Home Articole Procedura mukles : Parlamentul mareste pensiile alesilor locali

Procedura mukles : Parlamentul mareste pensiile alesilor locali

3286
10

Tara arde si Parlamentul piaptana politic pensiile alesilor locali. Exact in spirit contrar protestelor. Ce mizerie !

====================

Propunerea legislativă prin care primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor primi pensii speciale a fost adoptat marţi tacit de Camera Deputaţilor.

Propunerea legislativă, semnată de un grup de 30 de deputaţi şi senatori de la PSD, PNL, UDMR, prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care au vârsta standard de pensionare vor beneficia de pensii speciale, prevedere aplicându-se şi celor care au deţinut astfel de funcţii anterior intrării în vigoare a actului normativ.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi de calculează că produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară. Indemnizaţia se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensie şi se suportă din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se mai arată în proiect.

Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat exercitată, care nu poate fi mai mică de doi ani.

Termenul pentru votarea propunerii era 2 noiembrie, astfel încât, în absenţa unei decizii a plenului Camerei Deputaţilor, proiectul se consideră adoptat tacit şi va fi trimis Senatului spre dezbatere, în calitate de for decizional, precizeaza Mediafax.

10 COMMENTS

 1. Sunt rupti de realitate si plini de nesimtire! Cine ii poate opri sa faca astfel de lucruri nesimtite? ce institutie? ce pot sa fac eu ca simplu cetatean? doar sa accept?

  • Dle Tudor,

   Eu sunt de acord cu orice marire, sa dea la bugetari oricat chiar si la alesi locali ca de-aia sunt alesi. Altii ajung prim ministri nealesi de nimeni… Cum spuneam salut orice marire a bugetarilor, pentru ca asta inseamna ca vor fi bani mai putini la buget de furat de catre “tehnocratii” astia vopsiti. I-am si auzit ca cica “maresc investitiile” ceea ce inseamna contracte grase la neamurile lor si prieteni cu ochi albastri. Ca sa nu mai zic ca probabil bugetul SRIului ca fi dublat, triplat pt a sustine o masa de oameni pe care noi romanii care dam taxe nu ne e permis sa o stim. Apropo poate stiti dvs cati membri are SRIul? Ca la armata ni se spune nr numai astia sunt secreti…

 2. Păi n-o rezolvă “strada” și pe-asta? Dar pe-aia cu prejudiciile cu șase zerouri în coadă?
  Biată masă de manevră îmbibată cu militanți profesioniști!

 3. Cat de mizerabili pot sa fie alesii nostri.
  Numai gestul ma umple de manie. Cum dracu astia nu pot gandi o secunda in interesul genenaral al tarii si a poporului roman.
  Sunt tot mai mult dezamagit de parlamentarii nostri(USL) pe care i-am votat. Are dreptate strada cu ei.
  Au fost si sunt atatea discutii cu salariile nesimtite si pensiile nesimtite. Parca e un blestem pe aceasta tara . Toti cati sau perindat pe la guvernare n-au fost in stare sa aprobe o lege a salarizarii care sa reflecte importanta muncii, calitatea si cantitatea ei sociala in functie de posibilitatile tarii la un moment dat. S-a vazut ca salariile mari n-au ferit Romania de coruptie.
  Cat priveste cuantumul pensiilor un criteriu simplu, prevazut de altfel intr-o lege ,,principiul contributivitatii” aplicat pentru toate categoriile de salariati ar rezolva problema in mod echitabil si fara pensii speciale (oricum cei cu pensii speciale acum au salarii destul de mari, care sa le asigure pensii destul de frumoase si indestulatoare, iar daca vor si mai mult le stau la dispozitie pilonul II si III, sa cotizeze suplimentar ca au de unde).
  Sper ca Parlamentul in ansamblul lui sa respinga o asemenea initiativa si sa se gandeasca sa puna un singur criteriu pentru calculul cuantumului pensiilor:cel al contibutivitatii.

 4. Pensii speciale alesilor locali ? Astia lucreaza in mediul periculos sau noi astia de-i suportam pe toti nemernicii care pun intotdeauna pavaza interesului national fac numai lucruri nedemne de adevaratul interes national.

  As dori ca nea Gabi patru stele-interes national sa se incrunte si sa defineasca foarte clar ce reprezinta interesul national din punctul domniei sale de vedere iar, toti membri de partid (UNPR) ar face bine sa nu se joace cu cuvintele si sa atace persoane/personalitati in numele interesului national. Cu certitudine domnia sa nu cunoaste conceptul de interes national. Poate domnul general nu cunoaste care este cuvantul sacru pentru romani, este Patria si nu joaca de-a interesul national.

 5. Nu cumva majoritari sunt PSD si “enteresu nationale”? Nu cumva ei si VVPontul erau si sunt plansi de corul plus publicul A3? Pai si atunic? nttt…nttt…ce lume rea si parsiva.

  • Fac parte din publicul Antena3,acel public care s-a revoltat in 2012 când Boc s închis spitalele si au murit oameni la porțile lor,acel public ce a plâns draga mea, când bolnavii de cancer tipau de durere că nu aveau morfină,acel public solidar cu doamna Rarinca,cu cei pusi să jure pe biblie la referendum.am plâns pentru copiii fundatiei “Mereu aproape”.Tu pentru ce ai plâns?

Leave a Reply