Premierul Mihai Tudose anunta marea schimbare la pensii intr-o postare pe Facebook :
Randamentul mediu, din 2008 până în prezent, al fondurilor de pensii din Pilonul II a fost de aproximativ 4%.
În Pilonul I, punctul de pensie se calculează ca fiind raportul dintre salariul încasat și salariul mediu. Acest lucru înseamnă că o persoană care a avut o creștere anuală a salariului mai mare de 4% față de creșterea salariului mediu va avea la pensie mai mulți bani decât o persoană care a optat și pentru Pilonul II.
Un exempu concret îl reprezintă cei care în toată perioada 2008 – 2017 au avut salariul minim. Acesta a avut o creștere de aproximativ 180% în această perioadă în timp ce salariul mediu a crescut cu mai puțin de 100%. Rezultă că acesta a avut o creștere a punctului de pensie de peste 80%, comparativ cu 40% pentru cei ce au optat și pentru Pilonul II.
Randamentul la care m-am referit, calculat în raport cu punctul de pensie, viza suma încasată de beneficiar la pensie în cele două ipostaze: cel care a optat, respectiv cel care nu a optat pentru Pilonul II.
Pentru că tot avem câţiva popi pe tapetul tv de cea timp lung şi sunt cetăţeni de onoare ai urbei dar fără onoare…propun o analiză.
Avem la momentul de faţă cetăţeni de onoare ai multor oraşe şi comune care beneficiază de enorm de multe facilităţi şi destule gratuităţi pe spatele cetăţenilor care contribuie financiar la stat! Sunt destui care au fost dovediţi infractori: pedofili, violatori, hoţi, escroci şi sunt destui în pandaimos, totuşi aceştia beneficiază în continuare de facilităţi!
ÎNTREBĂRI:
1. Cum să fii cetăţean de onoare deşi eşti infractor sau ”pizdoselniţar”?ori ”gurist” lăudându-te cu 3 milioane semnături pro-familia mamă+tată=femeie+bărbat!?
2. Ce măsuri s-au luat privind retragerea acestei diplome ”cetăţean de onoare” acestor dovediţi infractori şi pandaimosaţi?
3. Trebuie cumva să fii doar infractor pentru a primi această diplomă”cetăţean de onoare” a urbei?
Să se menţioneze în Constituţie:orice infractor dovedit de justiţie sau acte reale poate primi meritul ”cetăţean de onoare” al urbei! Sau: primăriile sunt obligate să dea diploma ”cetăţean de onoare al urbei” cu prioritate infractorilor! De ce nu!? Oricum e o harababură din toate punctele de vedere şi în orice în românica noastră!
Sunt enorm de multe cazuri care profită de aceaste facilităţi/gratuităţi plătite de contribuabili şi primăriile stimulează pe infractorii merituoşi!
🙂 🙂 c-aşa vrea Dragnea…PNL-iştii şi oricare politician cu coadă!?
Unei familii nevoiaşe i se cer un purcoi de acte pentru un minuscul ajutor financiar şi infractorilor politico-pârâţi li se dă cu vârf şi îndesat deşi nu ar avea dreptul!
Romania este tara in care se discuta toata ziua doar despre pensii.In rest,ce-o da Dumnezeu.
Daca pensionarul voteaza… pensionarul are prioritate.
Idiot mai mare ca asta nu exista! Desi, psdul detine resurse inepuizabile de tampiti!
N-ai spus nimic, daca erai un adevarat #rezist si totodata un #insistent veneai cu o propunere ceva, sa-l cambati pe maestrul sahist, pana una alta, esti un #tampit
Domnule Radu Tudor,
Pentru ca tot aveti invitati importanti (LO Vasilescu, M Tudose, L Dragnea) care discuta despre modificari la legea pensiilor, as vrea sa-i intrebati cat de corect este ca legea sa prevada ca punctajul lunar al asiguratilor sa se calculeze in raport cu salariul mediu comunicat de INSSE cand, in realitate, salariile lunare brute sunt mult mai mici.
Astfel, INSSE, din anchetele statistice lunare date de agenti economici alesi dupa nu stiu ce criterii, comunica salariile brute lunare asa :
ianuarie 2017 = 3168 lei
februriae 2017 = 3018 lei
martie 2017 = 3256 lei
aprilie 2017 = 3291 lei
mai 2017 = 3288 lei
sursa = http://www.insse.ro/cms/ro/content/castiguri-salariale-din-1991-serie-lunara
iar Casa nationala de pensii, conform declaratiilor D112 , comunica salariile brute lunare asa :
ianuarie = 2505 lei
februarie = 2430 lei
martie = 2499 lei
aprilie = 2563 lei
mai = 2530 lei
sursa = https://www.cnpp.ro/indicatori-statistici-pilon-i
Diferentele intre valorile salariilor sut considerabile si tot considerabile sunt si pierderile pensionarilor carora li s-a calculat pensia prin raportul dintre salariul lor lunar brut si salariul lunar raportat de INSSE.
Sa zicem ca ai salariul brut minim pe economie, de 1450 lei;
pentru luna ianuarie ai punctaj pentru pensie de 1450/3168 = 0,45770 in varianta INSSE
si 1450 / 2505 = 0,57884 in varianta CNPP.
Ce parere aveti ? Merita discutat subiectul ?
Ambele surse sunt oficiale.