Premierul Sorin Grindeanu a fost invitat luni, la emisiunea ”Punctul de Întâlnire la Antena 3, acolo unde a făcut un bilanț al primelor 100 de zile de guvernare.

Primul-ministru a arătat care au fost progresele făcute pe plan economic de România în această perioadă și a sublinia că tema deficitului bugetar este una nereală, în acest moment existând un excedent de 0,2% din PIB.

”După primul trimestru avem un excedent de 1,52 de miliarde. Se spunea nu numai în Parlament de deficit, iată că avem acest excedent de 0,2% din PIB. Veniturile bugetare din luna martie au fost cu 22% mai mari decât în luna martie a anului trecut. Creșterea economică este cea prognozată, de peste 5%. Veniturile la bugetul consolidat, în primul trimestru, sunt cu aproape 4 miliarde de lei mai mari. Colectarea TVA a crescut în februarie 2017 cu 2,5, față de 2016, iar în martie cu aproape 9%. Cred că este extrem de important să spunem că aceste lucruri au însemnat și alte efecte: peste 60.000 de locuri de muncă au fost create în aceste trei luni, România a ajuns la un minim istoric a ratei șomajului” a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat cum ar defini într-un cuvânt primele 100 de zile ale guvernării sale, Grindeanu a răspus: “Originale”.

Pe de altă parte, șeful Executivului a afirmat că în această perioadă au fost luate foarte multe măsuri, iar unele dintre acestea ar fi putut fi comunicate “mult, mult mai bine”.

“Sunt lucruri care, poate, puteau fi comunicate mult, mult mai bine. Sunt măsuri pe care noi le-am luat și, poate, comunicarea și modul în care au fost explicate n-a fost cea mai fericită. Dar acele măsuri s-au luat. S-au crescut pensii, s-au redus taxe, a crescut salariul minim pe economie, s-au făcut toate acele lucruri legate de studenți (…), programe naționale lansate”, a spus Grindeanu.

Șeful Executivului a dat ca exemplu și bunul management de la nivelul Ministerului Agriculturii.

“Luna martie a fost o lună extraordinară din punctul de vedere al gestiunii, al managementului la nivel de Ministerul Agriculturii, de fonduri europene, de subvenții care au fost date către fermierii români. Aproape un milion de oameni și-au primit la timp subvențiile, nu cu întârziere, nu în lunile iulie sau august, așa cum erau obișnuiți”, a spus Grindeanu.

El a precizat că toate măsurile luate au fost foarte bine analizate, astfel încât efectele să fie cele anticipate de Executiv.

“În favoarea a ceea ce spun (…) este și revizuirea făcută de Fondul Monetar Internațional în urmă cu câteva zile, privind creșterea economică, pe care a mărit-o de la 3,8 la 4,2%. Într-un final, o să ajungă, sunt convins și dânșii, la ceea ce noi am spus și anume 5,2%”, a spus Grindeanu.

Șeful Guvernului a reiterat faptul că, după primul trimestru, a fost înregistrat un excedent de 1,52 miliarde lei, reprezentând aproximativ 0,2% din PIB.

“Veniturile bugetare din luna martie au fost cu 22% mai mari decât în martie anul trecut (…) Ritmul de creștere pe primul trimestru al anului 2017 este exact cum l-am prognozat, de peste 5%. Veniturile totale la bugetul consolidat de stat sunt cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în trimestrul întâi al anului 2016 (…) Colectarea taxei pe valoarea adăugată a crescut în februarie 2017 cu 2,5, față de februarie 2016, iar în martie 2017, față de martie 2016, cu aproape 9%”, a spus Grindeanu, el amintind și faptul că peste 60.000 de noi locuri de muncă au fost create, în România, în primele trei luni ale anului.

