Șefa Comisiei de Apărare din Senat, liberala Nicoleta Pauliuc, avertizează că o eventuală mutare a poliției judiciare la Parchete ar avea un impact „deosebit de puternic” asupra siguranței cetățeanului, după ce ministrul Justiției, Stelian Ion, a afirmat vineri că nu renunță la această idee.

„Nu renunț la ideea preluării unei părți a poliției judiciare de către parchete, nu este o idee nouă. Este o idee care are și fundament constituțional și trebuie să găsim o soluție pentru a ajunge la această reglementare”, a spus ministrul Stelian Ion (USR-PLUS), într-o conferință de presă.

Nicoleta Pauliuc (PNL), care conduce Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, a reacționat pe pagina sa de Facebook, unde a afirmat că „deciziile cu impact structural în buna funcționare a instituțiilor statului nu pot fi anunțate fără o analiză aprofundată și, mai ales, fără un dialog cu toți actorii implicați”.

„Măsura trecerii poliției judiciare în subordinea Parchetului are o serie de implicații atât de profunde, încât sunt extrem de surprinsă de modalitatea în care ministrul Justiției a lansat în spațiul public acest subiect. Surprinderea mea este generată în primul rând de faptul că anunțul vine neînsoțit de o minimă justificare de ordin tehnic”, a comentat Nicoleta Pauliuc.

În opinia sa, „răspunsul la întrebarea “de ce e benefică o astfel de măsură?” nu poate fi cel oferit de dl ministru Stelian Ion care ne spune doar că subordonarea trebuie să fie directă”.

„Fără a intra acum în detalii – în speranța că dl ministru va reveni cu o abordare mai nuanțată – pot afirma cu tărie că impactul acestei decizii asupra siguranței cetățeanului este deosebit de puternic. Din acest motiv, reiterez faptul că astfel de decizii nu pot și nu trebuie abordate nici politic și nici dintr-o perspectivă individuală. Există aspecte ale guvernării care trec dincolo de propria viziune a unei persoane sau a unui grup restrâns și care sunt rezultatul unor consultări serioase, în care să fie implicați mult mai mulți actori”, a mai spus Nicoleta Pauliuc citata de Hotnews.

1 COMMENT

  1. Neinteresant nesimtitul asta care se comporta ca pe tarlaua proprie!
    Am vazut emisiunea ta din seara asta, ceea ce nu a spus acel medic/cercetator militar: toate vaccinurile si tratamentele sunt facute pe un tipar al tarii sau zonei in care se fabrica! Gena romanilor nu e aceeasi cu cea occidentala, africana, fiecare natiune are tiparul propriu a genei si nu se potrivesc toate vaccinurile si tratamentele! Stiu asta din sursa sigura! Efectele pozitive real cu destule riscuri se intalnesc in tarile unde se fabrica pentru ca e tiparul acelui popor, dar sunt si acolo destule probleme! Totul e calculat la sange si tiparele sunt pe calculator, de asta cateva tari nu cere insistent nici teste si nici vaccinuri(halvetica), pentru ca despagubirile de la casele de sabatate sunt uriase si nu isi asuma riscuri de acest gen pe cetatenii din tara indiferent de gen, sex sau culoare a pielii! Vrei sa faci un test si initial nu sunt deacord, te intreaba cu lux de amanunte despre manifestari, te intreaba de cateva ori daca esti hotarat sa faci test dar mergi la un consilier sa vorbesti cu el ca sa fii informat, apoi greu iti fac testul! Nu ca in Romania, totul pe baza de santaj, teroare, infricosare, griaza si orice care te pune la pamant psihic!

Leave a Reply