-n tăcerea nopţii astfel i-a vorbit:
    – “Ce spui, tu, străine? Ştefan e departe;
    Braţul său prin taberi mii de morţi împarte.
    Eu sunt a sa mumă; el e fiul meu;
    De eşti tu acela, nu-ţi sunt mumă eu!
    Însă dacă cerul, vrând să-ngreuieze
    Anii vieţii mele şi să mă-ntristeze,
    Nobilul tău suflet astfel l-a schimbat;
    Dacă tu eşti Ştefan cu adevărat,
    Apoi tu aice fără biruinţă
    Nu poţi ca să intri cu a mea voinţă.
    Du-te la oştire! Pentru ţara mori!
    Şi-ţi va fi mormântul coronat cu flori!”

    Ştefan se întoarce şi din cornu-i sună;
    Oastea lui zdrobită de prin văi adună.
    Lupta iar începe… Duşmanii zdrobiţi
    Cad ca nişte spice, de securi loviţi. – Muma lui Ştefan cel Mare,de Dimitrie Bolintineanu

  3. a plecat Basescu si a ramas in urma lui,sefe de servicii,ce vor sa sustina statul de drept,profitabil pentru iele,sustinute de slugi care ling clantele de usi la sefi lor,ca mai vor sefele inca un mandat,ca de,scaunul este cu lipici,nu se pot deslipi de iel

Leave a Reply