16 COMMENTS

 1. Care au fost măsurile luate de guvernul Dragnea – mini.me astfel încât șomajul ar fi ajuns la un minim istoric? Cum au fost create aceste locuri de muncă? prin ce? unde sunt ele? în mediul privat sau de stat? 0 măsuri luate de stimulare economică şi totuși, ca prin minune, apar locuri de muncă.

 2. si temperaturile, la 100 de zile, au fost tot pe la niste minime istorice.
  Vedeti ce inseamna sa ai un excelent program de guvernare la care a muncit singur domnul presedinte dragnea care singur a cistigat alegerile?

  Moronii astia pe de o parte se lauda ca au micsorat somajul (adica toti cam sunt angajati) pe de alta parte se vaicaresc ca le mai trebuie bani de la munca la negru.

  Urmeaza sa inventeze consilierul temporal, care sa se ocupe de verificatul numarului de ore in care barbatul lipseste de acasa sub motiv ca e la munca. Ca stim noi ca el munceste 8 ore dar zice ca doar 2…
  Se va completa o declaratie anuala cu numarul de ore petrecute la munca, in trafic, la televizor, in pat (aici, cei defavorizati vor primi un voucher deductibil pentru vizite lunare in rep Moldova sau pentru a invata tenis in UK la scoala Konta). Celor cu prea putine ore la circiuma li creste impozitul (asta pentru a stimula consumul).

 3. 100 de zile si nimic despre autostrada Bucuresti-Brasov. Incredibil !

  Cel mai aglomerat drum din Romania (in conditiile in care tonajul greu merge pe ruta ocolitoare Valenii de Munte – Cheia ) nu are nicio perspectiva de a deveni autostrada.

  Cred cu din ce in ce mai multa putere ca sunt prea multe persoane care nu doresc aceasta autostrada.

  • De ce ar dori careva unire intre est si vest in conditii de strategie militara?Sa ai elasticitatea de desfasurare si amplasare a rusilor ce nu o are Nato,cum spunea un general american.Imaginati-va ca tre sa duci un sir de Abrams prin Ungaria din Ge si sta intre Bv-Campina 5 ore,ca nici trenurile nu mer mai dihai.Slava Domnului ,Dumnezeu a pregandit si a lasat in slava Sa, Dunarea.

 4. Dle Tudor, lasati vrajeala cu somajul istoric. De ce nu l-ati intrebat pe grindragnea de ce a imprumutat in primele 100 de zile, 4,7 miliarde de euro????
  De ce?
  Intrebari simple dle Tudor!
  Cine returneaza banii astia? Si cu ce dobanzi si sacrificii?

 5. Mai degraba il ascult pe Dragnea cum minte decat pe Grindeanu cum nu spune nimic.

  Somajul adica oamenii aflati in plata de ajutor somaj si plati compensatorii e minim, pentru ca nu mai au ce da afara. Pleaca lumea singura in strainatate ! Multe din ocupatii in invatamant, administratie, sanatate si aparare sunt pe deficit de personal !!!

  Gradul de ocupare al fortei de munca e la minim istoric deasemeni. Peste 25% din tineret si aproape 40% din populatia intre 18-65 de ani nu e angajata !

 6. PSD = SUPER-BIROCRATIZAREA ROMANIEI !!!!!

  PSD daca a iti propui sa pui toti romanii pe drumuri inclusiv diaspora, poti sa stii ca pe viitor vei pierde alegerile asa cum a facut-o si Tariceanau dupa ce a introdus taxa auto !!!!!

  Ce se intampla daca o gospodarie va fi pe minus? O sa-i dati bani de la buget????
  O sa supraimpozitati persoanele care ajuta o alta gospodarie????
  Ce se intampla cu economiile ????
  Descurajati economisirea ????
  Ce se intmpla cu ce care vor cheltui banii si nu vor mai avea de unde sa plateasca ??? O sa umpleti puscariile de rau platnici sau sa trceti la executari silite pentru neplata taxelor si a penalitatilor in acest caz? o sa-i puneti opriri pe salariu si o sa-l transformati in muritor de rand sau cersetor?

