Aproximativ 11.000 de militari ruşi se află în prezent în Ucraina, a declarat preşedintele Petro Poroşenko într-un interviu acordat televiziunii germane ZDF, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

“Aproximativ 11.000 de militari ruşi sunt mobilizaţi pe teritoriul nostru în prezent”, a declarat Poroşenko.

El a afirmat că acordurile de la Minsk cer încetarea focului, retragerea artileriei grele, retragerea tuturor trupelor ruseşti de pe teritoriul ucrainean şi restabilirea controlului graniţelor sub monitorizarea OSCE.

Cu toate acestea, Poroşenko a declarat că trupele ruseşti se află în continuare în Ucraina.

Acuzaţii la adresa Rusiei au fost aduse şi de către ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin.

“Sunt sigur că Rusia va continua cursa sa strategică de a slăbi Ucraina şi de a destabiliza (situaţia) în interiorul ţării”, a declarat el la încheierea Consiliului NATO-Ucraina, miercuri, în Antalia, Turcia.

El a adăugat că Kievul este mulţumit de sprijinul pe care l-a primit din partea aliaţilor NATO, mai ales în ceea ce priveşte integritatea teritorială.

“Toată lumea vorbeşte la întâlnire despre sprijinul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat Klimkin.

El a citat declaraţia unuia dintre miniştrii care au participat la întâlnire, care l-a impresionat: “Dacă Ucraina cade, cădem cu toţii”.

“Îmi exprim în mod special recunoştinţa faţă de toţi aliaţii care au acordat sprijin forţelor militare ucrainene şi Gărzii Naţionale”, a declarat el, afirmând că a fost “extrem de important” să primească mesaje de susţinere.

 

7 COMMENTS

 1. Mai daţi-vă la fund că sunteţi perverşi toţi indiferent de ţara unde staţi sau clămpăniţi. Rezolvaţi-vă problemele că sunteţi destui şi sînge de rus. Nu vă mai plîngeţi atîta că tot pe programul tacit se va ajunge.

   • Sa le multumim americanilor cretini pentru infiintarea Statului Terorist Kosovo!!! “Bulgaria staţionează trupe la graniţa cu Macedonia

    Guvernul bulgar a staţionat trupe la graniţa cu Macedonia, acestea fiind pregătite să facă faţă unui eventual val de imigranţi în cazul în care situaţia din ţara vecină se înrăutăţeşte, relatează site-ul Novinite.com.
    Membrii Unităţii specializate de combatere a terorismului (SOBT) desfăşoară exerciţii alături de colegii lor macedoneni pentru capturarea teroriştilor în zone împădurite şi deluroase. Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat că aceste măsuri au fost luate în eventualitatea unui val de imigranţi din Macedonia, a precizat postul de radio Darik.
    După ce Borisov a convocat marţi Consiliul de Securitate al ţării, a devenit clar că Guvernul va lua măsuri în cazul în care situaţia din Macedonia va escalada, cea mai mare îngrijorare fiind un aflux de imigranţi.
    Potrivit lui, sunt aşteptate noi tensiuni în Macedonia duminică, atunci când opoziţia a programat un protest antiguvernamental pentru a cere demisia premierului Nikola Gruevski.
    Punctele de control de la graniţă au fost puse în alertă, pentru a primi macedonenii cu paşapoarte bulgare, al căror număr este de aproximativ 90.000 de persoane. Borisov a explicat că nu va fi o problemă pentru deţinătorii de paşapoarte bulgare să intre în ţară şi a anunţat că Bulgaria ar trebui să fie pregătită pentru o eventuală criză umanitară.
    Ministrul Apărării, Nikolai Nencev, a confirmat că armata va oferi asistenţă în asigurarea pazei la graniţă. Nencev a adăugat că aceasta include asistenţă pentru poliţia de frontieră şi Ministerul de Interne în general, asigurând că deocamdată nu există niciun motiv de îngrijorare.
    Şeful Statului Major al armatei, viceamiralul Rumen Nikolov, a declarat miercuri că serviciile de securitate bulgare vor stabili în curând dacă evenimentele din Macedonia sunt spontane sau au fost planificate.”

    • Cand este vorba de revolte impotriva guvernarilor corupte de dreapta,protestatarii sunt cam rebeli,cam teroristi si cam “planificati”.Cand guvernarea este mai de stanga,protestatarii,in afara de te miri ce motivare a revoltei isi inventeaza,ei sunt musai denumiti “poporul”.Ba se mai vorbeste si de niste teroristi albanezi veniti din Kosovo pe langa actiunile de protest, care se impuscara ei cu autoritatile.Pai cum draq, ca doar in coalitia de guvernare este si un fel de udmr al albanezilor din Macedonia?

 2. Acolo,in Ucraiana este o mare problema pe care multi refuza sa o vada.Milioanele de rusi de acolo nu vor accepta niciodata granite intre ei si Rusia unde au parinti, copii sau rude si cu totii au avut spatiul lor traditional,asa cum nici noi romanii nu acceptam si speram sa dispara granita cel putin cu romanii din Basarabia,chiar daca granitele,in cazul nostru, au fost impuse cu forta, de mult mai multa vreme.Si daca in Yugoslavia s-au pus fortat granite intre sarbi, caci aia sunt mici si nu i-a aparat nimeni,cu rusii nu cred ca mai tine vrajeala.Oricum situatia cu regiunile majoritar cu populatie rusa,nu va mai fi sub control ukrainian pentru ca Rusia,cu Putin sau fara,va merge “pana in panzele albe” invocand, ca precedent, tampenia facuta de occidentali cu privire la sprijinirea ruperii si aruncarea de granite peste Yugoslavia,dar mai ales cu sprijinirea si formarea “statului” Kosovo.

  • Nu inteleg de ce foarte multi romani nu mai pot sa doarma de grija Ucrainei??? Tara artificila creata in 1919 si care are in componenta ei teritorii romanesti locuite de romani care au fost smulse Regatului Romaniei Mari de catre URSS in urma semnari Pactului Molotov-Ribentrop??? Este mai arzatoare pentru unii romani iubirea pentru parsivii de ucrainieni decat iubirea pentru neamul romanesc si tara Romanesca??? Daca da, e foarte grav acestia numindu-se romani doar cu numele si nu cu fapta si sufletul.

   • foarte adevarat.sa nu uitam ce au facut ucrainenii acum cativa ani cand au construit canalul barstoe incalcand conventia de la copenhaga care stipula clar ca navigatia pe dunare se face doar pe canalul sulina.sau mai apoi cand a trebuit sa apelam la tribunale internationale ptr.apele noastre teritoriale in zona insulei serpilor[care apropo e cam romaneasca si nu ucraineana].deodata la comanda europei si americii suntem solidari cu niste hoti de teritorii.in regiunile secesioniste populatia majoritara este de origine rusa.stiu ce ii asteapta in cazul unui asa-zis guvern democrat.dupa francezi si germani cred ca ucrainenii sunt cei mai nationalisti din europa.vai de fundul etnicilor rusi daca nu se separa de ucraina democrata si scapata din mana la timp.problema e ca nu stiu ce ne omoara grija pe noi de ei:nu suntem aliati,nu am fost mari prieteni niciodata,ne bagam sa ne aflam in treaba.nu e de ajuns ca i-am sucarit pe rusi cu baza de la deveselu acum ne mai bagam si unde nu ne fierbe oala.

Leave a Reply