  Unde mama dracu va este creierul PSD – istilor ????
  Comunsistilor, chiar vreti sa ne vedeti stand la cozi la finante?

  In loc sa puneti lumea pe drumuri dupa modelul american poate mai bine implementati sistemul englez din UK.

  Salariile sau toate veniturile sunt impozitate conform unui cod de taxare in functie de plata /ora respectiv venit estimat anual, iar la final de an financiar finantele in functie de venitul realizat incaseaza sau restituie diferentele.

  Orice angajator sau agentie calculeaza salariul in functie de codul de taxare transmis de HMRC (finante UK) catre angajat si angajator.

  In baza CNP sau CUI sau CF sau un nou sistem gen (NINO) se pot gasi solutii optime fara a pune lumea sa adune BF sau facturi si fara a Birocratiza viata ROMANILOR!!!

  Cum sa pui milioane de ROMANII pe drumuri?????
  cand totul se poate realiza mai simplu prin angajator ca si pana acum !!!!!!!

  In loc sa platesti contabili si sa pui romanii pe drumuri cred ca mai bine ar fi sa angajezi personal specializat care sa ofere consultanta angajatorilor privind calculul impozitului direct la sursa in functie de veniturile realizate si astfel fiecare angajat in functie de sursa si suma veniturilor este impozitat corect si unitar la nivell national.

  PSD vrea sa impositeze si 10oua sau 3 legaturi de patrunjel si un purcel vandute de un biet taran, in timp ce stomatologii, oftalmologii si alte categorii de medici privati, majoritatea nu dau bon fiscal !!!!!

  Reduceti somajul si limitati cumulul de functii pana la maxim 2 !!!!
  Ambele venituri chiar si din functii diferite sau angajatori diferiti pot fi impozitate diferit, prin o simpla declarartie pe proprie raspundere din 3 in 3 sau din 6 in 6 luni la angajator ca nu exista alta sursa de venit.

  Meditatiile sa se faca doar in scoala !!!! Interzis meditatiile la domiciliu !!!!

  De ce trebuie sa stie consultantul meu fiscal in varianta propusa, ce anticonceptionale folosesc, sau ce mananc sau ce breau sau ……etc?

  PSD ai inebunit ??????

  Unde mama dracu va este creierul PSD – istilor ????
  Comunsistilor, chiar vreti sa ne vedeti stand la cozi la finante?

  • mai “what???” initial comunistii au fost de doua feluri: mensevici si bolsevici. Tu, cu propunerile astea, te situezi mai aproape de bolsevici. Daca esti prin UK, ramii acolo, fa un bine tarii tale… ca logica nu s-a inventat nici la Birmingham nici la Mizil

 7. Domnu Radu, somajul va fi la un si mai mare minim pentru ca psdul vor sa isi angajeze rudele la stat.
  Adica bugetul tarii se duce frumos pe contracte si salariile familiei psd. Asta dupa ce au fost marite salariile bugetarilor.
  Aveti o parere despre asta ?

  • Nu ai nici o parere , ba repetentule ?
   Plateste -le tu taxele sa-si ia salariile din banii tai porc antenist.

 8. Domne recunosc ca nu ma pricep: as vrea daca se poate sa-mi spuna vineva cum, prin faptul ca a crescut colectarea in 3 luni cu 2-9%, s-au creat 60.000 locuri noi de munca. Posibil sa fie o explicatie si sa nu o vad eu. Ca asa a spus Grindeanu: ca e o corelare intre efect si cauza (vezi mai sus)

 9. A zis marele deontolog jurnalistul de scara Bot ca el nu vrea acest guvern si ca rezista probabil ca suspina dupe Nuti.Adevaru ca Nuti dadea si in stanga si in dreapta ,multi a imbogatit Nuti.Despre guvern abea dupa 200 de zile se vede ce a incoltit.e timpuriu.

Leave a Reply